Follow Us

Mandolinjern test – Vores bud på det bedste mandolinjern

Mandolinjern test

Vi har samlet en række forskellige mandolinjern i denne mandolinjern test for at give dig vores bud på det bedste mandolinjern. Det betyder at vi i vores mandolinjern test fremhæver fordelene ved hvert enkelt produkt samt sammenligner produkterne med hinanden.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Hvad er et mandolinjern?

Et mandolinjern er et fantastisk køkkenredskab, men der er mange, der ikke helt er klar over, hvad det bruges til. Du kan med fordel anvende et mandolinjern til at snitte grøntsager eller andet mad i skiver eller strimler. Du kan indstille mandolinjernet, så du både har mulighed for at snitte dine madvarer i tynde eller tykke skiver, så det passer til det mad du er ved at tilberede. Mandolinjernet er særdeles brugbart, hvis du f.eks. skal skære mange grøntsager, der skal være ensartet i snittet. Det kan være et krævende og svært job at gøre i hånden.

Du kan bruge et mandolinjern til at snitte alt fra grøntsager og frugter til hjemmelavede chips. Brug med fordel et mandolinjernet til at skære gulerodsstave eller agurkstænger til dine børn. Du kan også bruge mandolinjernet til at lave hjemmelavet agurkesalat eller pommes frites til aftensmaden.

Mandolinjern test – de 5 bedste mandolinjern på markedet

Nedenfor har vi lavet en mandolinjern test, hvor vi har samlet en række mandolinjern. I testen sammenligner vi de forskellige produkter og giver vores bud på det bedste mandolinjern.

Den bedste anbefaling i vores mandolinjern test: OXO Good Grips Chef’s Mandolinjern 2.0

Mandolinjern test - det bedste mandolinjern

Fordele ved OXO Good Grips Chef’s mandolinjern 2.0:
✔ Funktionelt og smart design
✔ 21 forskellige snit

i samarbejde med PriceRunner

OXO Good Grips Chef’s mandolinjern 2.0 har et smart og funktionelt design. Der er tænkt på brugervenligeheden bag produkter, og derfor kan dette mandolinjern alt du har brug for.  Det kan lave op til 21 forskellige snit – så ligegyldigt, hvilken ret du skal tilberede, så kan dette mandolinjern klare opgaven. Intervallet mellem den tykkelse du kan snitte i er 0,5 mm.

Masser af muligheder
Der følger forskellige klinger med til mandolinjernet, så du både kan snitte lige og bølget samt skære ud til de perfekte pommes frites. Du kan også skære grøntsager i julienne. Julienne betyder at skære grøntsager i tændstikstynde strimler, hvilket er lækkert i salater og lignende.

Gør madlavningen til en leg
Mandolinjernet er skridsikkert, hvilket er en rigtig dejlig funktion, når man står i køkkenet og skal bruge produktet. OXO Good Grips Chef’s mandolinjern 2.0  gør ganske enkelt madlavningen til en leg.

I forhold til de andre mandolinjern i denne test har OXO Good Grips Chef’s mandolinjern 2.0 mange funktioner og tilberedningsmuligheder. Dette kan også ses på prisen, der er lidt højere end på nogle af de andre mandolinjern i denne test. Vi vil dog vurdere, at det nogle gange godt betale sig at betale lidt mere, da man så kan få et produkt, der har de funktioner, som dette mandolinjern har.

OXO Good Grips Chef’s mandolinjern 2.0 scorer toppoint i vores mandolinjern test og er derfor vores bedste anbefaling til dig, der ønsker et mandolinjern med mange muligheder i en god kvalitet.

Specifikationer:
🟢 Materiale: rustfrit stål
🟢 Mål: B:16 cm x L:43 cm
🟢 Skæretykkelser: 21 niveauer
🟢 Interval på 0,5 mm tykkelse
🟢 Tåler maskinopvask: ja

GEFU Violi 2.0 Mandolinjern

GEFU Violi mandolinjern i stål/plast håndholdt

Fordele ved GEFU Violi 2.0 Mandolinjern:
✔ Udskifteligt skæreblad
✔ Funktionelt og småt mandolinjern

i samarbejde med PriceRunner

GEFU Violi 2.0 Mandolinjern er nemt at bruge og kan det et mandolinjern skal kunne – nemlig snittet grøntsager. Det kan snitte i flere forskellige tykkelser og kan nemt indstilles ved hjælp af rulle-knappen over skaftet. Derudover fylder det ikke meget i hjemmet, så hvis pladsen er trang, er dette mandolinjern måske noget for dig.

