Follow Us

Parasol Test 2021 – Find 6 perfekte parasoller til sommeren!

Parasoller til haven

Sommeren er en skøn tid, og vi danskere valfarter ud i haven når solen kigger frem. Når solen står højest, og det anbefales at man holder sig i skyggen, eller når middagen skal serveres, er det perfekt at have en parasol stående klar til at slå op. Det er ærgerligt at være hensat til stuen på en dejlig sommerdag, hvis solens stråler er for stærke.

I denne artikel ser vi nærmere på de bedste parasoller på markedet i øjeblikket. Læs med og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på når du køber en parasol.

Vi giver dig:

✔ Et overblik over de bedste parasoller på markedet
✔ En guide til, hvad du skal være opmærksom på når du skal købe ny parasol


Bedst i test parasoller

Vi lægger som nævnt ud med de mest gængse parasoller, og starter med en test af hængeparasoller. Hængeparasollen kan stilles ved siden af havemøblerne, så den altså ikke står midt i det hele og optager plads. Én vigtig ting at tage højde for når det gælder hængeparasoller er, at man skal bruge en solid og tung parasolfod. Dernæst kigger vi på testvinderen i kategorien “markedsparasol”, som den er største parasol og slutteligt “knækparasoller” samt “altanparasol”.


Bedste hængeparasol

Roma Hængeparasol

⭐⭐⭐⭐⭐
Bedste anbefaling af hængeparasoller
✔ Forhandles til 1.999,- hos ilva.dk (førpris: 2.699) ➡ SE PRODUKT


Roma Hængeparasollen er en rigtig fin hængeparasol og især til prisen. Den kan alt det en parasol skal kunne.

Størrelsen gør den perfekt til terrassen, og hele familien kan søge skygge når solen står højst (eller når skyerne samler sig). Den er vandafvisende (ikke vandtæt) og beskytter mod UV-stråler, hvilket gør denne hængeparasol til en meget god løsning. Stokken er er af aluminium og det samme er ribberne, hvilket gør parasollen godt stærk når det f.eks. blæser, og du skal derfor ikke være bange for at den knækker. Det er en ret fleksibel parasol, så du kan vende og dreje den alt efter solen og vinden, og dermed altid sørge for at opretholde den mest udholdelige temperatur.

Vi anbefaler (som til langt de fleste parasoller) at man anskaffer sig en forholdsvis tung parasolfod, så den bliver mere modstandsdygtig. Her kan du f.eks. kigge på denne Cordo Parasolfod

Kigger vi på egenskaberne af selve parasollen er den rigtig godt med, både i størrelse, kunnen og kvalitet. Den måler 350 cm i diameter og har en højde på 255 cm, og den kommer med indbygget “ventilation” i dugen, så vinden nemt slipper ud igen, hvis den skulle blive fanget under parasollen. Designmæssigt er den også super flot og passer til langt de fleste haver og terrasser. 

Alt i alt en glimrende og godt holdbar hængeparasol, som har vores varmeste anbefalinger.

Egenskaber
🟢 Mål: Diameter 350 cm
🟢 Højde: 255 cm
🟢 Vandafvisende
🟢 UV-beskyttende polyesterdug
🟢 Stok i aluminium
🟢 Ventilation
🟢 Vedligeholdelsesfri

Jutlandia Kerteminde Hængeparasol

✔ Forhandles til 3.999,- hos jysk.dk ➡ Gå til tilbud


KERTEMINDE B300 x L300 fra JUTLANDIA, er en super fin hængeparasol til den danske sommer, og den har næsten alt, hvad en hængeparasol skal have. Den er vandafvisende, hvilket fungerer perfekt til en typisk dansk sommer. Dertil beskytter den mod UV-lys, og mange parasoller er ikke UV-beskyttende, hvorfor denne i sær fremhæves. Endvidere kan den rotere 360 grader således man nemt kan skærme af for solens skarpe stråler. At denne parasol har en stang af aluminium gør den forholdsvis let i vægt, hvorfor det kraftigt anbefales, at man tilkøber en rimeligt tung parasolfod. En fremragende grund til at fremhæve denne hængeparasol er størrelsen, da den er større end gængse hængeparasoller, og dermed skygger bedre.

Producenten JUTLANDIA har høj fokus på både moderne design, funktionalitet og kvalitet, hvilket afspejler sig i denne hængeparasol.

Egenskaber
🟢 Mål: 300×300
🟢 Vandafvisende
🟢 UV-beskyttet polyesterdug
🟢 Stang af aluminium
🟢 360 graders rotation
🟢 Ventilation
🟢 Forstærkere riblommer
🟢 Vandafvisende overtræk
🟢 Vedligeholdelsesfri

Om hængeparasoller:
Hængeparasoller er blevet utroligt populære de seneste år da den eksempelvis kan bruges, hvis man vil skabe mulighed for skygge over eksempelvist en hyggekrog i haven, hvor dine lounge havemøbler står placeret. Den er også rigtig god at have stående på terrassen, hvor skyggen er nødvendig, når der eksempelvist spises eller nydes en kold, for at undgå at få solen i øjnene.

