Follow Us

Nedgravet trampolin guide [De 5 bedste og mest sikre!]

Nedgravet trampolin guide

Sommeren er snart over os, og hvad er bedre end at nyde det gode vejr i haven – med sjov, leg og så en smule motion? Den nedgravet trampolin er efterhånden en standard-vare i de danske haver, og med rigtig god grund. Det er super sjovt, og det øger aktivitetsniveauet hos både små og store. Alle elsker trampoliner – og især på en dejlig sommerdag. Det er med andre ord sjovt for hele familien.

Hvorfor vælge en nedgravet trampolin?

En nedgravet trampolin er en stabil løsning, og nem at komme “op” på, så du slipper for stiger mv. Du er dertil også sikret, at den ikke blæser væk. Den danske sommer er jo kendt for at være en smule omskiftelig i vejret, og derfor er det super smart at have en nedgravet havetrampolin.

Eksperterne anbefaler de nedgravede trampoliner, da det fører til færre ikke helt så voldsomme skader, hvis den er nedgravet, men der kan selvfølgelig stadig ske uheld. Derfor er det hamrende vigtigt, at man tager sine forholdsregler.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnerskaber sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold, med fokus på fakta og brugbar viden.

Vælg den rette trampolin

Inden du begiver dig ud for at købe en trampolin, er der en del punkter du bør være opmærksom på. Du skal være sikker på at trampolinen tilbyder den rette sikkerhed til dit behov, og at kvaliteten er til den gode side (selvfølgelig), da det mindsker risikoen for skader og andet skidt. Den skal være sikker i brug, holdbar, og af høj kvalitet. Derved får du mest for dine penge, når du køber en nedgravet trampolin. På udkig efter en almindelig trampolin kan du finde de bedste almindelige havetrampoliner lige her.

De 5 bedste nedgravede trampoliner

Nedenfor har vi samlet de 5 bedste havetrampoliner til nedgravning, hvor du bl.a. får høj sikkerhed, god kvalitet og garanti for sjov. Vi har udvalg de trampoliner, som er de mest sikre og hvor du får mest for dine penge, så alle er glade!

Exit Silhoutte – Et godt valg til en nedgravet trampolin

Fordele:
🟢 Dobbeltkoniske fjedre
🟢 Fjedrene er afskærmet fra fødderne
🟢 God størrelse – Ø427
🟢 Galvaniseret og pulverlakeret stål, så den ikke ruster
🟢 Kommer med sikkerhedsnet
🟢 Sikkerhedspolstring

i samarbejde med PriceRunner

Denne Exit Silhoutte havetrampolin efterlever alle de krav man må have til en trampolin. Det er en stor trampolin i et pænt og enkelt design, som gør den en kende mindre dominerende i haven end så mange andre trampoliner. Den måler Ø427, hvilket gør det til en ret stor trampolin, hvor der virkelig er plads til at boltre sig på.

En super løsning til hele familien

Den har en hoppehøjde på 19 cm over jorden, og derfor er det en super fin løsning til hele familien, da alle nemt og sikkert kan komme både på den og ned fra den igen, uden man behøver en stige eller andet. Selv de mindste kan være med på denne Exit Silhouette trampolin.

Kvaliteten er i top

Kigger vi på kvaliteten af trampolinen, så er der ikke meget at komme efter. Den er fremstillet i rustfrit stål og er pulverlakeret, så den ikke ruster. Dermed kan den sagtens holde til den dejlige danske sommer, som både byder på regn og vind, og heldigvis også en masse sol. Stellet er udformet med fjeder-clips, som også sikrer stabiliteten og gør den mere sikker end mange andre trampoliner.

En super fed detalje, som gør at vi fremhæver i sær denne trampolin, så er det nettet, som er fjedrene er gemt bag. Det betyder, at man aldrig skal være bange for at få fødderne i klemme i trampolinens fjedre, og det er faktisk de færreste trampoliner, som har denne egenskab. Derfor kan man være klart mere rolig, når de små hopper på trampolinen, da de altså ikke kan komme i karambolage med fjedrene. Selve fjedrene er dobbeltkoniske og har en diameter på 2,45 cm, hvilket er en super fin diameter når vi taler trampolinfjedre.

Flere hoppende børn

Exit Silhoutte trampolinen tåler en maxbelastining på 120kg, så der er fint med plads til flere børn ad gangen, så længe de passer godt på hinanden, og ikke hopper for mange ad gangen. Den er testet helt op til 600kg, så farmand kan også være med.

