Follow Us

Mini drivhus – 5 skønne drivhuse til altanen og haven

Mini drivhus – 5 skønne drivhuse til altanen og haven

Drømmer du om at dyrke dine egne friske tomater, agurker eller friske krydderurter? Men bor du midtbyen, og har ikke liiige plads til et drivhus? Frygt ej. Svaret er et mini drivhus. Vi har fundet 5 helt geniale mini drivhuse – også kendt som altan drivhuse, hvori du kan dyrke lige det du ønsker! 

Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser, og selvom du kun har en lille altan til rådighed, så findes der heldigvis en del forskellige små drivhuse, som nok skal kunne være der både i bredde, længde og højde. De små drivhuse er ekstremt praktiske og nemme at have med at gøre. Mini drivhusene kan fås i størrelser på under 1 kvm, og det åbner for en verden af muligheder ift. placering af drivhuset. Det kan enten stå op ad væggen, op ad ruden, midt på altanen eller hvis du har en lille baggård, jamen så kan det selvfølgelig også sagtens stå der.

Mini drivhus er det perfekte valg til altaner og mindre haver

Det er derfor det perfekte valg til både altaner, men især også i mindre haver. Alle kan være med – også på prisen. I denne artikel har vi samlet de 5 bedste mini drivhuse, der er super praktiske, funktionelle og ikke mindst – pæne. Under de 5 bud finder du en guide til, hvordan du vælger det rette drivhus og hvad, du skal være opmærksom på inden du køber et.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnerskaber sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold, med fokus på fakta og brugbar viden.

5 perfekte mini drivhuse

Juliana Urban Balcony mini drivhus

Mini drivhus i en god kvalitet

Har du ikke meget plads på altanen, men ønsker stadig at dyrke f.eks. chili, tomater, små agurker eller krydderurter, Så er Juliana Urban Balcony minidrivhus den helt perfekte løsning. Det optager stort set ingen plads, og hænges på altanens gelænder med beslag, som selvfølgelig medfølger ved køb.

Når vi siger at det ikke fylder meget, så passer det. Arealet måler 0,25 kvm, og højden er 142 cm – inklusiv både hjul og esoalier. Bredden måler 71 cm og dybden 33 cm. Der er med andre ord fint med plads i dette minidrivhus, så du kan dyrke det du ønsker. Ruderne/glasset består af 4 mm hærdet glas, så det er godt holdbart, og kan sagtens tåle, hvis man lige kommer til at støde ind i det.

Nemt at flytte rundt

Med i købet følger der både en pæn bund af træ og en skøn hylde med læderstropper, og selve rammen omkring glasset er lavet af sortlakeret aluminium. Det vejer ikke meget, og er meget nemt at flytte rundt på, hvis du står og mangler den smule plads, som det lille drivhus optager.

Drivhuset er dog ikke et traditionelt drivhus, men vi opfatter det mere som et lille montre af glas, hvori du kan dyrke dine afgrøder. Det fungerer rigtig fint som en lille oase, og så tilføjer det en særdeles hyggelig stemning på altanen eller balkonen. Det har et meget moderne udtryk, i sær med læderstropperne, og vi mener, at det er tæt på at være det perfekt minidrivhus til dig, der ikke har så meget plads at gøre med!

Specifikationer:
🟢 Materiale: Sortlakeret aluminiums profil
🟢 Ruder: 4 mm hærdet glas
🟢 Areal: 0,25 kvm
🟢 Højde: 1 meter og 42 cm
🟢 Bredde: 71 cm
🟢 Dybde 33 cm

i samarbejde med PriceRunner

Juliana City Greenhouse vægdrivhus (mini drivhus)

Perfekt løsning i en god kvalitet

“City Greenhouse” – det er lige præcist, hvad det er. Det er en perfekt løsning til dig, der har en stor altan, eller en meget lille have. Det er lavet specielt til dette, og deraf navnet. Juliana City Greenhouse er et pænt og meget funktionelt minidrivhus. Det giver dig muligheden for at have din helt egen have – på altanen. Du kan dyrke lige hvad du vil, om det er cherrytomater, små agurker, chili eller krydderurter. Du kan dermed få helt friske grøntsager selvom du bor på 5. sal, hvilket må siges at være kanon lækkert.

Minidrivhuset er fremstillet i stortlakeret aluminium og 4 mm hærdet glas. Det kan med andre ord holde til lidt, og fordi det er aluminium vejer det ikke meget, og kan meget nemt flyttes rundt på, da det kommer med hjul. Du kan placere det præcist hvor du ønsker det, om det er midt på altanen eller op ad væggen.

Fede detaljer

Der er mange fede detaljer i denne model – bl.a. får du rumdelere i cerdetræ og 2 metalhylder med læderstropper, så de kan hænges op. Dertil er der 3 kroge til ophæng af f.eks. dine redskaber og hansker. Det er en meget fin løsning, og det tilføjer en masse hygge til din helt egen lille urtehave. Endvidere får du skydelåger og et topvindue, så du kan sørge for at dine afgrøder får den helt rette og nødvendige udluftning. Metalhylderne kan du nemt tage ud og sætte direkte på køkkenbordet.