Det har aldrig været lettere at skære grøntsager
Med GEFU Violi 2.0 Mandolinjern kan du skære grøntsager med en tykkelse på mellem 1-5 mm. Mandolinjernet har skridsikre fødder og du kan derfor roligt bruge produktet uden at være bange for at det smutter fra dig.

Samtidig kommer mandolinjernet med beskyttelse til fingrene. Det er meget gavnligt at bruge fingerbeskyttelsen, når du skal snitte den sidste del af din tomat eller gulerod, så du kan få så meget ud af dine grøntsager som muligt uden at skære dig.

Udskifteligt skæreblad
Hvis du er flittig bruger af mandolinjernet, vil du opleve at skærebladet på et tidspunkt vil blive slidt og ikke skære nær så godt som det gjorde i starten. Med dette GEFU Violi 2.0 Mandolinjern er det muligt at udskifte bladet, så du nemt kan komme videre med din grøntsagssnitning.

Specifikationer:
🟢 Materiale: plastik (ABS) og japansk rustfrit stål
🟢 Mål: B:8 cm x L:32 cm x H:2,2 cm
🟢 Vægt: 395 gram
🟢 Skæretykkelser: 5 niveauer
🟢 Snitte i tykkelser på mellem 1-5 mm
🟢 Tåler maskinopvask: ja, men opvask i hånden anbefales

Microplane Gourmet Mandolinjern

Microplane - Gourmet Adjustable Mandolin and Julienne

Fordele ved Microplane Gourmet Mandolinjern:
✔ God kvalitet
✔ Til den prisbevidste
✔ Smart opbevaring til julienne-klinge

i samarbejde med PriceRunner

Microplane Gourmet Mandolinjern er et lille og handy mandolinjern der kan være i ethvert køkken. Hvis du ikke har så meget plads i køkkenet, er dette mandolinjern altså lige sagen. Mandolinjernet kan snitte grøntsager i tre tykkelser, så du kan kan skære alverdens grøntsager til din salat. Du justerer nemt tykkelsen på siden af mandolinjernet, og du kan hurtigt skifte mellem de forskellige niveauer.

Julienne-klinge med smart opbevaringsløsning
Derudover kan mandolinjernet skære julienne, så du kan få nogle tynde strimler af grøntsager. Når du ikke bruger julienne-klingen, kan skærebladet opbevares under mandolinjernet så det altid er lige til at finde igen.

Kvaliteten er i top
Microplane Gourmet Mandolinjern er med i vores mandolinjern test, fordi det er af god kvalitet og ligger prismæssigt i den lave ende. Det er derfor velegnet til dig, der ikke vil ofre for mange penge på et mandolinjern, men stadig have et funktionelt og godt mandolinjern.

Specifikationer:
🟢 Farve: sort
🟢 Mål: B:6,2 cm x L:24,5 cm x H: 2,2
🟢 Skæretykkelser: 3 niveauer
🟢 Tåler maskinopvask: ja, men opvask i hånden anbefales

Kyocera Mandolinjern

Mandolinjern med keramisk blad Sort

Fordele ved Kyocera Mandolinjern:
✔ Kåret som ‘Bedst i test’ af Allt
✔ Tåler opvaskemaskine

i samarbejde med PriceRunner

Kyocera Mandolinjern kan skære de helt perfekte skiver grøntsager og rodfrugter, så du nemt og hurtigt kan tilberede aftensmaden. Mandolinjernet består af et keramisk blad, der er meget skarpt, og derfor kan klare alle dagligdagens opgaver i køkkenet.

Alletiders køkkenredskab
Mandolinjernet er meget nemt at bruge og du kan nemt justere den ønskede tykkelse fra 0,5 til 3 mm. Når man anskaffer sig køkkenredskaber kan man altid godt være nervøs for, hvor besværligt det er at gøre rent, men det behøver du ikke spekulere på med Kyocera Mandolinjern. Mandolinjernet tåler nemlig opvaskemaskine – så nemmere bliver det ikke.

Kyocera mandolinjern er kåret som ‘bedst i test’ af det svenske magasin Allt i 2010. Mandolinjernet får desuden gode anmeldelser på internettet, hvilket kan ses på KitchenOne’s hjemmeside. Her får produktet oftest 4 eller 5 stjerne og generelt vil de fleste kunder anbefale produktet til andre (kilde: Kitchenone.dk).

