Follow Us

Pizzaovn test 2020 – De 3 bedste til private + guide!

Hvis der er noget vi danskere elsker, så er det at lave mad udendørs i de varme sommermåneder. Om vi griller i haven, på campingpladsen eller langt ude i vildmarken, så er der bare noget ret specielt over et måltid vi selv har tilberedt under åben himmel. Dette, kombineret med vores store kærlighed til italienske pizzaer, gør det oplagt at kigge på pizzaovne til haven eller på campingpladsen. Mange grill har den ulempe, at de ikke giver mulighed for at bage, hvilket må siges at være en nødvendighed når det gælder pizza’en.

Vi har kigget på 3 pizzaovne, som du nemt kan finde frem når muligheden byder sig!

De 3 bedste pizzaovne til hjemmet

Morsøe er efterhånden verdenskendte for deres udeovne og grille, som alle er udført med sans for detaljen, og ikke mindst kvaliteten. Derfor er det oplagt at kigge på deres udeovn “Morsø Forno Udeovn”, som den så simpelt hedder. De britiske eksperter Expertreviews.co.uk og Ideal Home har begge anmeldt denne udeovn, og den kommer helskindet igennem – med rigtig fine resultater.

Den er kåret som:
⭐ Bedste Luksus pizzaovn
⭐ Bedste Pizzaovn

Endvidere har den vundet den eftertragtede IIA Award i kategorien: Interior Innovation Award for outdoor products (bedste innovative udendørs produkt).

Alsidig madlavning
Med denne udeovn får du faktisk mulighed for at lave meget mere end bare pizza, og det er et meget stort plus i vores bog. Man oplever ret hurtigt, hvor nemt det faktisk er, både at bage pizza og at grille en lækker steak. Den er med andre ord multifunktionel, og derfor er det en meget god investering kontra mange andre, der ikke giver de samme kulinariske muligheder.

Du kan altså både lave mad og grille køb samt grøntsager. Den indvendige del af ovnen er opbygget som en meget traditionel stenovn, hvor det lave loft og bredden på ovnen sikrer en meget fin varmefordeling, uanset hvad du tilbereder. Du kan til ovnen købe en del forskelligt tilbehør, så du kan lave mange forskellige retter.

Den emmer sådan set af muligheder, og det er mere eller mindre kun dine egne kundskaber i køkkenet, der sætter grænserne for, hvad du kan få ud af ovnen.

Meget brugervenlig
Kigger vi på brugervenligheden, fremhæver eksperterne især designet og brugervenligheden. Den er ikke svær at gå gang i, men den vejer dog en del, hvilket gør den lidt sværere transportabel end mange andre pizzaovne eller udeovne. Et lille minus, men grundet størrelsen kan den faktisk benyttes som varmekilde til den lange aften på terrassen, hvilket den skal have pluspoint for.

Når man er færdig med at bruge ovnen, er den faktisk meget nem at gøre ren. Man tager bare bundstenen ud og rengør denne, så er du færdig. Det er ret tidsbesparende kontra en grill og mange andre pizzaovne. Stort plus.

Materialer i bundsolid kvalitet
Morsø Forno udeovnen fejler ikke, når det gælder valg af materialer og kvalitet af disse. Den er produceret i sort støbejern, og bunden er lavet af keramisk sten, hvorfor den betragtes for en glimrende pizzaovn. Når kullet eller træet forgløder, så er den klar til brug.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Kombineret pizza- og grillovn
🟢 Mål58,5 x 55 x 42,9 cm
🟢 Materiale: Støbejern
🔵 Indbygget pizzasten
🔵 Super varmefordeling
🔵 Kan fungere som varmekilde

Kåret som:
⭐”Best buy” af britiske “The Independent”. Intet mindre.

Ooni Koda pizzaovnen er kåret som det bedste køb, når det gælder pizzaovne. Og det er der faktisk rigtig mange gode grunde til. Den er lille, kompakt, vejer ikke meget og er gasdrevet. Alt sammen giver det en meget brugervenlig pizzaovn, som har nogle super fede features.

Hurtig opvarmning og nem madlavning
På bare 15 minutter opnår pizzaovnen her en temperatur på 500 grader, hvilket ikke er så lidt; det går altså stærkt. På mellem 60-90 sekunder efter du har smidt pizza’en ind i den brandvarme ovn, jamen så har du en færdig pizza. Det er virkelig et feature, der er værd at fremhæve. Har man lidt travlt, eller er skrubsulten, så har man mad på meget kort tid. Det tager længere tid at foreberede pizzaen end det gør, at få den færdigbagt i ovnen.