Alt i alt er det et meget smart og meget pænt minidrivhus, som rummer mange muligheder – du har endda plads til en ordentlig agurkeplante i bunden, hvis du fjerne trælamellerne. Det er ikke det mindste drivhus, og det kræver en smule mere plads en f.eks. Juliana Urban Balcony modellen, men du får til gengæld en del mere plads til dine afgrøder.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Sortlakeret aluminiums profil
🟢 Ruder: 4 mm hærdet glas
🟢 Areal: 0,32 kvm
🟢 Højde: 1 meter og 58 cm
🟢 Bredde: 80 cm
🟢 Dybde 40 cm
🟢 1 x topvindue til optimal udluftning
🟢 Rumdeler af cedertræ
🟢 2 x hylder med læderstropper
🟢 Opbevaring i bunden 

i samarbejde med PriceRunner

Juliana Urban Vertical mini drivhus

Endnu et mini drivhus fra Juliana

I Juliana Urban Vertical minidrivhuset får du en masse fede funktioner, og der er godt med plads til dine afgrøder – om det er chili, cherrytomater eller en hulens masser krydderurter. Det er en super fin løsning, hvis du ikke liiige har plads til et traditionelt drivhus. Det fylder en del mindre, og det kommer med hjul på, så du nemt kan flytte det rundt efter behov og lyst.

Der er plads til plater både i bunden af drivhuset og ovenpå finder du et kreativt bord, som du kan bruger når du f.eks. skal snitte, hakke eller ordne andre praktiske ting. Drivhuset fungerer rigtig fint som “pynte-genstand” på altanen, da det har et super flot udtryk, og kan tilføre en masse hygge og stemning til altanen eller den lille have.

Designet er ret moderne, og rammen består af sortlakeret aluminium med 4 mm hærdet glas. Indvendigt finder du en hylde du kan tage ud, og hvori du kan undervande – så er det nemlig meget nemmere at holde gang i krydderurterne. Der er skydelåger i, så du altid nemt kan tilgå og pleje dine krydderurter.

Målene på hele drivhuset er meget ydmyge. Det måler 142 cm i højden og er 71 cm langt. Dybden er på 33 cm. Netop derfor er det en enormt fin og praktisk løsning, hvis den skal stå på altanen, i den lille baggård eller i den lille have.

Alt i alt er drivhuset super pænt, enormt praktisk med aftagelige hylder, bord-plads og kroge til redskaber.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Sortlakeret aluminiums profil
🟢 Ruder: 4 mm hærdet glas
🟢 Areal: 0,25 kvm
🟢 Højde: 1 meter og 42 cm
🟢 Bredde: 71 cm
🟢 Dybde 33 cm
🟢 1 x bordplads
🟢 Aftagelig hylde
🟢 Kroge til redskaber
🟢 Skydedøre

i samarbejde med PriceRunner

4living Green mini drivhus

Et praktisk mini drivhus 

Er du nervøs for at smadre glasset på drivhuset, hvis det står på altanen, så er dette minidrivhus en rigtig fin løsning. Det er knap så pænt og detaljeret som bl.a. Juliana-drivhusene, men det er super praktisk. Det er nemlig af plastik.

Du får en ramme af sortlakeret metal, og over rammen smider du et overtræk i kraftigt PVC-plastik. Det har en lynlåsåbning foran, så man nemt kan rulle plasten op og fæste, så man kan arbejde på sine afgrøder. Det kan dertil skilles ad og samles igen – helt uden brug af værktøj. Eftersom det er af plastik følger prisen også med, og det er en super billig løsning, hvis man ikke vil ofte et par tusinde på et minidrivhus.

Godt med plads

Det et er dertil en løsning, som heller ikke fylder meget. Dette 4Living Green mini drivhus måler 69 x 49 x 128 cm (L x D x H), og dermed kan det nemt stå på den lidt større altan.

Indvendigt finder du 3 hylder, som hver kan bære helt op til 10kg, hvilket er ret imponerende. Det betyder at du sagtens kan have tungere planter stående på hver af hylderne, uden at være nervøs for at den ikke holder. Til pengene er det alt i alt en fin løsning. Designmæssigt mangler den en smule.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Metal m. PCV Plast omslag
🟢 Højde: 1 meter og 28 cm
🟢 Længde: 69 cm
🟢 Dybde 49 cm
🟢 3 x hylder

i samarbejde med PriceRunner

Hortus vægdrivhus (mini drivhus)

Et vægdrivhus til dig med lidt mere plads

Hortus drivhuset er ikke super småt, men det er den perfekte løsning til den lille have, hvor det placeres op ad en væg, skuret eller husmuren. Det kaldes i daglig tale et vægdrivhus, da det kun kan placeres op ad væggen. Vægdrivhuse er smarte, da de ofte står godt i læ fra vind og vejr, og man kan have sine afgrøder i ro og mag, gemt godt væk fra bl.a. blæsten.

