Follow Us

Termokande test – Find de bedste termokander og termoflasker

Termokande Test

Mangler du en termokande, der kan holde på de varme drikke og som holder tæt? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet en masse termokander og termoflasker i denne termokande test.

Vi kender det alle sammen. Vi skal på udflugt og skal have en termokande med, men når vi kommer frem, er der kaffe i hele tasken, fordi termokanden ikke holder tæt – og det er bare irriterende.

Hvis du vil have en termokande eller termoflaske, som er velegnet til at transportere rundt i en taske, kan du med fordel læse denne termokande test. Her vil vi komme ind på, hvilke termokander og termoflasker, der er bedst i test, og hvor gode de er til at holde væsker varme og kolde.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Termokande eller termoflaske – hvad skal du vælge?

Vi har valgt at samle termokander og termoflasker i den samme guide til dig. Dette har vi gjort for at give dig det størst mulige overblik over de produkter, der er på markedet. Samtidig yder en termokande og en termoflaske den samme funktion – nemlig at de skal kunne holde væsker på en ønsket temperatur.

Der er dog lidt forskel på en termokande og termoflaske, og du skal derfor finde ud af, hvad du er på udkig efter. Ofte er en termokande mest velegnet til at have stående på kaffebordet, hvor den sørger for at holde kaffen varm, når der er gæster. Derfor er der også ofte meget fokus på designet af termokanden. Mange termokander kan ikke holde tæt og de er derfor ikke så velegnede til at have med på tur.

Termoflasker derimod er lavet til at skulle klare en transport uden at lække væske. På mange af modellerne kan man desuden bruge låget på termoflasken som kop. Her er fokus ikke så meget på design, men mere på holdbarhed og robusthed.

Nedenfor har vi samlet vores bud på de beste termokander og -flasker.

Termokande test – de bedste termokander og termoflasker

Vores bedste anbefaling til en termokande: Eva Solo Vacuum Jug

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Vacuum jug

Denne termokande fra Eva Solo fremstår i et stilfuldt design med fokus på enhver detalje. Kanden er fremstillet med rustfrit stål i hældekraven, hvilket giver kanden en god holdbarhed. Udvendigt er Eva Solo Vacuum Jug beklædt med kunststof og indvendigt en glaskoble.

i samarbejde med PriceRunner

Kanden kan indeholde 1 liter væske, og har derfor en fornuftig størrelse. Drypkraven er fuldstændig drypfri og du kan derfor roligt have termokanden liggende i en taske uden at skulle bekymre dig om, om den holder tæt. Eva Solo Vacuum Jug er kåret som ‘bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk, hvilket også en af grundene til, at den har vundet denne termokande test og er vores bedste anbefaling til dig.

Forbrugerrådet Tænk har test Eva Solo Vacuum Jug:
Forbrugerrådet Tænk har testet 12 termokander for deres evne til at holde væsker på den ønskede temperatur. Derudover har de i testen undersøgt, om termokanderne holder tæt. Endelig har de haft fokus på brugervenlighed og holdbarhed.

Eva Solo Vacuum Jug vinder testen med en score på 65% (den laveste score i testen er 36%). Termokanden vinder på dens kvalitet, da den holder tæt. Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Alt i alt er det en rigtig god termokande, og Eva Solo Vacuum Jug får derfor pluspoint på alle parametre i vores termokande test.

Specifikationer for Eva Solo Vacuum Jug:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 29 cm
🟢 Diameter: 15 cm
🟢 Vægt: 800 gram
🟢 Kapacitet: 1 liter

Stanley Classic Bottle

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Termoflaske - Stanley Classic Vacuum Bottle - 0.75L

Stanley Classic Bottle har et ikonisk og robust design. Virksomheden bag termoflasken er særdeles kendt for deres gode og hårdføre kvalitet, hvilket tydligt skinner igennem på dette produkt. Stanley Classic Bottle har desuden vundet Forbrugerrådet Tænks ‘bedst i test’ for termoflasker.

i samarbejde med PriceRunner

Termoflasken består af et låg, der også kan bruges som kop. Den kan holde væsker varme eller kolde i op til 24 timer. Den er derfor velegnet til længere udflugter eller backpacker-ture.

Forbrugerrådet Tænk har test Stanley Classic Bottle:
Forbrugerrådet Tænk har testet 9 termoflasker for deres evne til at holde væsker på den ønskede temperatur. Derudover har de i testen undersøgt, om termoflaskerne holder tæt. Endelig har de haft fokus på brugervenlighed og holdbarhed

Stanley Classic Bottle vinder testen med en score på 80% (den laveste score i testen er 56%). Termoflasken vinder på dens kvalitet, da den kan holde tæt, når den ligger ned. Derudover er både brugervenlighed og holdbarhed i top. Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Stanley har testet produktet. Deres termoflaske har klaret et fald på fra over 1200 meters højde og temperaturer ned til -70 grader. Termoflasken er produceret i rustfrit stål og plastdele er fuldstændig BPA-fri.