Når ovnen skal startes, så tænder man faktisk bare for gassen og starter grillen og venter ca. 15 minutter. Så er den klar.

Udover pizza, kan man også tilberede andre grillretter som f.eks. steaks, fisk og grøntsager.

Gennemtænkt og brugervenligt design
Ovnen er fremstillet i et meget elegant og stilrent design, der passer ret godt til vores skandinaviske stil. Den er udført i pulverlakeret og koldvalset karbonstål, som både sikrer holdbarhed og stabilitet. Den bør bestemt holde i mange år frem.

Opbygningen gør at ovnen ikke bliver varm udenpå, uanset hvor varm den er indvendigt. Derfor skal man ikke være nervøs for at brænde fingrene, hvis man er lidt klumset. Det gør den super transportabel, og den vejer ikke meget, og derfor kan man stort set have den med sig over alt. Når man modtager den, er den faktisk klar til brug, og det eneste man selv skal klare er at folde benene ud og tilslutte gas. Så er den køreklar. Du kan have den med dig over alt af samme årsag, om det er til sommerhuset, i haven eller på altanen.

Dertil er pizzaovnen super nem at rengøre efter brug, og det er også et stort plus!

En meget sikker pizzaovn
Når du er i fuld gang med at bage pizzaer i ovnen, behøver du ikke være nervøs for sikkerheden. Den kommer med en indbygget sikkerhedsanordning, der automatisk afbryder gasforsyningen, hvis flammen slukker mens forsyningen er tændt.

Alt i alt er det en kanon lille pizzaovn, som du kan tage dig med over alt. Den fylder ikke meget, er nem at rengøre, laver sprøde pizzaer og er dertil også en meget pæn ovn sammenlignet med dens konkurrenter. Dog skal det nævnes, at der ikke medfølger slange og regulator.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Pizzaovn (kan også grille kød, grøntsager mm.)
🟢 Mål: 60 x 62 x 18 cm
🟢 Materiale: Pulverlakeret og koldvalset karbonstål
🔵 Super hurtig optænding
🔵 Meget simpel at bruge
🔵 Kan medbringes over alt

Ooni Pro pizzaovn

⭐⭐⭐⭐⭐
Forhandles hos frishop.dk til 3.460,- (Bedste pris) ➡ SE PRODUKT


Denne Ooni Pro pizzaovn er ikke for de helt sarte sjæle. Den fylder en kende mere end dens bror Ooni Koda, og er en smule langsommere i opstart, men det er også det eneste negative der er at sige om denne pizzaovn. Den producerer fremragende pizzaer med sprøde kanter.

Pizza på 60 sekunder
Når du tænker at bage en lækker pizza i denne Ooni Pro pizzaovn, er der ikke langt fra tanke til faktisk handling – og til at pizzaen er færdig. Det tager blot 60 sekunder fra du indsætter pizzaen til den er færdig. Det er ikke lang tid, og det er glimrende at benytte ovnen, hvis man er sulten, eller virkelig skal nyde terrassen, haven eller sommerhuset.

Selve opvarmningen varer dog en kende længere end de 60 sekunder, og du skal vente i omkring 20-30 minutter, før ovnen opnår den rette temperatur på 500 grader celcius. Det er dog ventetiden værd!

Grunden til at det tager længere tid end ved f.eks. Ooni Kado er, at Kado-modellen er med gas, hvorimod denne Ooni Pro er med kul og/eller træ. Et stort plus ved dette er, at smagen bliver fremhævet, og det smager som en ægte italiensk pizza.

Godt valg af materialer og design
Når du skal have gang i ovnen, tager du bare bakken fra ovnen ud, og placerer træ eller kul i denne bakke. Derefter placerer du den så simpelt ned i ovnen og lukker låget. Og vupti, du har inden længe en meget, meget varm ovn.

Selve ovnen er udført i rustfrit stål, som kan holde til utroligt høje temperaturer, og du skal derfor ikke være bange for at overgøre noget. Foran på grillen finder du en dør med termometer på, så du altid kan holde øje med temperaturen, uanset hvilken type mad du kokkererer.

Ovnen vejer bare 22kg, og kan derfor nemt transporteres rundt omkring efter behov.

