Indhold i denne artikel
Den bedste terrassevarmer
Når sommeren nærmer sig, kan vi næsten ikke vente med at komme ud i haven og på terrassen for at hygge os. Vi nyder de lange og lune sommeraftener, og terrassen er i denne årstid samlingspunktet for familie og venner. Men som vi alle ved, er den danske sommer ikke altid lige pålidelig, og aftenen kan hurtigt blive køligere end beregnet. Derfor er en terrassevarmer et glimrende element til din have eller terrasse, hvis du ønsker at forlænge den skønne aften ude på terrassen, med dem du holder af. Det kan faktisk lade sig gøre – med en god terrassevarmer – at sidde udendørs til langt ud på aftenen. Hvis du er på udkig efter en god terrassevarmer til de dejligt sommeraftener, så skal du læse med her! Vi har samlet en række terrassevarmere, så du kan finde den bedste terrassevarmer til dig.
Den bedste terrassevarmer
I denne test har vi kigget på en række terrassevarmere af forskellige typer, og giver vores bud på den bedste terrassevarmer til dig.
Vores anbefaling til den bedste terrassevarmer: HORTUS Terrassevarmer Gulvmodel UFO
Produktfordele:
👍 3 effektrin
👍 Indbygget LED lys
👍 Automatisk sluk-funktion
👍 Lang levetid på halogenrør
👍 Soft touch tænd- og sluk
👍 5 sekunders opstart
👍 80% energi omsat til varme
i samarbejde med PriceRunner
Denne elektriske terrassevarmer er både super flot og meget enkel i designet, og passer til langt de fleste haver og terrasser. Den er stående på gulv, og er et rigtig godt valg, hvis man ikke har ekstremt meget plads på terrassen, da foden og søjlen ikke fylder meget sammenlignet med mange andre stående terrassevarmere. De ting kombineret gør, at denne terrassevarmer er landet i vores test.
Varmeegenskaberne er som rigtig gode, og hele 80% af energien i bliver konverteret til varme, som gør, at selskabet omkring den ikke får noget problem med med den ellers kølige aften. Den har 3 forskellige effekttrin, (1 = 800W, 2 = 1300W, 3 = 2100W), så den nemt kan reguleres i varmestyrke efter behov. De infrarøde halogenrør har en levetid på hele 5.000 timer, hvilket altså tilsvarer 208,33 døgn. Skulle de stå af, så er et heldigvis ikke super dyrt, at anskaffe sig nye rør. Dækningsområde er i øvrigt på imponerende 6-8 meter!
Smarte features
Af smarte funktioner har den soft touch tænd- og sluk knap og det er muligt at indstille den til at slukke automatisk i 3 tidsintervaller (30/60/90 min), og med denne funktion behøver du ikke være bange for, at du har glemt at slukke den. I øvrigt kommer den med en fjernbetjening – og dovenskaben længe leve. Det fungerer optimalt hele vejen rundt.
Selve materialer er også gennemført minimalistisk, så den passer til vores nordiske sans for design og indretning. Den er lavet af sortlakeret aluminium, som også gør den let at flytte rundt på.
Alt i alt er denne el terrassevarmer et rigtig, rigtig godt bud på den bedste terrassevarmer, hvis du ønsker en terrassevarmer, som nemt kan indstilles, er super flot og kan varme hele selskabet – om i er 2 eller 10 personer, og som er drevet af el – og dermed ikke forurener på samme vis.
Specifikationer:
🟢 Materiale: Aluminium
🟢 Farve: Sort
🟢 Type: Gulvmodel
🟢 Højde: 193 cm
🟢 Bredde: Ø55 cm
🟢 Anvendelse: Indendørs og udendørs
🟢 Effekttrin: 800/1300/2100 W
🟢 Strømkilde: 230 V – 50 Hz
🟢 Dækningsområde: 6 – 8 m
🟢 Lang levetid på halogenrør
🟢 Driftsomkostninger: Ca. 1,76 – 4,62 kr./timen
🟢 Kapslingsklasse: IP 54
🟢 Godkendelser: CE, LVC og EMC
Hortus UFO W til bord
Fordele:
👍 3 effektrin
👍 80% energi omdannet til varme
👍 Halogenrør med 5000 timers levetid
👍 Meget hurtig opstart
i samarbejde med PriceRunner
Er du på udkig efter en lille terrassevarme til bordet, så er denne et meget, meget godt valg. Størrelsen gør sig egnet, så du både kan have den på terrassen, ved siden af tæppet på græsplænen eller på det lille altanbord i den storbyen. Det er en super smart bordmodel, og den er rigtig effektiv. Den er af mærket Hortus, som er meget meget kendte i branchen, for at lave terrassevarmere af høj kvalitet til meget fornuftige priser. Den er el drevet, og de infrarøde halogenrørene kan holde i op til 5.000 timer.
