Follow Us

Solsejl Test (2020) – Guide + 4 anbefalinger!

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Den danske sommer byder altid på lidt af hvert – både regn og blæst, men heldigvis også sol. Solsejl er en fantastisk opfindelse til haven, altanen, sandkassen, båden og i sær til terrassen. Det fungerer super fint som erstatning for parasoller, og kan nemt bredes ud over større arealer end parasoller kan, og derfor har solsejl en rigtig god fordel. De er både dekorative og meget praktiske. De kræver ikke meget ekspertise, og man skal heller ikke være bange for, at de pludseligt blæser væk.

Solsejl fås i alverdens størrelser og kvaliteter, og herunder i denne guide/test har vi fundet 4 solsejl, som bestemt er anbefalelsesværdige.

Læs videre og bliv klogere!

Hvad er solsejl?

Et solsejl er et rigtig fint alternativ til en parasol. Solsejl bliver mere og mere populære herhjemme, da de er super nemme at håndtere og montere, og så optager de ikke gulvplads på f.eks. terrassen samtidigt med, at de afskærmer vind og vejr enormt godt – med andre ord er det et super fint værktøj, hvis man skal afskærme solen, blæsten og regnen.

Et solsejl er oftest lavet af polyester, hvilket sikrer at solsejlet kan holde til lidt af hvert. Det spændes ud over det område du gerne vil have tildækket, så du afskærmer området fra sol osv. De fås i mange størrelser og typer, så du skal overveje dine behov, inden du køber et til f.eks. terrassen.

I denne guide kigger vi på de solsejl, hvor du efter vores mening får mest for pengene.

Solsejl LUX – 3,6 x 3,6 (moreland.dk)

✅ Set til 299,- hos www.moreland.dk –> Gå til tilbud 

Det første solsejl vi kigger på, er i den lidt billigere ende, men kan faktisk fint måle sig med dyrere solsejl, da det både er fint vandafvisende og ret vindstærkt. Det måler 3,6×3,6 meter, og er derfor helt fint, hvis det skal bruges om overdækning til terrassen – og det er tilmed ret nemt at montere det samt holde det rent.

Det fungerer super fint til brug i haven, terrassen eller i gården, hvis der skal skærmes af for solens stråler og/eller de lette byger. Det blokerer ca. 80-85% af solens stråler, og dermed er man sikret er ret behagelige temperatur under solsejlet. Det er produceret i 300D polyester, som både er vandafvisende og ret vindstærkt. Hjørnerne er forstærket med D-ringe og en snor i hvert af hjørnerne til monteringen, hvilket igen sikrer dig, at det holder!

Specifikationer:

🟢 Mål: 3,6×3,6
🟢 Vandafvisende: Ja
🟢 Vindstærkt: Ja
🟢 Materiale: 300D Polyester

🟢 Farver: Antracitgrå, Creme, Sort, Grå

Det er rigtig fin kvalitet – specielt til prisen!

Ambiance Solsejl 5 x 5 meter (Havemekka.dk)

 

 

✅ Set til 499,- hos www.havemekka.dk (førpris 699,-) –> Gå til tilbud 

Her har vi et solsejl, som har en rigtig god størrelse på hele 5×5 meter. Det betyder, at dette solsejl er et af de større, og det kan dække et ret stort areal af haven eller over terrassen. Det kommer med 4 reb a 230 cm til at binde det op, og derfor får man mulighed for at hænge det op diverse steder i haven. Det har en solfaktor på 50, som betyder at det ikke at det ikke tager solens stråler ind, og sikrer en super fin temperatur under solsejlet, og dertil er det vandafvisende.

Størrelsen giver rig mulighed for at spænde sejlet op over hele terrassen, hvis der kommer selskab forbi, eller hvis man holder en havefest. Det skaber nogle rigtig gode rammer for, og så ser det også pænere ud end en stilstående parasol, som nemt blæses omkuld.

Hjørnerne på dette sejl er monteret med aluminiumsringe, så det kan stå i mod lidt af hvert.

🟢 Mål: 5×5 meter
🟢 Vandafvisende: Ja
🟢 Vindstærkt: Ja
🟢 Materiale: Kraftig 150g/m2 Polyester

🟢 Farver: Sort

Sort solsejl 3,6 x 3,6 (sommerhave.dk)

✅ Set til 2.995,- hos www.sommerhave.dk –> Se produkt 

(Vi kommer ind på det senere, men dette solsejl er fuldstændig vandtæt, og dermed er prisen også markant højere)

Hvis du skal have et solsejl, som er fuldstændig vandtæt – som i 100% vandtæt, så er dette solsejl et rigtig fint bud. Prisen på solsejle, der er 100% vandtætte er generelt markant højere på denne type solsejl, så om det er alle pengene værd lader vi selvfølgelig dig selv vurdere – det kan det det skal, og der er intet at sætte en finger på! Det er “coated” og beskytter mod 95% af solens farlige UV stråler – og det dækker et areal på hele 13m2. Sejlet er rigtig stærkt, og kan stort set hænge fremme hele sæsonen igennem!