Mange kulinariske muligheder
Det kan godt være, at det kaldes en pizzaovn, men der er faktisk et utal af muligheder, når det gælder at lave mad i denne pizzaovn. Den fungerer også som grill til enten kød eller grøntsager og meget mere. Det er kun dine egne madlavningskundskaber, der sætter grænserne.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Pizzaovn (kan også grille kød, grøntsager mm.)
🟢 Mål: 74 x 49 x 79 cm
🟢 Materiale: Rustfrit stål
🔵 Hurtig optænding
🔵 Meget simpel at bruge
🔵 Vejer blot 22 kg

Guide

Pizzaovnen oplever en stigende popularitet, og det er med god grund. Den er nem at håndtere, når hurtigt høje temperaturer og giver en fremragende smag. Udover at det er en pizzaovn, så fungerer de også rigtig godt til ellers madlavning som f.eks. grill til kød, grøntsager og meget mere. Det er faktisk kun din fantasi der sætter grænser for, hvad du kan få ud af sådan en ovn.

Vælg den rette pizzaovn

Når du skal vælge din nye pizzaovn, så er der flere parametre du skal være opmærksom på. Bl.a. hvad du vil bruge den til – om det udelukkende er til pizza, eller om den også skal kunne grille kød eller grøntsager. Skal den være let, skal den være tung, bærbar og hvor holdbar skal den være? Der er mange ting at tage højde for, og derfor kan du i denne guide få hjælp til at vælge den helt rette pizzaovn, som matcher dine behov og præferencer.

Hvad vil du primært bruge pizzaovnen til?

På trods af navnet “pizzaovn”, så er der utroligt mange muligheder ift. at tilberede kulinariske oplevelser. Pizzaovnen kan bruges til mere end bare pizza, bl.a. stege og grille kød, grøntsager, bage lækkert brød og meget mere. Derfor skal du tænke over, hvad du faktisk vil bruge pizzaovnen til. Du kan hurtigt komme til at betale mange penge for en ovn, og hvis du udelukkende vil bage pizza i den, så kan du måske vælge noget, der er lidt billigere end de dyre modeller, som kan lidt af det hele.

Det har vi taget højde for i denne guide, og de 3 ovne du finder i testen er i middelklassen, så du får en ovn der kan mere end bare at bage pizza, men som ikke koster en formue.

Pris og kvalitet går hånd i hånd

Når du skal vælge en pizzaovn, så går kvalitet og pris meget ofte hånd i hånd, og vi anbefaler altid at man ikke vælger den billigste pizzaovn man finder, da den hurtigt kan gå i stykker og være til fare, hvis f.eks. gastilførslen er ringe og går i udu. Den billige pizzaovn kan i nogle tilfælde ende med at blive den dyreste løsning, da den hurtigere skal udskiftes og ikke holder lige så godt som en lidt dyrere model. Derfor skal man være meget opmærksom på kvaliteten og de brugte materialer – hvilket leder os videre til næste punkt.

Størrelse på pizzaovnen

Hvis du skal have dig en pizzaovn til hjemmet, er det meget vigtigt du er opmærksom på størrelsen af pizzaovnen. Du kan få dem i mange forskellige størrelser og typer, og også materialer, som enten er lette eller tunge. Du bør have i tankerne, om du skal flytte rundt på den, og derved skal du være opmærksom på vægten og højde, længde samt bredde. Er den for stor kan det blive et værre påstyr at slæbe den rundt, og derfor har vi samlet nogle, som du nemt kan flytte rundt på.

Dertil skal du være opmærksom på madlavningspladsen – altså det areal hvorpå du faktisk kan lave mad. Er det for småt kan det ende med at tage en del længere tid end beregnet at klargøre et måltid, og bliver det for stort står du

Transportabel pizzaovn

I ovenstående test har vi som nævnt samlet nogle pizzaovne, som du nemt kan transportere rundt. Det er super skønt at kunne medbringe pizzaovnen i enten sommerhuset eller med på camping, og derfor er det endegyldigt vigtigt og lækkert at have en ovn, der er transportabel.

Ofte stillede spørgsmål om pizzaovne

✅ Kan en pizzaovn lave mere end bare pizza?

De fleste pizzaovne kan også bruges som grill til bl.a. kød og grøntsager

❓ Hvad koster en pizzaovn?

Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går hånd i hånd her. Forvent mellem 2.000-5.000 kr.

⭐ Hvilke pizzaovne er bedst?

De bedst bedømte er Morsø Forna, Ooni Koda og Ooni Pro