Omkring trampolinen finder du et sikkerhedsnet, som medfølger i prisen. Vi anbefaler, at man ALTID har et sikkerhedsnet omkring trampolinen, så man derved minimerer risikoen for skader og andet skidt.

Kanten omkring trampolinen er polstret med og forsynet med net, hvilket også hjælper til øget sikkerhed når man hopper, og man undgår at slå sig, når man lander på kanterne grundet den tykke beskyttelsespolstring.

Alt i alt er det en fremragende trampolin, som får vores varmeste anbefalinger!

Salta Excellent Ground – En god allround nedgravet trampolin

Fordele:
🟢 Stærke fjedre
🟢 Perfekt størrelse – Ø366
🟢 Meget nem at montere
🟢 Stærk ramme – fastgjort med ankre
🟢 Mindre gravearbejde end normalt

i samarbejde med PriceRunner

En allround trampolin

Denne Salta Excellent Ground er en fremragende allround nedgravet trampolin. Den har et super fint udtryk, og er ret diskret, hvilket de fleste haveejere sætter stor pris på, så det ikke ender med, at trampolinen fylder hele haven. Den måler Ø366, og er dermed ikke den største af vores anbefalinger, men størrelsen er ganske udmærket.

Minimér dit nedgravningsarbejde

Den er udført at super fine materialer hele vejen igennem, og fastgøres til jorden med ankre, hvilket er lidt specielt for nedgravede havetrampoliner. Den er udviklet til de haveejere, som gerne vil minimere arbejdet med at nedgrave trampolinen, og derfor kommer den med små fødder, så hullet ikke skal graves så dybt. Derved sparer man både tid, og man øger luftcirkulationen under trampolinen. Dertil er der integreret et decideret ventilationssystem, som hjælper til, at trampolinen holder bedre. Win win!

Højden, med de små ben på, er 25 cm, og derfor er det meget tilforladeligt at komme op på trampolinen, selv for de mindste, hvis de skal op at hoppe lidt. Max belastningen er på hele 375kg, så man skal ikke være bange for, at den ikke holder. Dog anbefales det, at man ikke belaster den med mere end 150kg når man hopper på den. Det er dog rigeligt med 150kg!

Til denne Salta Excellent Ground trampolin, får du 72 super stærke fjedre, hvilket er ganske et ganske fint antal til havetrampoliner, og de er 165 mm lange, som sikrer en god elasticitet i fjedrene.

Monteringen af denne trampolin super nem, så man kan hurtigt få den bakset sammen, så den er hoppeklar. Det tager ca 20 minutter at montere den, plus/minus.

Når man køber denne trampolin, følger sikkerhedsnet med.

Berg Elite 380 InGround – En holdbar og sikker nedgravet trampolin

Fordele:
🟢 Twinspring Gold fjedre – styrker springkraften
🟢 Max belastning 550kg
🟢 Airflow springdug – giver højere hop
🟢 Hele 112 fjedre
🟢 Fornugtig sikkerhedspolstring
🟢 Stærkt sikkerhedsnet

i samarbejde med PriceRunner

 

Berg – en kendt producent

Berg er ret kendte i den store trampolin-verden, og det er de så simpelt fordi, at de er ekstremt dygtigt til at producere holdbare og sikre trampoliner.

Denne Berg Elite 380 InGround trampolin er heller ingen undtagelse! Den har en super størrelse på Ø380, så der er plads til hele familien (vi anbefaler IKKE, at hele familien hopper samlet). Den er udstyret med en super stærk dug, så reelt vil den godt kunne holde til det. Den er nemlig testet helt op til 550kg, hvilket er super stærkt for en trampolin. Det fortæller lidt om kvaliteten. Dog anbefales det, at man ikke overskrider 110kg når man hopper.

Styrket springkraft

Trampolinen er udstyret med Twinspring Gold fjedre, hvilket betyder, at i stedet for de traditionelle enkelte fjedre, så har du fjedre, der er placeret som et V, og det giver højere hop, og styrker springkraften over hele trampolinen. Fjedrene er dertil galvaniseret så de er rustfri. Den indeholder 112 fjedre, hvilket er den del for en trampolin i denne prisklasse.