Transportabel terrassevarmer
Den er lavet af aluminium, så den vejer ikke meget og kan dermed nemt medbringes, hvorhen man færdes. Så længe der er mulighed for at tilslutte strøm (230V). Den måler 80 cm i højde og Ø45 cm i bredden, så helt lille er den dog ikke, og derfor er varmegenskaberne også enormt effektive. Den formår af omsætte 80% af energien til varme, og skal kunne dække et område på 6-8 meter. Den har dertil 3 effekttrin (800/1200/2000W), og dermed skal du ikke være bange for, ikke at kunne holde varmen på den dejlige sommeraften.
En stor bonus Hortus terrassevarmere er deres smarte funktioner og meget hurtige opstartstid (kun 5 sekunder). Denne terrassevarmer kommer med soft-touch tænd- og sluk knap, og er derfor meget nemt at få gang i, og meget nem at slukke igen.
Specifikationer:
🟢 Materiale: Aluminium
🟢 Farve: Sort
🟢 Type: Gulvmodel
🟢 Højde: 80 cm
🟢 Bredde: Ø45 cm
🟢 Anvendelse: Indendørs og udendørs
🟢 Effekttrin: 800/1200/2000 W
🟢 Strømkilde: 230 V – 50 Hz
🟢 Dækningsområde: 6 – 8 m
🟢 Lang levetid på halogenrør
🟢 Driftsomkostninger: Ca. 1,76 – 4,62 kr./timen
🟢 Kapslingsklasse: IP 54
🟢 Godkendelser: CE, LVC og EMC
Solamagic Eco+ Pro 2000
Fordele:
👍 90% mindre udstrålingslys
👍 80% billigere i brug end gasvarmere
👍 Varmelegemet holder i op til 10.000 timer
👍 Kan monteres de fleste steder efter behov
i samarbejde med PriceRunner
Vil du gerne slippe for, enten at have en terrassevarmer stående på jorden eller på bordet, så er den klart bedste løsning at hænge den op. Der findes et utal af modeller, som kan hænges, men netop denne elektriske Solamagic Eco+ Pro 2000 har fanget opmærksomheden. Solamagic er en fremragende producent af terrassevarmere, og leverer en meget høj standard af terrassevarmeren.
Denne terrassevarmer fra Green>it monteres fast på væg eller loft, men kan også monteres på f.eks. markiser og parasoller. Det er derfor en vaskeægte all-round løsning, da du kan hænge den lige præcist, hvor du har behov for det. Du er ikke begrænset af f.eks. at have en meget høj terrassevarmer, som også optager en del gulvplads.
Kan bruges til hverdag og fest
Det er alt i alt en ret billig varmeløsning til alle arrangementer, om det er middag på terrassen, eller om du holder stor fest i et fest telt. Den har en ekstra stor varme-effekt, som kan opvarme helt op til 17 m2, hvilket er noget mere end de fleste varmelamper på markedet. Varmelampen er udstyret med Solamagic No-Glare®-teknologi, som gør, at varmelegemet yder høj varme, men med op til 90% mindre udstrålingslys end tilsvarende modeller på markedet. Denne teknologi sørger også for, at varmelegemet holder i helt op til 10.000 timer – altså dobbelt så lang tid som de fleste andre. Den er dertil op til 80% billigere at bruge end gasvarmere, og op til 42% mere effektive end gennemsnitlige varmelamper.
Derfor, og fordi den er rigtig pænt designet, er den en af vores bedste anbefalinger, hvis du skal have en terrassevarmer, der kan hænges og monteres efter behov!
Specifikationer:
🟢 Effekt: 2000 watt
🟢 Type: Ophængs terrassevarmer
🟢 Tilslutning: 230 v/50Hz
🟢 Vægt: 2,8 kg
🟢 Mål: 444 x 176 x 220 mm
🟢 Varmelegeme: Solamagic Solastar IV HP No-glare®-varmelegeme
🟢 Strømkilde: 230 V – 50 Hz
🟢 Dækningsområde: 17m2
🟢 Tæthedsklasse: IP X4
Derfor skal du have en terrassevarmer
Du har sikkert siddet på en cafe eller restaurant udendørs på en dejlig sommeraften og nydt det gode selskab. Når skyggerne bliver lange, og solen går i seng, bliver det køligere og du spørger efter et tæppe eller tage en den ekstra tykke trøje på, som du har med. Men så tænder cafeen eller restauranten lige for terrassevarmeren, og hvor er det bare skønt. Du bliver derfor siddende, lægger tæppet fra dig og smider trøjen ned i tasken igen.
