Follow Us

Parasol Test 2022 – Find den perfekte parasol til sommeren!

Parasol Test 2022 –  Find den perfekte parasol til sommeren!

Sommeren er en skøn tid, og vi danskere valfarter ud i haven når solen kigger frem. Når solen står højest, og det anbefales at man holder sig i skyggen, eller når middagen skal serveres, er det perfekt at have en parasol stående klar til at slå op. Det er ærgerligt at være hensat til stuen på en dejlig sommerdag, hvis solens stråler er for stærke. I denne artikel ser vi nærmere på de bedste parasoller på markedet i øjeblikket. Læs med og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på når du køber en parasol og find den bedste parasol til din have i denne parasol test.

Women’s Gym, Fitness, Running & Yoga Tops & Tops | Online Shopping on eBay clen jumeirah lake towers (jlt) restaurants spas salons massage fitness hospitals dental clinic pharmacy nursery daycare grocery petcare realestate

I denne parasol test giver vi dig:

✔ Et overblik over de bedste parasoller på markedet
✔ En guide til, hvad du skal være opmærksom på når du skal købe ny parasol

Bedst i test-parasoller

Vi lægger som nævnt ud med de mest gængse parasoller, og starter med en parasol test med hængeparasoller. Hængeparasollen kan stilles ved siden af havemøblerne, så den altså ikke står midt i det hele og optager plads. Én vigtig ting at tage højde for når det gælder hængeparasoller er, at man skal bruge en solid og tung parasolfod. Dernæst kigger vi på testvinderen i kategorien “markedsparasol”, som den er største parasol og slutteligt “knækparasoller” samt “altanparasol”.

Sådan udvælger vi produkter til vores test
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

En nøje udvælgelse af produkter

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på disse kriterier:

✔ Produktets egenskaber og specifikationer
Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som forbruger ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Parasol test – Bedste hængeparasol

Vores anbefaling: Cane-line Hyde Luxe Tilt parasol, Ø300

Størrelsen gør den perfekt til terrassen, og hele familien kan søge skygge når solen står højst (eller når skyerne samler sig). Stokken er er af aluminium og det samme er ribberne, hvilket gør parasollen godt stærk når det f.eks. blæser, og du skal derfor ikke være bange for at den knækker. Det anbafeles dog ikke at bruge den i kraftig blæst. Det er en ret fleksibel parasol, så du kan vende og dreje den alt efter solen og vinden, og dermed altid sørge for at opretholde den mest udholdelige temperatur.

Kigger vi på egenskaberne af selve parasollen er den rigtig godt med, både i størrelse, kunnen og kvalitet. Den måler 300 cm i diameter og har en højde på 270 cm. Designmæssigt er den også super flot og passer til langt de fleste haver og terrasser.

Alt i alt en glimrende og godt holdbar hængeparasol, som har vores varmeste anbefalinger i denne parasol test.

Egenskaber
🟢 Mål: Diameter 300 cm
🟢 Højde: 270 cm
🟢 Stok i aluminium
🟢 Vedligeholdelsesfri

VidaXL hængeparasol, Ø300


Denne hængeparasol er perfekt til at skabe skygge, når solen står højst. Den er vandafvisende (ikke vandtæt) og beskytter mod UV-stråler. Mange andre hængeparasoller er ikke UV-beskyttende, hvilket især gør denne hængeparasol til en meget god løsning. Derudover er den let at rengøre – hvilket jo altid er en fordel.

Endvidere kan den rotere 360 grader således man nemt kan skærme af for solens skarpe stråler. At denne parasol har en stang af aluminium gør den forholdsvis let i vægt, hvorfor det kraftigt anbefales, at man tilkøber en rimeligt tung parasolfod. Derudover består parasollen af otte slidstærke ribber, hvilket gør den meget stabil og holdbar i længden.

Egenskaber
🟢 Mål: 300×300
🟢 Vandafvisende
🟢 UV-beskyttet polyesterdug
🟢 Stang af aluminium
🟢 360 graders rotation
🟢 Ventilationsslids
🟢 Hændsvingsmekanisme
🟢 Let at rengøre

Om hængeparasoller:
Hængeparasoller er blevet utroligt populære de seneste år da den eksempelvis kan bruges, hvis man vil skabe mulighed for skygge over eksempelvist en hyggekrog i haven, hvor dine lounge havemøbler står placeret. Den er også rigtig god at have stående på terrassen, hvor skyggen er nødvendig, når der eksempelvist spises eller nydes en kold, for at undgå at få solen i øjnene.

