Follow Us

Lydløs loftventilator 2020 – 3 anbefalinger + guide!


Der findes et meget stort udvalg af loftventilatorer og det kan være svært at finde den bedste til ens behov. De fås i mange afskygninger, prisklasser, designs og med forskellige specifikationer. Loftventilatoren er et vigtigt element i et behageligt og sundt indeklima, da det forbedrer luftkvaliteten og skaber sundere indemiljø.

Vi har kigget på 3 loftventilatorer, som ikke bare er lydløse, men også er flot designet og har stærke egenskaber. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvilken loftventilator du skal købe, hvis du ønsker et sundere indemiljø året rundt.


De 3 bedste anbefalinger

Halo design Plafond loftventilator

⭐⭐⭐⭐⭐
Forhandles hos LampeGuru.dk til 1.999,- ➡ SE PRODUKT


Er du på udkig efter en loftventilator, som ikke kun fungerer optimalt og klarer sit job til U.G, men som også passer til enhver indretning? Denne Plafond loftventilator fra Halo Design er tæt på at være den pæneste loftventilator vi har set. Det er ikke den billigste du finder på markedet, men den slår de andre vi har set i funktionalitet og design. Den passer til alle hjem og settings, og er meget anderledes i udtryk end de normale. Derfor er den bestemt værd at overveje.

Lydløs loftventilator
Mange kan være nervøse for, at loftventilatoren kan ødelægge f.eks. søvnen, hvis den larmer for meget. Denne Plafond loftventilator gør netop ikke dét. Den er super lydløs og man hører den stort set ikke. Det er et meget stort plus i vores bog, og det er dermed et meget sikkert valg.

Loftventilator med lys
Loftventilatoren her adskiller sig fra enormt mange andre på markedet, og det er ikke kun fordi, at den kan lyse, men også fordi designet er så enkelt og stilrent. Man ser faktisk ikke vingerne, da de er gemt godt væk. Det sikrer også, at ingen får fingrene i klemme. Omkring vingerne finder du lys-teknologien, som giver dig lys, og dette lys kan styres med fjernbetjening. Du kan skifte mellem 3 hvide nuancer mens du også kan dæmpe lyset og skabe en særdeles hyggelig stemning eller atmosfære. Lyskilden er LED, og er dermed både miljøvenlig og økonomisk i orden.

Flere hastighedsniveauer
Hastigheden på ventilatoren kan også styres med samme fjernbetjening, og her finder du også 3 forskellige niveauer. Der er indbygget timer-funktion, så du kan indstille ventilatoren til automatisk at gå ud efter hhv 1, 2 eller 4 timer.

Både lys og blæser styres med en enkelt fjernbetjening, som medfølger ved køb. Super nemt.

Brugbar året rundt
Det danske klima er ikke altid lige pålideligt, og temperaturen kan skifte kraftigt fra dag til dag, og derfor kan du ikke altid have vinduet eller døren åbent i hjemmet. I situationer som disse, er en loftventilator din bedste ven. Den sørger for at luften ikke står stille, og derved opnår du et væsentligt sundere indemiljø.

Passer til stort set alle typer rum
Størrelsen på denne loftventilator gør den egnet til stort set alle typer og størrelser rum/værelser. Den måler Ø50 og 22 cm i højden. Designet gør, at du kan udskifte din nuværende loftlampe med ventilatoren, hvilket er et stort plus.

Så ikke nok nok med at den er super pæn, så er den også ekstremt funktionel, brugervenlig og praktisk. Den er især brugbar i soveværelset af ovenstående årsager, og er derfor en af vores klart bedste anbefalinger.