Der er en kanon fin beskyttelseskant omkring trampolinen på 30mm i tykkelse. Det er vigtigt, at der er en god beskyttelseskant på trampolinen, da den øger sikkerheden når man hopper. Lander man på kanten, aftager den bløde beskytter det meste af slaget.

AirFlow Springdug

Dugen, som man hopper på, er ret speciel. Det er en AirFlow Springdug, som øger lufttilstrømningen med ca. 50%, og det hjælper til at øge springkraften. Så ikke nok med at den er super sikker, så er den også både holdbar og super fed at hoppe på grundet både fjedrene og springdugen.

Kvalitet og sikkerhed er noget, vi vægter meget højt. Berg Elite 380 InGround indeholder en del sikkerhedselementer og komponenter af meget god kvalitet, og derfor lander den, som en af vores klart bedste anbefalinger. Trampolinen kommer med Deluxe sikkerhedsnet, så man ikke skal være bange for at hoppe ved siden af. Det er et meget stærkt net, som øger sikkerheden betragteligt. Det er også muligt at købe trampolinen uden sikkerhedsnet.

Salta Comfort Edition Inground – Det rektangulære valg

Fordele:
🟢 Stærke fjedre, sølvgalvaniseret
🟢 Max belastning 300kg
🟢 Inkl. super stærkt sikkerhedsnet
🟢 76 fjedre på trampolinen
🟢 Tykke kantpuder af EPE skum
🟢 Metal er galvaniseret
🟢 Certificering, test: TÜV, CE, EN 71-14

i samarbejde med PriceRunner

Den rektangulære havetrampolin

Salta Comfort Edition Inground trampolinen adskiller sig fra størstedelen, ved at have en anderledes form. Den er rektangulær, hvilket giver en helt anden fornemmelse når man hopper. Den giver en følelse af, at man har væsentligt mere plads at gøre godt med.

Super fede detaljer

Den ser super fed ud og den er, når den er nedgravet, rigtig godt integreret med haven. Det er en sportstrampolin, som er udstyret med Air Performance System, som øger luftcirkulationen – og det giver mere kraftfulde hop. Det giver dertil en super fin hoppe-komfort, og den er ekstremt lydsvag, hvilket er særligt for trampoliner – især i denne prisklasse.

Trampolinen er udstyret med meget robuste paneler og rammer, som giver et super stabilt fundament, hvilket er nødvendigt for en trampolin. Det øger både sikkerheden og holdbarheden. Alt metal er galvaniseret og efterfølgende behandlet med en sort belægning, som både sikrer at metallet ikke oxiderer og ruster, og det er ekstremt nødvendigt, når det danske vejr pludseligt skifter fra godt til knapt så godt (Læs: det regner for ofte i det danske land).

God størrelse

Størrelsen på trampolinen, i samarbejde med dens form, er enormt god. Den måler 214 cm i bredden og 305 cm i længden, og har et springareal på 154 x 245 cm. Det giver masser af plads at boltre sig på, og grundet sikkerhedsnettet, der medfølger, er man sikret at det ikke går galt, hvis man ender i et fejl-spring. Der er dertil en god tyk kantmåtte omkring trampolinen på 20mm, udført af EPE skum. Bredden af dette skum er på 20cm, så man skal ikke være bange for at slå sig, hvis man lander på kanten.

Kigger vi på, hvad denne Salta Comfort Edition trampolin kan holde til, vægtmæssigt, så er den testet op til 300kg, hvilket er ganske udemærket. Den anbefalede brugervægt er dog en kende lavere med 120kg. Det er dog længe fint og trampolinen kan sagtens holde til hele familien, så længe de ikke hopper på samme tid.

Endvidere har denne Salta Inground trampolin været igennem diverse tests, og bestået til U.G. Herunder TÜV, CE og EN 71-14, som bl.a. er sikkerhedscertifikater.

Exit Elegant ground – En nedgravet havetrampolin i en god størrelse

Fordele:
🟢 Stærke koniske fjedre – galvaniseret
🟢 Max belastning 300kg
🟢 Inkl. super stærkt sikkerhedsnet
🟢 Fornuftig kantbeskyttelse
🟢 Metal er galvaniseret

i samarbejde med PriceRunner

En god størrelse havetrampolin

Exit Elegant Ground trampolinen har, hvad den skal have. Den har en super god størrelse, så der er masser af plads at boltre sig på når man hopper og har det sjovt. Den kommer med et tilhørende sikkerhedsnet, så man ikke behøver at være bange for at ryge udover kanten, hvis man er så uheldig at hoppe skævt, og det er et must når man taler havetrampoliner, om de er nedgravet eller ej. Det høje sikkerhedsnet er nemt at komme ind og ud af grundet den overlappende lukketype. Det har de fleste sikkerhedsnet dog, men det er stadig en bonus.