Specifikationer:

🟢 Mål: 3,6×3,6
🟢 Vandtæt: Ja
🟢 Vindstærkt: Ja
🟢 Vandafvisende: Ja

🟢 Materiale: Polyester

Vandafvisende Solsejl – 3,6 X 3,6 (solsejlspecialisten.dk)

 

✅ Set til 595,- hos www.solsejlspecialisten.dk –> Se produkt (Førpris 695,-) 

(⭐⭐⭐⭐⭐) – Bedste anbefaling

Solsejlspecialisten.dk er enormt skarpe på deres produkter, og ved selvfølgelig alt om solsejl. Produkterne er særdeles holdbare, funktionelle og flotte i design. Deres forståelse for kundernes behov er super skarp, og derfor er de vores bedste anbefaling.

Hos SOLSEJL SPECIALISTEN er du nærmest sikker på, at få et solsejl, som hverken fejler i design, funktionalitet eller kvalitet. Solsejlet her er også de gængse 3,6 x 3,6 meter og er dermed kvadratisk – praktisk. Godt. Det har en indadvendt kurve, så sejlet holder sig selv udspændt, både i vind og regn. Solsejl Specialisten anbefaler, at man monterer sejlet med et fald på ca 20 grader, så regnvandet nemt kan løbe af. De forhandler sejlet i flere forskellige farver, så der er noget til hver smag, og de fås både firkantede og trekantede. Sejlet skaber en super fin stemning, og kan hænge ude det meste af sæsonen.

Sejlet beskytter mod op til 90% af den farlige UV-stråling, som solen udskiller og er vandafvisende. Det er derfor helt perfekt til den danske sommer, når solen står højt og til tider erstattes af byger og regn. Det holder rigtig godt og har et meget pænt udtryk når det hænger. Solsejl Specialisten er en af de få forhandlere, som har alt hvad du skal bruge af ekstraudstyr og tilbehør til solsejl, og de er, som deres navn indikerer, specialister i solsejl, og derfor kan vi meget trygt anbefale at handle hos dem. De ved virkelig, hvad de snakker om.

De har lavet en kort video, hvor de forklarer om solsejl, og den kan du se lige nedenfor:

Specifikationer:

🟢 Mål: 3,6×3,6
🟢 UV beskyttende: Ja – op til 90%
🟢 Vindstærkt: Ja
🟢 Vandafvisende: Ja
🟢 Materiale: Polyester, 160 gr./m2
🟢 Farver: Cremehvid, varmgrå, lyserød, limegrøn og himmelblå


Typer af solsejl

Der findes flere typer af solsejl, og de mest populære er vindstærke solsejl, vandtætte solsejl og vandafvisende solsejl, og nedenfor har vi kort og godt fortalt, hvad forskellene på de forskellige solsejl er.

Vindstærk solsejl

Har du et større område, der skal afskærmes anbefaler vi at du tager et kig på et vindstærkt solsejl, som primært benyttes for at give skygge. Det er den type solsejl, der holder bedst og ikke så nemt falder for naturens mere barske sider. De er mere stabile, fordi de ikke er vandafvisende. Det betyder at vandet bare drypper igennem, og dermed undgår man belastning på sejlet. Vindstærke solsejl fungerer klart bedst, hvis det skal bruges til institutioner, hvor der er behov for et større overdækket område.

Vandtæt solsejl

Et vandtæt solsejl afslører næsten sig selv. Det gør præcist, hvad navnet indikerer. Det er mere end vandafvisende, så regnen kan på ingen måde slipper igennem denne type. Det er dog typisk dyrere end både vandafvisende og vindstærke sejl, da du får alle 3 typer solsejl i ét. Det er med andre ord en alt i én løsning, og derfor er det vigtigt at vurdere, om det er nødvendigt til brug i f.eks. haven, eller om et vandafvisende vil være helt fint til formålet.

Vandafvisende solsejl

Det vandafvisende solspejl er den mest populære type, og er dem vi helst anbefaler, da de generelt er billigere end både det vindstærke og det vandtætte. Det er, som navnet indikerer, ikke fuldstændig vandtæt, men korte byger og let regn trænger ikke igennem. Når det står ned i tykke stænger, er det alligevel sjældent, at vi danskere bevæger os ud i haven. Derfor kan de fleste sagtens “nøjes” med et vandafvisende.


 

Bedøm denne artikel