Man undgår at have parasollen akavet placeret mellem 2 af de personer, der f.eks. nyder et måltid sammen. Derudover er det meget nemt at justere på vinklen på parasollen, så man nemt kan følge solens gang over himlen.

Parasol test – Bedste markedsparasol

Cane-Line Sunshade parasol m/krank, Ø300

Parasol test - markedsparasol

Cane-Line Sunshade markedsparasol er en glimrende parasol, som har en ganske fornuftig størrelse. Den måler Ø300 cm, og kan dermed skygge på hele terrassen.

Det er en ret enkel parasol, som absolut kan al det den skal kunne. Stokken er af aluminium og stoffet er UV-beskyttende. Det gør parasolen til en slidstærk en af slagsen.

Alt i alt en glimrende markedsparasol i vores parasol test.

Egenskaber:
🟢 Mål: ø300 cm
🟢 Højde: 247 cm
🟢 Stang af aluminium (pulverlakeret stel)
🟢 Todelt stel, så den kræver minimal opbevaringsplads

Om markedsparasoller
Markedsparasollen er den mest anvendte herhjemme, og med god grund. Det er en af de største parasoller der fås, og derfor er den et vidunder, når man skal beskytte sig fra solens stråler på en varm sommerdag. Den overskygger et stort areal på terrassen og er derfor også super praktisk, om man sidder med familien og nyder haven, eller om man er et større selskab. Med andre ord, markedsparasollen er den mest overskyggende løsning.

Parasol test – Bedste knækparasol

Miami parasol med krank og tilt, Ø300

Parasol test - knæk parasol

Her får du en parasol i en rigtig fin størrelse. Den måler 3 meter i diameter på begge leder, hvorfor du ikke skal være bekymret for at blive forstyrret af den ellers dejlige sol. Den skygger mere end rigeligt over bordet når frokosten skal indtages sammen med familien.

Derudover er den en rigtig fin parasol til prisen! Parasolen har endda tilt-funktion, så du kan vende den mod solen og opnå ekstra skygge. Endvidere kommer parasolen med udluftning i toppen, hvilket forhindrer at den vælter, hvis der kommer et vindpust. Derudover har den krank, så parasolen er let at få op og ned.

Parasollen vejer 5,5 kg samlet, hvilket faktisk er ret lidt – og den er derfor super nem at håndtere.

Alt i alt er det en rigtig god knækparasol, som fortjener at være med i denne parasol test.

Egenskaber:
🟢 Mål: ø300 cm
🟢 Højde: 250 cm
🟢 Tilt og krank
🟢 Kraftig polyesterdug
🟢 Stang af aluminium
🟢 Anbefaling til fod: min. 40kg

Om knækparasoller

Knækparasollen læner sig meget op af den populære markedsparasol, men den har et tvist. Med en knækparasol er det muligt at bøje den, således du nemt og bekvemt kan afskærme dig fra solen, vinden og regnen – uanset fra hvilken retning vejret kommer fra. Den egner sig derfor rigtig fint til de danske vejrforhold, og den holder den ene sæson efter den anden. Knækparasoller fås i alverdens størrelser, og testvinderen er også en af de lidt større.