Størrelsen på drivhuset gør det i sær egnet til den lille have. Det er en kende for stort til altaner, men bor man i byen er det oplagt at placere det i baggården eller lign. hvor der er mere plads. Drivhuset måler 2,15 meter i højden, 1 meter i bredden og 2 meter i længden – så altanen skal være enormt stor. Indvendigt finder vi hele 2 kvm, så der er masser af plads til at dyrke lidt af hvert, om det er tomater, agurker, rabarber eller hvad du ellers elsker af grøntsager, krydderurter osv. Det er et super dekorativt drivhus og ikke nok med det, så er det også enormt prakisk.

Holdbart

Rammen/stellet er fremstillet i lakeret metal og samlestykker i plastik, så det er meget holdbart, så skulle vinden snige sig frem kan drivhuset sagtens holde til det. Du skal heller ikke være bange for, at du kommer til at smadre ruderne – for der er intet glas ifbm. drivhuset. Omslaget er fremstillet af hårdfør PVC plastik, som også tåler lidt af hvert. Det er dermed også meget nemt at samle og kræver ikke værktøj.

Hortus drivhuset er udsturet med 2 døre med lynlås og 2 luftudtag med net, så insekter ikke trænger ind og nyder dine afgrøder.

Alt i alt, et super smart mini drivhus, som både er dekorativt, funktionelt og holdbart.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Metal m. PCV Plast omslag
🟢 Højde: 2,15 m
🟢 Længde: 2 meter
🟢 Bredde: 1 meter

i samarbejde med PriceRunner

Guide

Vælg det rette drivhus

Det danske vejr er ikke kendt for at være stabilt og vi oplever ofte regn i løbet af sommeren, hvilket forkorter vækstsæsonen for os danskere. Men! Med et drivhus er du sikret en super god vækstsæson, året rundt. Så kan du gro friske grøntsager og krydderurter på egen hånd i længere tid.

I denne guide har vi fokuseret på altan drivhuse, altså minidrivhuse, som egner sig perfekt til dem, der enten ikke har meget plads i haven eller dem, som bor på 4. sal i midtbyen – men har sig en altan. Vi har været inde på, hvad de forskellige har specifikationer, detaljer og praktikken.

Størrelse på drivhuset

Du skal være ekstremt opmærksom på størrelsen på drivhuset inden du køber det. De findes i utallige størrelser og former, og derfor er det langt fra sikkert, at din altan kan rumme netop det drivhus du har valgt at købe. Derfor anbefaler vi altid, at man opmåler altanen eller terrassen inden man køber drivhuset. Altanerne lider ofte af pladsmangel, og det vil være ærgerligt at anskaffe sig et minidrivhus, som måske optager for meget plads på terrassen eller altanen.

Materialer

Drivhusets ramme er somregel fremstillet i aluminium, med eller uden lakering, hvilket er en meget holdbar løsning, og en løsning vi ofte anbefaler. Skal du have drivhuset på altanen, så er det vigtigt, at det både er nemt at få bøvlet op på 4. sal, men det skal også være nemt at samle. Dertil skal det ikke være tungt – og netop derfor er aluminium et rigtig godt valg.

Glasset til drivhuset skal også meget gerne være hærdet – ellers går det simpelthen for let i stykker, og det er noget rod. Derfor anbefaler vi altid, at man kigger efter et drivhus med hærdet glas. Alt i alt øger det holdbarheden betragteligt.

Hvad koster et mini drivhus?

Du kan finde mini- og altan drivhuse i mange forskellige prisklasser. Dog går pris og kvalitet langt hen ad vejen hånd i hånd. Køber du for billigt, kan du stå med et ødelagt drivhus indenfor kort tid, da enten beslagene, samlingerne eller glasset simpelthen er for billigt konstrueret. De helt billige, som er lavet af plastik kan du ofte få for helt ned til 200,-, hvilket er meget billigt. Du går her ned på både design, kvalitet, funktionalitet og holdbarhed. De bedre altan modeller koster mellem 3000-4000 kroner, og dem kan du have i mange, mange år frem uden at være bange for, at de ikke holder.

Det kan du dyrke i dit altan drivhus

Der er mange ting du kan dyrke i et altan drivhus, men der er også mange ting du ikke kan, da for store afgrøder simpelthen ikke kan være der.

Nogle af de mest gængse ting du nemt kan dyrke i dit altan drivhus er bl.a.:

  • Chili
  • Cherrytomater
  • Agurker
  • Basilikum
  • Spansk peber
  • Citrusfrugter
  • Urter
  • Jordbær

og meget mere. Det er kun din fantasi der sætter grænserne for, hvad du kan dyrke i det helt eget mini drivhus. Læs mere om hvad der er godt at dyrke i et drivhus her.

Vi håber du kunne bruge vores bud på de bedste mini drivhuse. Læs også vores andre artikler indenfor ‘have og fritid’ her.

4.6/5 - (54 votes)