Man undgår at have parasollen akavet placeret mellem 2 af de personer, der f.eks. nyder et måltid sammen. Derudover er det meget nemt at justere på vinklen på parasollen, så man nemt kan følge solens gang over himlen.

Bedste markedsparasol

Paris Parasol

⭐⭐⭐⭐⭐
Bedste anbefaling af markedsparasoller
✔ Forhandles til 1.099,- hos Ilva.dk (førpris: 1.499,-) ➡ SE PRODUKT


Paris markedsparasollen er en glimrende parasol, som har en ganske fornuftig størrelse. Den måler 265 x 300 cm, og kan dermed skygge på hele terrassen. Den kommer med en hvid dug, hvilket er en fordel sammenlignet med en sort, da sort er kendt for at holde på varmen, fremfor at slippe den som hvid vil gøre. Det sikrer en bedre temperatur, men det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag.

Kigger vi på stokken adskiller den sig fra mange af sine “brødre”. Den er nemlig udført i FSC-certificeret bøgetræ, hvilket fortæller at den er bæredygtig og miljøvenlig. Det er et meget stort plus, da vi selvfølgelig skal værne om vores natur. Dugen på parasollen er af polyester, og er derfor super holdbar, og kan modstå vind og vejr uden problemer.

Parasollen vejer 12 kg samlet, hvilket faktisk er ret lidt – og den er derfor super nem at håndtere. Endvidere kommer den med dobbelt snoretræk, så den også er meget nem at hæve og sænke.

Egenskaber:
🟢 Mål: 265 x 300 cm
🟢 Højde: 265 cm
🟢 Dobbelt hejsefunktion
🟢 Kraftig polyesterdug
🟢 FSC certificeret stok af bøgetræ
🟢 Anbefaling til fod: 45kg

Signe Markedsparasol 3×3

✔ Forhandles til 1299,- hos havemoebelland.dk ➡ SE PRODUKT (Førpris 1.899,-)


I denne markedsparasol, får du en parasol i en rigtig fin størrelse. Den måler 3 meter i diameter på begge leder, hvorfor du ikke skal være bekymret for at blive forstyrret af den ellers dejlige sol. Den skygger mere end rigeligt over bordet når frokosten skal indtages sammen med familien.

Signe markedsparasollen er udstyret med en stok på 48mm, som er fremstillet i hårdt træ og er dertil blevet udstyret med en dobbelt hejsefunktion. Denne funktion er med til at sikre, at det er både nemt og enkelt at hejse parasollen, og ligeså nemt at lukke den igen. Grundet den kraftige polyesterdug, skal du ikke være bekymret for, at regn trænger igennem parasollen, og det samme gælder solens stråler. Den er udstyret med forstærkninger i imiteret læder og beslag på ribenderne så den kan stå i mod blæst.

Egenskaber:
🟢 Mål: 3×3
🟢 Højde: 275 cm
🟢 Dobbelt hejsefunktion
🟢 Kraftig polyesterdug
🟢 Forstærkning af imiteret læder
🟢 Beslag på ribender
🟢 Anbefaling til fod: 45kg

Om markedsparasoller
Markedsparasollen er den mest anvendte herhjemme, og med god grund. Det er en af de største parasoller der fås, og derfor er den et vidunder, når man skal beskytte sig fra solens stråler på en varm sommerdag. Den overskygger et stort areal på terrassen og er derfor også super praktisk, om man sidder med familien og nyder haven, eller om man er et større selskab. Med andre ord, markedsparasollen er den mest overskyggende løsning.

Bedste knækparasol

Rio Ø3,3 Parasol

⭐⭐⭐⭐⭐
Bedste anbefaling af knækparasoller
✔ Forhandles til 1.849,- hos unoliving.dk ➡ SE PRODUKT


I denne gigant af en knækparasol, får du en UV-beskyttende dug, så de farlige stråler ikke slipper igennem. Den danner grundlaget for en meget, meget god dag i haven, hvis den skal nydes under en parasol. Via knækfunktionen, er det muligt at skærme sig af hele vejen rundt. Den store diameter gør, at du nemt kan undslippe både vind og vejr, hvis sommerdagen måtte skifte karakter.

‘Til op- og nedhejsning får du dobbelt snoretræk, så den let håndteres. Stangen har en diameter på 48mm således den står stærkt i den rette fod. Træet, som udgør stangen og armene, er af hvidpigmenteret træ, så det passer til vores nordiske og minimalistiske stil og sammen med den sorte dug er looket fuldendt.