Specifikationer:
🟢 Materiale: Keramik
🟢 Farve: sort eller rød
🟢 Mål: B:9 cm x L:30 cm
🟢 Interval på 0,5 til 3 mm tykkelse
🟢 Tåler maskinopvask: ja

Microplane V-Blade Mandolinjern

Microplane Mandolin V-skær og Julienne

Fordele ved Microplane V-Blade Mandolinjern:
✔ Patenteret V-skæreblad
✔ Kan bruges med én hånd

i samarbejde med PriceRunner

Dette er endnu et mandolinjern fra Microplane, som består af det patenterede skær. Mandolinjernet har et V-skæreblad, og kan både snittet grøntsager og lave julienne-udskæringer. Det er et mandolinjern i høj kvalitet, der har et superskarpt blad. Mandolin-jernet kan både skære frugt og grøntsager, men skærer også nemt ost i ensartede skiver.

Microplanes produkter er nemme at håndtere..
Det er nemt at holde Microplane V-Blade Mandolinjern med én hånd, og det gør det derfor nemt at tilberede ens mad. Samtidig har mandolinjernet skridsikre fødder, så du ikke risikerer at komme til skade ved brug af produktet.

Det anbefales at blive vasket op i hånden, men den kan sagtens vaskes i opvaskemaskinen.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Silikone
🟢 Mål: B:11,5 cm x L:36 cm x H:5 cm
🟢 Vægt: 182 gram
🟢 Tåler maskinopvask: ja, men opvask i hånden anbefales

De Buyer Access Mandolinjern

Access Mandolinjern

Fordele ved De Buyer Access Mandolinjern:
✔ Ergonomisk
✔ Høj kvalitet

i samarbejde med PriceRunner

De Buyer Access Mandolinjern er fremstillet i robust rustfrit stål og produktet har derfor en høj kvalitet. Der er fødder på mandolinjernet, således at det kan stå af sig selv i skrå stilling. Det er derfor nemt at håndtere under madlavningen og der er derfor tænk meget over brugervenlighed og ergonomi. Den øvre fod kan endda foldes sammen, så mandolinjernet fylder mindre, når det ikke er i brug.

Anvendelsesmulighederne er mange
De Buyer Access Mandolinjern kan uden problemer snitte grøntsager og frugter i ensartede skiver, men har også en multicut-funktion. Derudover kan mandolinjernet også lave vaffel og julienne-skæring. Du kan desuden nemt og hurtigt tilpasse tykkelsen på skiverne helt ned til 10 mm.

Produktet tåler maskinvask, men for at bevare skarpheden på knivene anbefales opvask i hånden

Prisen er i den høje ende for et mandolinjern, men vi vurderer det er en fair pris med tanke på produktets egenskaber og kvalitet.

Specifikationer:
🟢 Materiale: Rustfrit stål
🟢 Mål: L:18 cm x H:23 cm
🟢 Vægt: 1450 gram
🟢 Tåler maskinopvask: ja, men anbefales at vaske op i hånden

 

Hvad skal du overveje inden køb af et mandolinjern?

Har du svært ved at finde ud af, hvilket mandolinjern du skal vælge fra vores mandolinjern test? Så vil vi gerne hjælpe dig. Vi vil derfor komme med vores tanker om, hvad der er vigtige at gøre sig overvejelser om inden køb af et mandolinjern.

Hvad er dit behov?

Du skal først og fremmest overveje, hvad du ønsker at bruge et mandolinjern til. Skal det udelukkende kunne skære peberfrugt, gulerod og agurk? Eller skal det også kunne skære citrusfrugter og ost? I så fald er det vigtigt at have fokus på kvaliteten af mandolinjernet. Derudover kan det være fordelagtigt at man kan udskifte skærebladet.

Julienne-klinge?

De fleste mandolinjern kan skære grøntsager i julienne. Julienne betyder at mandolinjernet skærer grøntsagerne i tændstikstynde strimler. Disse strimler kan med fordel bruges i aftensmad, herunder gryderetter og salater. Men er det overhovedet et behov du har? Generelt skal du være opmærksom på, hvilke egenskaber det enkelte mandolinjern har, og om det matcher dine ønsker og behov.

Pris

Der er stor prisforskel mellem de forskellige mandolinjern i vores mandolinjern test. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor meget du ønsker at betale for et mandolinjern. Generelt kan det dog godt være fordelagtigt at vælge et af de velkendte mærker, hvis du ønsker et mandolinjern i høj kvalitet. Disse mærker er også ofte lidt dyrere, men kvalitet og pris hænger oftest sammen.

Vi håber du kunne bruge denne mandolinjerns test. Hvis du mangler inspiration og vejledning til andre køkkenredskaber, er du meget velkommen til at læse vores andre guides her.

Bedøm denne artikel