Specifikationer for Stanley Classic Bottle:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 35,8 cm
🟢 Diameter: 9,4 cm
🟢 Vægt: 810 gram
🟢 Kapacitet: 1 liter
🟢 Kapacitet i kop (låget): 0,4 liter

Stelton EM77

Stelton EM77 Termokande 1 L (1/13)Stelton EM77 er opfundet af Erik Magnussen i 1977 og har et skandinavisk udtryk. Termokanden består af et godt håndværk og en fornuftig kvalitet, der lever fuldstændig op til Steltons gode ry. Termokanden har et lækkert håndtag, hvorfra det er nemt at hælde den ønskede mængde væske op i sin kop.

i samarbejde med PriceRunner

Stelton EM77 har et vippelåg. Det betyder, at når man hælder kanden, vil låget åbnes. Selvom det for nogle termokander kan være et problem at holde tæt, er det ikke noget problem for Stelton EM77. Den er derfor velegnet til at have med på camping, skovtur, picnic på stranden eller noget helt fjerde.

Specifikationer for Stelton EM77:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 30 cm
🟢 Diameter: 10,5 cm
🟢 Vægt: 860 gram
🟢 Kapacitet: 1 liter

Rosendahl Grand Cru Termokande

Du kender sikkert godt Rosendahls Grand Cru-produkter, der har de velkendte fire riller på siden. Her er deres termokande ingen undtagelse. Rosendahl Grand Gru termokande har Rosendahls klassiske design og gode kvalitet.

i samarbejde med PriceRunner

Termokanden består af hård ABS-plast og en glasindsats. Desuden har termokanden en smart trykknapfunktion i låget, som gør at varme væsker kan holde sig varme i længere tid. Rosendahls Grand Cru-termokande slutter ikke helt tæt, når den ligger ned, og er derfor bedst at benytte som kande på kaffebordet, når der kommer gæster.

Specifikationer for Rosendahl Grand Cru termokande:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 28,5 cm
🟢 Diameter: 17 cm
🟢 Vægt: 940 gram
🟢 Kapacitet: 1 liter

Primus termoflaske

Primus er et svensk firma, der laver nogle af de bedste termoflasker. Denne termoflaske er lavet af pulverlakeret og rustfrit ædelstål. Flasken har et stort vakuum på både inder- og yderside, hvilket bestyder at termoflasken kan sørge for at holde væsker varme i lang tid.

i samarbejde med PriceRunner

Termoflasken holder tæt, når man ligger den og er derfor særdeles fordelagtig til backpacker-ture, skovture eller lignende. Du kan selvfølgelig bruge låget som kop, når du er ude i naturen og gerne vil have en varm kop kaffe.

Primus termoflaske er alt i alt et godt bud på en god termoflaske, hvis du ønsker en mindre flaske, der ikke fylder så meget.

Specifikationer for Primus termoflaske:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 26 cm
🟢 Diameter: 8,6 cm
🟢 Vægt: 506 gram
🟢 Kapacitet: 0,75 liter

Bodum Bistro termokande

Termokande test

Med denne termokande får du en kande i et flot og innovativt design. Kanden er meget enkel i sit udtryk, ligesom den er nem at bruge. Med et enkelt tryk på låget er det muligt at hælde varm kaffe ned i koppen. Og når du er færdig med at hælde kaffe op, lukker låget automatisk. Dette er lavet for at holde kaffen varm i længere tid.

i samarbejde med PriceRunner

Indvendig er produktet lavet i rustfrit stål og fremstillet i BFA-frit plast. Bodum Bistros termokande kan indeholde 1,1 liter, hvilket er mere end mange af de andre modeller. Den er derfor særdeles god, hvis du har brug for en større termokande.

Kanden kan ikke holde tæt, hvis den ligger ned. Den er derfor velegnet til at have stående fremme ved besøg, men ikke til at have med på tur. Det er også ved kaffebesøg, den har sin store force, da dens flotte design pryder ethvert kaffebord.

Specifikationer for Bodum Bistro termokande:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 29,8 cm
🟢 Diameter: 15 cm
🟢 Vægt: 870 gram
🟢 Kapacitet: 1,1 liter

Stelton Emma termokande

STELTON Emma termokande 1,2 liter - mat grå

Denne termokande er en del af den populære Emma-serie fra Stelton. Termokandens design har nordiske undertoner, hvilket tydeligt kan ses på produktet. Kanden er fremstillet i rustfrit stål og hanken er lavet af bøgetræ.

i samarbejde med PriceRunner

Kanden åbnes med et enkelt klik på låget og den kan derfor betjenes med en enkel hånd. Dog er det klart en af de tunge termokander. Kanden kan desuden indeholde 1,2 liter, hvilket er mere end mange af de andre termokander i denne termokande test.

Alt i alt er det en rigtig god termoflaske fra Stelton, der sagtens kan klare en anbefaling fra os i denne termokande test.