Terrassevarmere er populære
Terrassevarmer er den seneste årrække blevet ekstremt populære i den danske husholdning, og fungerer for rigtig mange boligejere som en måde at forlænge den skønne sommeraften på. En terrassevarmer er et strålevarme-apparat, som genererer termiske stråler til udendørs brug. De fås i mange forskellige typer, både hængende, stående, som bordlamper og meget mere.
En par meget gode grunde til at anskaffe sig en terrassevarmer er, at du kan forlænge aftenen med flere timer, ja endda hele natten, hvis du ønsker det. Det er så rart at sidde udenfor og nyde et glas vin, en øl eller et glas vand på terrassen, men når det bliver køligt er det knap så fedt længere. Men du vil jo gerne blive siddende. Du tænder derfor din terrassevarmer og hygger videre.
Den bedste terrassevarmer – Hvilken terrassevarmer skal du vælge?
Der er rigtig mange ting at tage højde for, når det gælder terrassevarmere, og du har helt sikkert præferencer ift. design, størrelse, farve, kvalitet og funktionalitet. Der findes overordnet 3 forskellige typer af terrassevarmere:
- Gasdrevne terrassevarmere
- Elektriske terrassevarmere
- Terrassevarmere, der kræver brænde (ikke aktuelt i denne guide)
I testen har vi kun valgt at medtage gasdrevne og elektriske, da det er de mest praktiske og dem, som kræver mindst vedligeholdelse og opmærksomhed i løbet af aftenen.
Er den elektriske terassevarmer den bedste terrassevarmer?
De elektriske terrassevarmere er den type terrassevarmer, der forurener mindst. De forurener i gennemsnit 1,1 kg CO2 i timen, hvorimod de gasdrevne forurener op til 3kg CO2 i timen, hvilket må siges at være en ret væsentlig forskel. Det er meget vigtigt, at vi passer godt på miljøet – specielt i disse tider, hvor overforbrug er en stor spiller i verdenssituationen – og derfor har vi i testen overvejende flest elektriske. Ikke kun fordi, at de forurener mindst, men de er også de mest praktiske – og oftest også billigere. Du slipper dertil også for at købe gasflasker med jævne mellemrum. De elektriske terrassevarmere er dog ikke helt så effektive som gasdrevne i effekt, men de infrarøde stråler opvarmer de elementer, som de rammer – og dermed spilder man mindre energi, da du også kan retnings-bestemme lyset for optimal effekt.
Sådan fungerer en elektrisk terrassevarmer
En elektrisk terrassevarmer fungerer således, at de infrarøde varmelamper (også kaldet kortbølge-terrassevarmer) udsender infrarøde stråler, som varmer både genstande og personer på når de rammes af det røde lys. Det er særligt smart, for luften varmes ikke op, og derved er varmespildet væsentligt mindre end ved en gasdreven terrassevarmer. Det betyder også, at varmen ikke kan blæses væk.
Er den gasdrevne terrassevarmer den bedste terrassevarmer?
De gasdrevne terrassevarme er kendt for at være meget effektive når det gælder at varme, som selvfølgelig er hovedformålet med en terrassevarmer, men man skal være opmærksom på, at de er noget dyrere i drift end elektriske. Det er nødvendigt med jævne udskift af gasflasker, som også forurener ca 3 x så meget som en elektrisk. Den udleder ca. 3 kg CO2 i timen, og en tommelfingerregel er, at en gasdreven terrassevarmer koster i omegnen af 15-17 kr. i timen at holde kørende, men timeprisen afhænger selvfølgelig af, hvor højt blus den kører på.
En klar fordel ved den gasdrevne terrassevarmer er, at den uden tvivl er mere hyggelig at have stående, og oftest fås i nogle ret så pæne designs, der vil og kan tilføre ekstra meget hygge. På de fleste kan man se flammen, der brænder – og det skaber et rigtig spil i haven!
Sådan fungerer en gasdrevet terrassevarmer
Den gasdrevne terrassevamer er den klassiske løsning, som også ses på cafeer og restauranter. Det er den type, som opnår højeste temperatur, men den er også noget dyrere i drift end de elektriske. I bunden af den gasdrevene varmer, indsætter man en gasflaske, og tilslutter den en slange, der fører op til en gasbrænder. Når gassen brænder varmes cylinderen op, og hatten ovenpå den klassiske terrassevarmer sørger for, at varmen spredes i en jævn cirkel, og ikke bare op i luften. Den er dog sensitiv overfor bl.a. vind, da varmen lettere bliver blæst væk.