Alt i alt er det en super fin parasol, og især til prisen. Du kan have den i mange år uden problemer, og den holder både designmæssigt og i kvalitet. Det er en af vores klart bedste anbefalinger, hvis du ikke agter at smide flere tusinde kroner efter en parasol.

Egenskaber:
🟢 Stor diameter på 3,3 meter
🟢 Farve: sort
🟢 Dobbelt snoretræk
🟢 Lameller og stang i hvidpigmenteret massivt træ
🟢 UV-beskyttende
🟢 Stang i 48 diameter

Om knækparasoller

Knækparasollen læner sig meget op af den populære markedsparasol, men den har et tvist. Med en knækparasol er det muligt at bøje den, således du nemt og bekvemt kan afskærme dig fra solen, vinden og regnen – uanset fra hvilken retning vejret kommer fra. Den egner sig derfor rigtig fint til de danske vejrforhold, og den holder den ene sæson efter den anden. Knækparasoller fås i alverdens størrelser, og testvinderen er også en af de lidt større.

Bedste altan parasol

Balcony Altanparasol

⭐⭐⭐⭐⭐
Bedste anbefaling af altanparasoller
✔ Forhandles til 499,- hos ilva.dk ➡ SE PRODUKT

Altanparasollen er enormt funktionel og hyggelig, hvis du har en altan som kan rumme den. Du kan skærme af for solen, blæsten, regnen og folk, der kigger ind. Den indeholder mange funktioner, og er et super fedt element til altanen, hvis pladsen er trang.

Denne Balcony Altanparasol fås i sort polyester og med en kraftig stang af aluminium. Derfor behøver du ikke være nervøs for, at den ikke holder til lidt blæst. Polyesterdugen skærmer godt af for regnen, og derfor bliver du heller ikke våd, hvis du skulle sidde på altanen under en byge.

Højden måler 233 cm og længden 265 cm, så det er ikke verdens mindste parasol, men fungerer som nævnt kanon til altanen. Grundet den stærke dug og stang kan du bruge parasollen året rundt, og skærme af for sneen, hvis det bliver nødvendigt.

Hæve/sænke funktionen klares via et lille håndtag, som du simpelt drejer. Det gør den yderst brugervenlig og meget nem at håndtere. Det kører gnidningsfrit og uden problemer. Alt i alt er det en super fin parasol til prisen, og du behøver ikke være bekymret for, om den holder – for det gør den.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Polyester og aluminium
🟢 Højde: 233 cm
🟢 Længde: 265 cm
🟢 Vægt: 4 kg
🟢 Dybde: 135 cm

Om altanparasoller
Bor du i midtbyen og har en altan, eller har du pladsmangel på terrassen? Så er en altanparasol for alvor vejen frem.

Den adskiller sig fra de gængse parasoller ved at være væsentligt mindre, lettere og anderledes i designet, så den kan netop kan være der, uden at optage unødvendig plads. Formen er ikke rund, som på normale parasoller, men den er derimod “halveret”, som du kan se på billedet nedenfor.

Find den rette parasol

En parasol bruges oftest når solen skinner, men den kan bestemt også være nyttig når det regner eller blæser. Parasoller fås med mange forskellige egenskaber, i mange forskellige kvaliteter og i mange forskellige størrelser. Der findes bl.a. hængeparasoller, som er den type parasol, der kan placeres ude i siden, så den ikke står i vejen. Der findes markedsparasoller, som er den almindelige type parasol. Altanparasoller, som er perfekt til den lille altan, knækparasoller, bordparasoller og sågar også solsejl.

Det skal du kigge efter inden du køber parasol

Inden du køber din parasol, er det selvfølgelig meget vigtigt du er opmærksom på kvaliteten. Der er mange komponenter i en parasol, som gerne skal kunne holde til lidt af hvert – og gerne i mange år frem. Det er en lidt større investering, og derfor er det vigtigt at du ikke bare køber det første og billigste. Det kan nemlig hurtigt ende med at blive den dyreste løsning.

Tekstilet

Du skal sikre dig, at tekstilet er i god kvalitet. Mange af de billige parasoller har en dug af billigt materiale, og derfor vil det ikke være modstandsdygtigt sammenlignet med de lidt dyrere modeller. Tekstilet skal være hårdfør overfor både vind og vejr, og i sær regn og blæst. Det er uundgåeligt, at farven vil famle efter mange års brug, men hvis du finder en parasol med en dug i høj kvalitet, så sikrer du dig selv, at denne falmings-processen sker væsentligt langsommere, og derfor har du en pænere parasol i længere tid. Det skal derfor være en farvebestandig dug du skal gå efter, så holder det nemlig meget bedre i direkte sollys. Dertil må det meget gerne være UV-beskyttende, da solens skadelige stråler ellers godt kan slippe igennem dugen, og det er jo ikke meningen med en parasol.