Specifikationer for Stelton Emma termokande:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 24,5 cm
🟢 Diameter: 13 cm
🟢 Vægt: 1160 gram
🟢 Kapacitet: 1,2 liter

Tefal Senator

Termoflaske til vores termokande test

Denne termoflaske har Tefals gode kvalitet og brand bag sig. Tefal Senator er en brudsikker termoflaske. Den kan holde varme væsker varme i op til 12 timer, og kolde drikke holdes varme i op til 24 timer.

i samarbejde med PriceRunner

Termoflasken er fremstillet i rustfrit stål og BPA-frit plast. Tefal Senator kan indeholde op til 1 liter, men kan fås i forskellige størrelser alt efter dit behov.  Termoflasken er selvfølgelig tæt, når man ligger den, således at man ikke skal bekymre sig om, at der er væske i hele tasken. Termoflaskens låg kan selvfølgelig bruges som kop, når man er ude i naturen.

Specifikationer for Tefal Senator termoflaske:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Højde: 30 cm
🟢 Diameter: 9 cm
🟢 Vægt: 625 gram
🟢 Kapacitet: 1,0 liter

Sigg Hot and Coldtermokande test

Sigg har lavet denne smarte termoflaske, der er det perfekte valg til camping-turen eller backpacker-eventyret. Den er elegant, praktisk og har en fornuftig størrelse til at have med i rygsækken.

i samarbejde med PriceRunner

Denne termoflaske er lidt anderledes end de andre termoflasker i denne termokande test, da koppen sidder i bunden af flasken. Om man er til det eller ej, er smag og behag.

Sigg Hot and Cold er lavet af rustfrit stål og har en kapacitet på 0,75 liter – hvilket er en OK størrelse termoflaske for de flestes vedkommende. Termoflasken kan både bruges til varme og kolde drikke. Kolde drikke holder sig kolde i op til 24 timer, hvor varme drikker holder sig varme i op til 18 timer.

Specifikationer for Sigg Hot and Cold termoflaske:
🟢 Farve: stål-look eller olivengrøn
🟢 Højde: 29 cm
🟢 Diameter: 8,2 cm
🟢 Vægt: 640 gram
🟢 Kapacitet: 0,75 liter

Alfi Kugel

Alfi Kugel - termokande test

Alfi Kugel har et anderledes, men moderne look. Kuglekanden er designet af danskeren Ole Palsby og fremstilles i dag i Tyskland. Alfi Kugel har gennem tiden vundet flere priser og har blandt andet været udstillet i New York på Museum of Modern Art.

i samarbejde med PriceRunner

Alfi Kugel er fremstillet i plast og består inden i termokanden af en glasindsats. Den kan indeholde 0,94 liter og holder varme væsker varme i op til 12 timer og kolde drikke kolde i op til 24 timer.

Specifikationer for Alfi Kugel termokande:
🟢 Farve: fås i mange farver
🟢 Vægt: 550 gram
🟢 Kapacitet: 0,94 liter

Hvad er vigtigt at være opmærksom på inden du køber en termokande fra vores termokande test?

Inden du køber en termokande eller termoflaske fra vores termokande test, er det vigtigt at have for øje, hvordan du skal bruge dit kommende termo-produkt. Der nemlig stor forskel på de forskellige produkter, og hvad de hver især kan.

Skal termokanden/termoflasken kunne holde tæt?

Det er aldrig sjovt at komme frem og finde ud af, at tasken er helt fyldt med kaffe eller vand, fordi ens beholder ikke holder tæt. Derfor: Hvis du planlægger at have termokanden eller termoflasken med på tur – hvad enten det er picnic, strandtur eller backpacker-tur – er det vigtigt at undersøge, om produktet holder tæt. Mange produkter er ikke tætte, når de ligger ned. og dette er ikke så smart, hvis termokanden eller termoflasken påtænkes at skulle ligge i en taske.

Hvor meget væske skal termokanden/termoflasken kunne indeholde?

Vi har mange forskellige produkter med i vores termokande test, og det er meget forskelligt, hvor meget de hver især kan indeholde. Hvis du skal have nok væske til en hel dag, vil vi anbefale dig at kigge efter produkter, der minimum kan  indeholde 1 liter væske. Hvis du derimod skal bruge en termokande til at holde eftermiddagskaffen varm mens i spiser kage, har størrelsen måske mindre betydning.

Er termokanden/termoflasken god til at holde temperaturen?

Man tænker at alle termokander/termoflasker er gode til at holde temperaturen, når det er det, der er den primære funktion for et termo-produkt. Men faktisk er nogle termokander og termoflasker bedre til det end andre. Du kan meget nemt hurtigt få et overblik over deres evne til at temperaturen – hvad enten det er varm eller kold væske – ved at læse vores termokande test ovenfor.

Er termokanden/termoflasken let at rengøre?

Nogle termokander og termoflasker er ikke lette at rengøre, fordi åbningen ikke er særlig stor. Det er derfor også svært at se i kanden/flasken, hvor meget kaffe der er tilbage. Der kan det altså være en fordel at vælge en kande eller flaske med en stor åbning. Du kan også vælge at gå efter et produkt, der kan komme i opvaskemaskinen.

Vi håber du kunne bruge vores termokande test og er blevet lidt klogere på dit valg af termo-produkt. Hvis du er interesseret i at læse vores guides om kaffemaskiner, kan du læse mere her. Ellers kan du læse alle vores andre guides og test lige her.

Bedøm denne artikel