Fordele:
✔ Stilrent og enkelt design
✔ 3 hvide lysnuancer
✔ 3 blæserhastigheder
✔ Automatisk stop-funktion
✔ Dæmpbart lys
✔ Støjsvag

Specifikationer:
🔵 Type: Loftventilator
🔵 Materiale: Plast / akryl
🔵 Forventet levetid: 20.000 timer
🔵 Farve:  Hvid
🔵 Dæmpbart lys (lysfarve 2700-6500K)
🔵 Størrelse: Ø50 x H22 cm
🔵 Lyskilde: LED 12W
🔵 Energiklasse: A+

Westinghouse Airplane loftventilator

⭐⭐⭐⭐⭐
Forhandles hos elvvs.dk til 899,- ➡ SE PRODUKT


Et meget sikkert valg, hvis du spørger os. Denne loftventilator indeholder de mest gængse funktioner, og den klarer sig rigtig fint i diverse tests, bl.a. hos ventilator.org, som giver den 4 ud af 5 stjerner, Den er kraftfuld og brugervenlig, som er et par af de parametre, som man bør være opmærksom på.

Kraftfuld men lydløs rotor
Westinghouse Airplane ventilatoren monteres i loftet, og giver et frisk pust til den stillestående luft. At den er så lydløs som den er, er et meget stort plus. Den er derfor både kraftig og lydløs, hvilket er hvad man bør ønske sig af en loftventilator. Især, hvis den skal hænge i soveværelset. Vingefanget måler 105 cm, og derfor anbefales den til et værelse/rum på omkring 15-20m2, hvilket stemmer meget godt overens med størrelsen på typisk soveværelse, hvor luften står stille, og hvor der er brug for god luftcirkulation og udluftning.

Det er ikke alle dage på året, man kan lufte fornuftigt ud i det danske land, og når muligheden ikke byder sig viser den sig som en rigtig god ven.

Stilsikkert design
Designet af loftventilatoren er meget sikkert, og er en af få ventilatorer, som man ikke bemærker til fulde. Det er bl.a. på grund af den diskrete farve. Dog kan den fungere som et glimrende element i indretningen, da den passer til langt de fleste settings.

Meget brugervenlig med gode specifikationer
Når du skal have gang i denne loftventilator trækker du bare i snoren, og så kører den. Der er flere hastigheder du kan indstille via snoren, men du kan også købe en fjernbetjening til at styre, hvis du ønsker det. Den har 3 hastighedsniveauer, som du kan regulere individuelt.

Dertil kan den rotere både med- og mod urets retning. Det gør, at den kan benyttes året rundt. Om vinteren kan den hjælpe med at fordele varmen godt rundt i værelset, og også videre ud derfra. Hvis den skal fordele varmen rundt, skal den rotere mod urets retning, så den trækker luften op mod loftet, og på en varm sommerdag bør den rotere med urets retning, hvilket giver et roligt og frisk vindpust.

Alt i alt er det en loftventilator, som passer til de skandinaviske, stilrene og moderne hjem. Den er kraftfuld og lydløs, hvilket er alt man kan ønske sig af en ventilator. Materialerne er af høj kvalitet, og den er meget driftsikker.

Fordele:
✔ Meget simpelt design
✔ Stærke materialer
✔ 3 blæserhastigheder
✔ Støjsvag
✔ Kan rotere begge veje

Specifikationer:
🔵 Type: Loftventilator
🔵 Farve:  Hvid m. sølv
🔵 Effekt: 48W
🔵 Antal rotorblade: 3

Coolster Loftventilator

⭐⭐⭐⭐⭐
Forhandles hos coolster.dk til 1.459,- ➡ SE PRODUKT


Denne loftventilator fra Coolster er en meget fin og dekorativ model, som udover at være i god kvalitet, og fungerer som lampe, hvis man ønsker det. Den adskiller sig en smule fra de gængse modeller designmæssigt, hvilket er et plus. Den kan bruges som et stærkt element i indretningen.

Stort vingefang
Med en diameter på hele 128 cm sørger den for kanon god luftcirkulation uden at tøve. Den fungerer til alle husets rum, og sørger for at give et frisk pust, når og hvor det er nødvendigt. Det er ikke alle dage på året, det er muligt at lufte ordentligt ud, og derfor er det skønt at have en loftventilator, som kan klare arbejdet.

Den kommer med 3 hastighedsfunktioner, så du nemt selv kan styre, hvor hurtigt den kan rotere. Det er mere eller mindre standard og et must-have, når vi taler ventilatorer. Dertil kommer den med en indbygget lampe, så du kan erstatte din loftlampe med denne, hvis et ønskes.