Selve rammen på trampolinen er af galvaniseret stål og har efterfølgende fået en pulverlakering. Det sikrer bl.a. at metallet ikke ruster og oxiderer, hvilket må siges at være en kanon egenskab til den danske sommer, hvor vejret har det med at være en kende omskifteligt.

En nedgravet trampolin der holder i mange år

Kigger vi på fjedrene har den dobbelt-fjedre, der er koniske, som både styrker trampolinen i spring, men også gør dem modstandsdygtige. Disse fjedre er også galvaniseret, og derfor er man sikret at have trampolinen i mange år, og man skal ikke være bange for at fjedrene giver efter pga rust eller andet. Fjedrene er 17,7 cm lange, og det medvirker til en øget springkraft, at de er så lange. Det er en meget behagelig trampolin at hoppe på af samme årsag. For at man ikke får fødderne i klemme i fjedrene, er der sikkerhedsnet foran fjedrene, og det er igen et stort plus i vores bog, da det øger sikkerheden og mindsker risikoen for skader betrageligt. Der er dertil kantbeskyttere hele vejen rundt, som aftager det mest af et eventuelt fald.

Exit Elegant Ground trampolinen er dertil vandafvisende, og det er en et stort plus i vores bog. Størrelsen på trampolinen er også fin, og faktisk ret stor. Den måler Ø427, som gør den til en af de større trampoliner i denne guide, og dermed er der masser af plads at hoppe på, for hele familien.

Den bedste nedgravet trampolin – Få en guide til det rette valg

Sådan vælger du den rette trampolin

Der er rigtig mange ting at tage højde for, når du skal vælge den helt rette trampolin, og vi har her samlet de punkter, som er mest væsentlige for at kunne træffe det rette valg.

Størrelse

Størrelsen er en meget vigtig faktor, når du skal vælge den rette trampolin. Der findes både meget store og meget små trampoliner, og de helt små fungerer bedst til børn, der er ved at lære det grundlæggende motoriske. De store modeller anbefales til børn fra ca. 5 år og opefter, når deres motorik er ved at falde på plads, så de kan tage ordentligt vare på sig selv.

Det er som regel en god ide at måle haven lidt op, inden du begiver dig ud for at købe en ny trampolin, da de kan optage en del plads i en mindre have. Jo større have du har, jo større kan trampolinen selvfølgelig være. Dertil skal du også være opmærksom på formen på trampolinen, da formen også kan spille ind ift. om du har plads til at grave trampolinen ned eller ej.

Sikkerhed

En trampolin skal være sikker at benytte, og så er den ikke længere. Vi anbefaler altid at man finder trampoliner med sikkerhedsnet, eller trampoliner, hvor du kan tilkøbe sikkerhedsnet. Hvis der ikke er sikkerhedsnet kan det hurtigt ende galt, hvis man ryger ud over kanten.

Kvalitet

Der findes mange forskellige kvaliteter af nedgravede havetrampoliner, men vi fraråder altid at købe for billigt. Pris og kvalitet går hånd i hånd, og anskaffer du dig en for billig trampolin går du meget sandsynligt ned på kvalitet, og trampolinen vil ikke kunne holde til hverken regn og blæst, og komponenterne går meget lettere i stykker.

Nedgravet trampolin – hvordan gør man?

En nedgravet trampolin indeholder mange fordele, bl.a. at den kan graves ned – og dermed frigør du en del plads i haven. De er blevet meget populære de seneste år, og med god grund. Men, det kræver selvfølgelig lidt ekstra, at skulle til at grave i haven, for at kunne benytte trampolinen.

Når du køber en nedgravet trampolin, får du altid en vejledning med til, hvordan du skal grave. Både hvor dybt og bredt. Du får alle målene, og så kan du roligt begynde at grave. Trampoliner har ofte forskellige mål, og derfor bør du læse manualen meget grundigt inden du begynder.