Hvad koster en terrassevarmer?
Der findes et utal af forskellige kvaliteter, designs, materialer, funktionaliteter og størrelser. Alt efter dit behov og hvor meget knald der skal kunne komme på terrassevarmeren, så er der et generelt prisniveau.
Gasdrevet terrassevarmer
Den klassiske terrassevarmer – altså den gasdrevne, er den dyreste i drift. De bruger ca. 1 kg gas i timen når de kører på højeste blus, altså med maksimal effekt på omkring 10.000 watt. 11 kg gas koster i omegnen af 150-170 kr. og dermed koster det ca. 15 kr i timen, at have sin gasdrevne terrassevarmer kørende på højest blus. Dertil koster en ny terrassevarmer med gas i omegnen af 2.000-4.000.
Elektrisk terrassevamer
Kigger vi på de elektriske terrassevarmere er den type, den billigste i både pris og drift. En terrassevarmer med infrarød opvarmning, som dem du ser i ovenstående test, koster mellem 300-2.000 kr., og er derfor meget varierende. Du skal i snit regne med at opgive 1.500,- for en terrassevarmer af god kvalitet, hvis den skal være fritstående på jorden.
En lille elektrisk terrassevarmer har i gennemsnit en effekt på 600 watt, mens de store ligger på 2.000. Som vi har beskrevet tidligere, så kan de fleste elektriske terrassevarmere fås med forskellige effekttrin, og derved kan man selv nemt regulere forbruget. Hvis en elektrisk terrassevarmer kører på højeste effektrin, altså 2.000 watt og er tændt i en time, er det samlede forbrug ca. 4,5 kr. Den er altså ca 3 x billigere i drift. Udleder ca. 3 x mindre CO2, og koster ca. halvdelen.
Alternativer til elektriske og gasdrevne terrassevarmere
Er du ikke interesseret i hverken den elektriske eller gasdrevne terrassevarmer, så er der selvfølgelig nogle gode alternativer. Vi har her samlet 3 rigtig fine alternativer. Kigger man på prisen driftsomkostningerne, så er de væsentligt lavere på alternativerne, men de medfører dog nogle andre klare ulemper.
Bålfad
Bålfadet er den mest simple løsning du overhovedet får. Det er så simpelt et jernfad som du smider brænde på – og tænder. Bom, så har du ild og varme. Det kan skabe enorm hygge og rigtig god varme med levende ild, men det medfører dog nogle gener. Det lugter, sådan et bål. Det er vigtigt at sørge for, at holde det er i god afstand fra huset, især hvis du har terrassedøren åben. Lugten fra bålet har tendenser til at sætte sig i tøjet og finder nemt indenfor, hvis der er et lille gennemtræk. Det skal altid holdes i meget god afstand fra brændbare artikler. Et bålfad kan dog købes meget billigt, og i omegnen af 300,- kommer du langt.
Terrassepejs
Terrassepejsen ligner meget lerbrændeovne, som beskrives nedenfor. En terrassepejs er udført i støbejern, og fylder rigtig meget ift. den elektriske- og gasdrevne terrassevarmere. Der er dog en mindre skorsten på terrassepejsen, så man undgår at få røgen lige i hovedet, på en ellers så dejlig aften. Du kan lave mad ved terrassepejsen, og de koster i omegnen af 1.700-3.300,-.
Lerbrændeovn
Søger du en mindre brændeovn til udendørs brug, så er de brændeovne i ler et fint alternativ. De kaldes også mexicanske pejse. De er kendt for at samle varmen mere end et normalt bålfad og mindsker spredelsen af røg, så du kan sidde lidt tættere uden efterfølgende at lugte som et bål.
Vil du læse flere indlæg, tests og guides indenfor ‘have og fritid’? Så er du velkommen til at se mere her.
Ofte stillede spørgsmål om terrassevarmere
⭐ Hvordan vælger man den rigtige terrassevarmer?
Du skal være opmærksom på, om du ønsker en gasdrevet terrassevarmer, som er kendt for at afgive meget varme, og er dyr i drift - eller om du skal have en elektrisk, som varmer genstande og personer op via infrarøde stråler. De elektriske er væsentligt billigere i både pris og drift.
✅ Hvad koster en terrassevarmer?
Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går hånd i hånd her. Forvent mellem 1.000-3.000 kr.
🥇 Hvilke terrassevarmere er bedst?
De bedst bedømte terrassevarmere er HORTUS Terrassevarmer Gulvmodel UFO, Hortus UFO W til bord, Solamagic Eco+ Pro 2000, Green-it Terrassevarmer – Pyramide og Hortus terrassevarmer golden tube 1000W