Man plejer at sige, at sort holder på farven, og at hvid køler. Det er sandt. Vælger du en parasol i et sort eller meget mørkt tekstil, kan det blive en smule varmere, end hvis du køber en parasol med en lys dug. Det handler dog tildels også om der er ventilation i parasollen.

Endvidere er det et stort plus, hvis tekstilet er smuds- og vandafvisende, da det vil øge levetiden af tekstilet betragteligt.

Parasollens funktioner

Vi har været igennem flere typer af parsoller i testen, herunder markedsparasol, knækparasol og hængeparasol. Inden du beslutter dig for at købe parasollen, skal du tænke den ind i dine “settings”, og tænke grundigt over, hvad dit behov reelt er. Kigger vi på f.eks. hængeparasollen, kan du regulere denne op og ned i højde, og vende og dreje. Det gør, at du kan tilpasse den til netop dit behov, når solen begynder at hænge lavt, eller hvis du vil skærme af for vinden. Det samme er gældende for knækparasollen. Med andre ord, vælg den parasol du ved, du vil få mest glæde af.

Størrelse på parasollen

Har du en meget lille terrasse eller have skal du tænke grundigt over, hvilken type parasol du skal købe. De fås meget små størrelser og i meget store størrelser. Et god tip er altid at måle lidt op i haven, så du er sikker på at have pladsen. Kigger du på f.eks. hængeparasollen, vil denne type typisk være pladsbesparende, da du kan stille den på sidelinjen, og stadig få gavn af den, hvor markedsparasollen skal placeres midt på terrassen, og dermed har du altså en parasol og parasolfod midt i det hele.

Størrelserne er som sagt mange, men vi kan varmt anbefale at kigge på parasoller, der måler omkring Ø3, da det er en meget gængs størrelse, der ikke fylder for meget, hverken praktisk eller for syns skyld.

Materialer

Du kan få parasoller i mange, mange forskellige materialer, og nogle er bedre end andre. Vi anbefaler altid at man går efter en parasol som enten er af træ eller i aluminium. Det er vores erfaringer, at det holder bedst. Hvis du vælger aluminium skal du dog være opmærksom på at vælge et tykt stel, som ikke bøjer i vinden.

Parasolfoden

Når du køber dig en parasol, så er det meget vigtigt at du er opmærksom på, at du meget sandsynligt skal bruge en parasolfod til den. De kan fås i et utal af mærker og designs, og kvaliteten følger også i store træk med. For at kunne holde en parasol fast i både vind og vejr, er det vigtigt at du ikke bare køber den første og billigste, da det kan ende med at blive en dyrere løsning end hvis du køber en ordentlig parasolfod til at begynde med. Er parasolfoden i dårlig kvalitet, og vejer den ikke nok, kan du hurtigt få smadret et par ruder eller taget, hvis vinden får fast og blæser parasollen ad H til. Derfor kan vigtigheden af en parasolfod ikke understreges nok. Det er både for at undgå skader på hus og personer, og også for parasollens egen skyld, da den en ordentlig parasolfod holder den god på plads, og derved holder den bedre og i flere år.

Hvor finder man en god parasol?

Hvis man ikke er meget for at handle online kan det være en god ide at kigge sig om, efter en rigtig god parasol i et byggemarked. De har ofte et meget stort udvalg af parasoller, og køber ofte store partier hjem. De tilbyder generelt fornuftige priser. Dog kan man alligevel spare en del håndører ved at handle online.

Vi har f.eks. fundet parasoller til denne test ved onlineforhandlere, som er rigtig stærke på deres pris og kvalitet. De fleste af leverandørene tilbyder en hurtig levering, og har varen på lager. De store møbelhuse køber også stort ind og sælger det online. Bl.a. hos Ilva er det værd at holde øje, da de fører et bredt og dybt sortiment at parasoller i en rigtig fornuftig kvalitet og til meget fornuftige priser.

Ofte stillede spørgsmål om parasoller

✔ Hvordan vælger man den rette parasol?

Du skal være opmærksom på størrelsen og funktionaliteten af parasollen, og at de fås i forskellige typer som beskrevet i denne guide. De fås bl.a. som hængeparasoller, knækparasoller og markedsparasoller - hver med deres pros and cons.

💰 Hvad koster en parasol?

Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går hånd i hånd. Forvent mellem 1.000-4.000 kr.

⭐ Hvilke parasoller er bedst?

De bedst bedømte parasoller er Roma Hængeparasol, Jutlandia Kerteminde hængeparasol, Paris Markedsparasol, Signe Markedsparasol, Rio knækparasol og Balcony Altanparasol.