Parasol test – Bedste altan parasol

VidaXL balkonparasol 300 x 150 cm

Parasol test - Altan parasol

Altanparasollen er enormt funktionel og hyggelig, hvis du har en altan som kan rumme den. Du kan skærme af for solen, blæsten, regnen og folk, der kigger ind. Den indeholder mange funktioner, og er et super fedt element til altanen, hvis pladsen er trang. Denne VidaXL altanparasol fås i mange farver og dugen er lavet af polyester. Den kommer med en kraftig stang af aluminium. Derfor behøver du ikke være nervøs for, at den ikke holder til lidt blæst. Polyesterdugen skærmer godt af for regnen, og derfor bliver du heller ikke våd, hvis du skulle sidde på altanen under en byge. Højden måler 253 cm og længden 300 cm, så det er ikke verdens mindste parasol, men fungerer som nævnt kanon til altanen. Grundet den stærke dug og stang kan du bruge parasollen året rundt og skærme af for sneen, hvis det bliver nødvendigt. Hæve/sænke funktionen klares via et lille håndtag, som du simpelt drejer. Det gør den yderst brugervenlig og meget nem at håndtere. Det kører gnidningsfrit og uden problemer. Alt i alt er det en super fin parasol til prisen. Alt i alt en rigtig god altanparasol vi har med i denne parasol test.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Polyester og aluminium
🟢 Højde: 253 cm
🟢 Længde: 300 cm
🟢 Med 5 stålribber
🟢 Dybde: 150 cm 
🟢 UV-beskyttende
🟢 Med ventilationsslids og håndsvingsmekanisme

Om altanparasoller
Bor du i midtbyen og har en altan, eller har du pladsmangel på terrassen? Så er en altanparasol for alvor vejen frem.

Den adskiller sig fra de gængse parasoller ved at være væsentligt mindre, lettere og anderledes i designet, så den kan netop kan være der, uden at optage unødvendig plads. Formen er ikke rund, som på normale parasoller, men den er derimod “halveret”, som du kan se på billedet nedenfor.

Find den rette parasol fra vores parasol test

En parasol bruges oftest når solen skinner, men den kan bestemt også være nyttig når det regner eller blæser. Parasoller fås med mange forskellige egenskaber, i mange forskellige kvaliteter og i mange forskellige størrelser. Der findes bl.a. hængeparasoller, som er den type parasol, der kan placeres ude i siden, så den ikke står i vejen. Der findes markedsparasoller, som er den almindelige type parasol. Altanparasoller, som er perfekt til den lille altan, knækparasoller, bordparasoller og sågar også solsejl. I vores parasol test har vi udvalgt nogle af de bedste parasoler på markedet.

Det skal du kigge efter inden du køber parasol

Inden du køber din parasol, er det selvfølgelig meget vigtigt du er opmærksom på kvaliteten. Der er mange komponenter i en parasol, som gerne skal kunne holde til lidt af hvert – og gerne i mange år frem. Det er en lidt større investering, og derfor er det vigtigt at du ikke bare køber det første og billigste. Det kan nemlig hurtigt ende med at blive den dyreste løsning.

Tekstilet

Du skal sikre dig, at tekstilet er i god kvalitet. Mange af de billige parasoller har en dug af billigt materiale, og derfor vil det ikke være modstandsdygtigt sammenlignet med de lidt dyrere modeller. Tekstilet skal være hårdfør overfor både vind og vejr, og i sær regn og blæst. Det er uundgåeligt, at farven vil famle efter mange års brug, men hvis du finder en parasol med en dug i høj kvalitet, så sikrer du dig selv, at denne falmings-processen sker væsentligt langsommere, og derfor har du en pænere parasol i længere tid. Det skal derfor være en farvebestandig dug du skal gå efter, så holder det nemlig meget bedre i direkte sollys. Dertil må det meget gerne være UV-beskyttende, da solens skadelige stråler ellers godt kan slippe igennem dugen, og det er jo ikke meningen med en parasol.

Man plejer at sige, at sort holder på farven, og at hvid køler. Det er sandt. Vælger du en parasol i et sort eller meget mørkt tekstil, kan det blive en smule varmere, end hvis du køber en parasol med en lys dug. Det handler dog tildels også om der er ventilation i parasollen.

Endvidere er det et stort plus, hvis tekstilet er smuds- og vandafvisende, da det vil øge levetiden af tekstilet betragteligt.

Parasollens funktioner

Vi har været igennem flere typer af parsoller i testen, herunder markedsparasol, knækparasol og hængeparasol. Inden du beslutter dig for at købe parasollen, skal du tænke den ind i dine “settings”, og tænke grundigt over, hvad dit behov reelt er. Kigger vi på f.eks. hængeparasollen, kan du regulere denne op og ned i højde, og vende og dreje. Det gør, at du kan tilpasse den til netop dit behov, når solen begynder at hænge lavt, eller hvis du vil skærme af for vinden. Det samme er gældende for knækparasollen. Med andre ord, vælg den parasol du ved, du vil få mest glæde af.