Det første du gør, er altid at samle selve trampolinen, inden du graver den ned. Du får en rettesnor, som du kan grave efter, og dermed være sikker på, at du holder dig til målene. Man starter med at grave langs rammen, så man danner en ring, og derefter kan man nemt grave hele hullet færdigt.

Derfor skal du ikke købe en for billig trampolin

Der er rigtig mange gode grunde til, at man IKKE skal købe en billig trampolin til haven. Her får du 4 af de enormt gode grunde:

1. Manglende sikkerhed

Mange af de billige trampoliner kommer med bl.a. meget tynd kantbeskyttelse eller slet ingen. Det er et vitalt komponent til en trapolin, at der er en fornuftig og tyk kantbeskytter. Er man så uheldig at lande på kanten, hvis man uheldigvis hopper skævt, og der ingen kantbeskytter er, så kan det gøre rigtig ondt. Der er med andre ord intet til at tage faldet.

2. Dårlig konstruktion

Pris og kvalitet går hånd i hånd, og finder du en meget billig trampolin, så er det meget sikkert fordi, at kvaliteten af konstruktionen ikke er god. De meget billige trampoliner produceres ofte i Asien med mangelfulde sikkerhedskontroller – hvis kontrollen overhovedet er der. Hvis f.eks. svejsningen er dårligt lavet og ikke er kontrolleret ordentligt, så kan det ende meget galt, da trampolinen nemt kan knække sammen, hvilket kan føre til ulykker. Og dem vil vi gerne undgå.

3. Manglende reservedele

Køber du en meget billig trampolin, får du ofte også en “billig service”. Hvis et komponent eller flere fejler, så kan det være meget svært at opstøve et nyt komponent, da forhandlere af de meget billige trampoliner ikke køber disse reservedele hjem. Det skal du være meget opmærksom på, hvis du alligevel vælger at købe en meget billig trampolin.

4. Manglende beskyttelse mod vejr

Vi har været inde på det, pris og kvalitet går hånd i hånd. Alle trampoliner i vores test er produceret i god kvalitet, hvor bl.a. alt stål er galvaniseret og dermed rustfrit. Køber du derimod en meget billig trampolin er du ikke sikker på, at metallet er galvaniseret, og derfor ruster det. Hvis hoppedugen ikke er UV-beskyttet, så holder den ikke længe. Med andre ord, en trampolin skal kunne holde til både sol, regn og vind, og det kan de billige trampoliner meget sjældent, og derfor kan det ende med at blive en meget dyrere løsning at købe en for billig trampolin.

Nedgravet trampolin vs. almindelig trampolin

Der er som tidligere nævnt mange fordele i en nedgravet trampolin sammenlignet med en almindelig trampolin. 

Den nedgravede havetrampolin er både mere sikker, da der er et noget kortere fald til jorden, hvis du er så uheldig at hoppe skævt. Vi anbefaler dog, uanset løsning, at man køber en trampolin med sikkerhedsnet omkring, så dette problem elimineres fuldstændigt.

Dertil får du en mere stabil trampolin, både i vind og vejr. Når den er gravet ned, er du mere sikker på, at vinden ikke pludselig blæser den væk, og i værste tilfælde smadrer ruder eller tag. Det danske vejr er kendt for at være omskifteligt, og derfor er det en meget stor fordel at grave trampolinen ned.

Synsmæssigt er den nedgravede trampolin meget pænere end de ikke nedgravede, og optager langt mindre plads. Du kan stadig nyde haven i fulde drag, uden at blive forstyrret af en almindelig trampolin. Den nedgravede trampolin smelter bedre sammen med haven.

Søger du ikke en nedgravet trampolin, men en helt almindelig trampolin, så kan du læse vores guide om almindelige trampoliner

Ofte stillede spørgsmål om nedgravet trampoliner

✔ Hvordan vælger man den rigtige nedgravet trampolin?

Du skal være opmærksom på størrelsen og sikkerheden, som de to vigtigste punkter. Pris og kvalitet går hånd i hånd!

💰 Hvad koster en nedgravet trampolin?

Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går som sagt hånd i hånd. Køb aldrig for billigt, da det kan ende med at blive en meget dyr løsning.

🥇 Hvilke nedgravede trampoliner er bedst?

De bedst bedømte trampoliner er Exit Silhoutte, Salta Excellent Ground, Berg Elite InGround, Salta Comfort Edition Inground og Exit Elegant Ground

5/5 - (6 votes)