Både hastighed og lys styres kan styres med den medfølgende fjernbetjening, så du nemt kan ligge og dase på en varm sommerdag, og skrue op eller ned for hastigheden efter behov. Vingerne er desuden udført i hvidmalet MDF.

Pænt design
Kigger vi på designet er det lidt specielt kontra helt normale loftventilatorer, hvilket er noget vi vægter højt. Den er dermed både pæn og meget funktionel. Den har hele 5 blade (standarden er 3), hvilket øger cirkulationen og sørger for at luften ikke står stille. Bladene er hvide, hvilket spiller pænt sammen med det krombelagte kabinet, hvori selve motoren sidder.

Dertil er den super nem at samle, hvilket kan være en mindre udfordring på andre modeller i samme prisklasse.

En økonomisk god løsning
Loftventilatorer er generelt en langt bedre løsning økonomisk end f.eks. elektroniske anlæg, som både er langt dyrere i pris og som æder langt mere strøm. Denne Coolster loftventilator skal du blot tilslutte en 230 volt stikkontakt og så kører den. Endnu en fordel ved en klassisk loftventilator er, at de er langt mere driftsikre end større anlæg. Der er ikke så meget elektronik, der kan gå i udu. Det er lidt en idiotsikker løsning, og det ser vi som et meget stort plus.

Fordele:
✔ Pænt og stilrent design
✔ Stærke materialer
✔ 3 blæserhastigheder
✔ Støjsvag
✔ Indbygget lys
✔ 5 rotorblade øger cirkulationen

Specifikationer:
🔵 Type: Loftventilator
🔵 Materiale: Forkromet kabinet m. MDF vinger
🔵 Farve:  Hvid m. forkromet kabinet
🔵 Max effekt: 115 W
🔵 Lyskilde fatningstype: E27 (lyskilde ikke inkluderet)
🔵 Antal rotorblade: 5


Derfor skal du vælge en loftventilator

Økonomisk sikker

Der er mange gode grunde til at vælge en loftventilator fremfor f.eks. et elektrisk anlæg. For det første er det en langt bedre økonomisk løsning. Ikke nok med at den er billigere at anskaffe sig, så er den også langt billigere i strøm. Du sparer derved penge og passer på miljøet.

Endvidere er den mere driftsikker end mange andre løsninger, da den ikke indeholder så meget elektronik, der kan gå i stykker eller brænde sammen.

Øger luftcirkulationen

Om morgenen er der brug for at blive luftet ud i soveværelset eller andre steder i huset. Luften har stået stille i løbet af en hel nat, og derfor er luften ikke den mest optimale at bevæge sig i. Med en loftventilator sikrer du en øget luftcirkulation, så er sikker på at have det mest optimale indemiljø. Om sommeren, hvor varmen presser sig på, er det også en meget stor fordel at have en ventilator i loftet, da den for alvor kan give et frisk pust.

Om vinteren fungerer de ekstremt godt til at fordele varmen rundt i hele huset mere effektivt, og derved kan du også spare penge i varme.

Derfor skal din ventilator være lydløs

En af de største trusler mod vores dejlige nattesøvn er støj. Vi lever generelt i et for højt støjniveau i løbet af vores dagligdag, og det kan føre til gener senere i livet. Det øger stressniveauet, hvilket selvfølgelig ikke er sundt for os.

Om natten skal der være helt ro, og påtænker ud at købe en ventilator til at forbedre indemiljøet skal du sikre dig, at den er så lydløs som mulig. Du kan endda vælge loftventilatorer med auto-sluk, så de ikke kører hele natten. Det kan vise sig som en stor fordel.

Ofte stillede spørgsmål om loftventilatorer

✅ Hvad skal jeg være opmærksom på inden jeg køber en loftventilator?

Du skal især være opmærksom på støjniveauet og om den kan blæse med flere hastigheder

❓ Hvad koster en loftventilator?

Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går hånd i hånd her. Forvent mellem 800-2500 for en god kvalitet.

⭐ Hvilke loftventilatorer er bedst?

De bedst bedømte er Halo design Plafond loftventilator, Westinghouse Airplane loftventilator og Coolster Loftventilator