Størrelse på parasollen

Har du en meget lille terrasse eller have skal du tænke grundigt over, hvilken type parasol du skal købe. De fås meget små størrelser og i meget store størrelser. Et god tip er altid at måle lidt op i haven, så du er sikker på at have pladsen. Kigger du på f.eks. hængeparasollen, vil denne type typisk være pladsbesparende, da du kan stille den på sidelinjen, og stadig få gavn af den, hvor markedsparasollen skal placeres midt på terrassen, og dermed har du altså en parasol og parasolfod midt i det hele.

Størrelserne er som sagt mange, men vi kan varmt anbefale at kigge på parasoller, der måler omkring Ø3, da det er en meget gængs størrelse, der ikke fylder for meget, hverken praktisk eller for syns skyld.

Materialer

Du kan få parasoller i mange, mange forskellige materialer, og nogle er bedre end andre. Vi anbefaler altid at man går efter en parasol som enten er af træ eller i aluminium. Det er vores erfaringer, at det holder bedst. Hvis du vælger aluminium skal du dog være opmærksom på at vælge et tykt stel, som ikke bøjer i vinden.

Parasolfoden

Når du køber dig en parasol, så er det meget vigtigt at du er opmærksom på, at du meget sandsynligt skal bruge en parasolfod til den. De kan fås i et utal af mærker og designs, og kvaliteten følger også i store træk med. For at kunne holde en parasol fast i både vind og vejr, er det vigtigt at du ikke bare køber den første og billigste, da det kan ende med at blive en dyrere løsning end hvis du køber en ordentlig parasolfod til at begynde med. Er parasolfoden i dårlig kvalitet, og vejer den ikke nok, kan du hurtigt få smadret et par ruder eller taget, hvis vinden får fast og blæser parasollen ad H til. Derfor kan vigtigheden af en parasolfod ikke understreges nok. Det er både for at undgå skader på hus og personer, og også for parasollens egen skyld, da den en ordentlig parasolfod holder den god på plads, og derved holder den bedre og i flere år.

Hvor finder man en god parasol?

Hvis man ikke er meget for at handle online kan det være en god ide at kigge sig om, efter en rigtig god parasol i et byggemarked. De har ofte et meget stort udvalg af parasoller, og køber ofte store partier hjem. De tilbyder generelt fornuftige priser. Dog kan man alligevel spare en del håndører ved at handle online og f.eks. kigge på vores parasol test.

Vi har f.eks. fundet parasoller til denne test ved onlineforhandlere, som er rigtig stærke på deres pris og kvalitet. De fleste af leverandørene tilbyder en hurtig levering, og har varen på lager. De store møbelhuse køber også stort ind og sælger det online. Bl.a. hos Ilva er det værd at holde øje, da de fører et bredt og dybt sortiment at parasoller i en rigtig fornuftig kvalitet og til meget fornuftige priser.

Har du lyst til at læse om parasollens historie? Så kan du læse mere her. Vi håber du er blevet inspireret og finder din nye parasol. Hvis du vil se flere af vores guides inden for ‘have og fritid’ kan du se mere her.

Ofte stillede spørgsmål om parasoller

✔ Hvordan vælger man den rette parasol?

Du skal være opmærksom på størrelsen og funktionaliteten af parasollen, og at de fås i forskellige typer som beskrevet i denne guide. De fås bl.a. som hængeparasoller, knækparasoller og markedsparasoller - hver med deres pros and cons.

💰 Hvad koster en parasol?

Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går hånd i hånd. Forvent mellem 1.000-4.000 kr.

⭐ Hvilke parasoller er bedst?

De bedst bedømte parasoller er Roma Hængeparasol, Jutlandia Kerteminde hængeparasol, Paris Markedsparasol, Signe Markedsparasol, Rio knækparasol og Balcony Altanparasol.

Mangler du en guide?

Hvis du efter du har læst vores parasol test er blevet nysgerrig på flere guides, har vi masser af guides indenfor have og fritid her på siden.


4/5 - (172 votes)