Follow Us

Kugledyne Test – De bedste & guide

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnerskaber sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold, med fokus på fakta og brugbar viden.

Sover du uroligt om natten, har problemer med søvnløshed eller stress/angst, kan svaret ligge i en helt simpel opfindelse. Vi taler om kugledynen, som er blevet ekstrem populær henover de seneste år. Denne slags dyne er udstyret med kugler indeni, som presser dynen nedover dig og giver en følelse af ro. De kaldes også en vægtdyne eller tyngdedyne og startede som en løsning for at få småbørn til at falde til ro – især i tilfælde af autisme eller ADHD. De har dog vundet danskernes hjerter, idet mange voksne og ældre personer også kunne se forbedringer i sin søvn og helbred ved brug af dem.

Hvad er en kugledyne?

Modsat en almindelig dyne er fyldt med fjer eller syntetiske materialer, hvor formålet er at dække kroppen til igennem natten og sørge for, at den holder en komfortabel temperatur, er en kugledyne lidt anderledes.

En kugledyne er – som navnet indikerer – en dyne, der er fyldt med kugler. Det er typisk i form af perler eller små plastikkugler. Og der findes mange forskellige former og typer af kugledyner. Der kan f.eks. være en forskel i, hvordan kuglerne er fordelt og inddelt, hvor tunge de er og hvordan størrelsen er.

Ligeledes er formålet med en kugledyne en smule anderledes. Kort og godt kommer det ud på et ønske om at reducere stress og angst ved at blive “omfavnet”. Der er foretaget mange undersøgelser indenfor feltet – og der er til dels også meget misinformation, der florerer. For rigtig mange mennesker virker en kugledyne rigtig godt til at forbedre søvnen.

De bedste kugledyner

Zenkuru® kugledyne

Fordele ved Zenkuru kugledynen:

🟢 Mange forskellig størrelser og vægt at vælge mellem
🟢 Glasperlerne er hypoallergene, giftfrie og lugter ikke
🟢 Hjælper dig med at slappe af og være mindre urolig om natten
🟢 Vægtdynen kan fint bruges til ren afslapning såvel som sove

i samarbejde med PriceRunner

Endnu engang er Zenkuru på fronten med et formidabelt produkt som egner sig til soveværelset. I denne kugledyne finder du små glasperler, som giver et blødt og behageligt tryk henover hele kroppen. Fordeligen er syet godt fast i et gitter, hvilket betyder, at du ikke kommer til at fumle med kugler i den ene ende af dynen.

Zenkuru anbefaler selv, at du vælger en kugledyne, som vejer 10-15% af din egen kropsvægt. Og den helt store fordel ligger i det store udvalg af forskellige størrelser og vægte. Uanset om du er på udkig efter en optimal kugledyne til dig selv eller et familiemedlem, kan du finde den rette her.

Dynen er fyldt med små glasperler og polyestervat.

Anmeldelse om Zenkuru kugledynen:

Kugledynen lægger sig tæt om kroppen, og man sover fantastisk! Den er et godt billigere alternativ til andre kugledyner på markedet, og fylder heller ikke lige såmeget. Den er lidt varm, men det er jo bare et ekstra plus for frossen-pinde. Dynen larmer ikke, og er dermed ikke forstyrende. Vil helt klart anbefale denne kugledyne – den får 5 stjerner herfra.Kunde hos CoolStuff

Du kan pt. vælge mellem disse vægte/størrelser:

 • 5 kg (anbefalet til kropsvægt på 35-50 kg)
 • 7 kg (anbefalet til kropsvægt på 50-70 kg)
 • 9 kg (anbefalet til kropsvægt på 60-90 kg)
 • 11 kg (anbefalet til kropsvægt på 70-110 kg)
 • 13 kg (anbefalet til kropsvægt på 85-130 kg)
 • 15 kg (anbefalet til kropsvægt på 100-150 kg)

Tidligere anmeldte kugledyner

Nedenstående produkter henviser vi ikke længere til. Enten fordi vi ikke længere har links til webshoppen, der forhandler produktet eller fordi produktet er udgået. Vi har dog alligevel valgt at bibeholde produkterne på siden, hvis du af en eller anden grund skulle finde informationerne brugbar og nyttig.

Mountain Blanket kugledyne + gratis betræk

Fordele ved Mountain Blanket:

🟢 Kugledyne i meget høj kvalitet til prisen
🟢 Mulighed for at vælge mellem flere vægte
🟢 Der medfølger et gratis betræk og en vandtæt rejsepose
🟢 Antibakteriel hele vejen igennem

Vores første anbefaling lander hos MountainBlanket.dk som forhandler Mountain Blanket kugledynen. Her er kugledynen fyldt med små glaskugler, som er på størrslte med sandkorn. Disse glaskugler er med til at give dynen vægt og holder din krop nede. Som vi nævner længere nede i denne artikel er dette med til at nedsætte mængden af kortisol fra dit centralnervesystem (simpelt opstillet får det dig til at blive mere afslappet). Ligeledes er det med til at booste din krops produktion af serotonin.

Overfladen på Mountain Blanket er ekstrem behagelig og er netop fremstillet med fokus på den ypperste komfort. Et fantastisk valg til prisen, hvor der er fokus på funktionalitet og komfort. Den er fremstillet i 100% bomuld og har små antibakterielle glaskugler.

Du har pt. mulighed for at vælge mellem følgende kugledyner:

 • 2 kg (anbefalet til kropsvægt på 10-30 kg) – mål: 80 x 110 cm
 • 6 kg (anbefalet til kropsvægt på 50-70 kg) – mål: 125 x 185 cm
 • 10 kg (anbefalet til kropsvægt på 90-110 kg) – mål: 155 x 205 cm

4living kugledyne – “for begynderen”

4living kugledynen er specielt designet til at kroppen kan slappe mere af, når du sover. Det er en lavpris kugledyne, som er rigtig fin til personen, som gerne vil have lidt vægt på dynen men ikke for meget. Fordelingen af vægt er naturlig og lægger sig komfortabelt henover hele kroppen.

Det er den perfekte dyne, hvis du gerne vil variere lidt mellem din normale dyne og en dyne med vægt i. Ligeledes er den perfekt til aftenerne på sofaen, hvor den med fordel kan give komfort til flere personer af gangen.

NAP LAB Kugledyne

Fordele ved NAP LAB’s kugledyne:
🟢 En ekstrem behagelig overflade af 100% bomuld
🟢 Fyld – Små glasperler
🟢 Få den i fire størrelser – 5 kg, 7 kg, 9 kg og 11 kg
🟢 Dynen er OEKO-TEX certificeret

NAP LAB er et forholdsvis nyt firma, som har specialudviklet en kugledyne til at forbedre søvnen for de mange folk derude, som måtte stå i en situation, hvor den daglige søvn måske ikke er helt optimal. Dynen er fremstillet i fint bomuld og indvendigt finder du glasperler, som giver dig en formidabel vægtfordeling. Den store fordel ved NAP Lab er, at der tilbydes 30 dages prøve for at vurdere, om det er noget for dig eller ej. Er det ikke noget for dig, tager de den gratis retur.

NAP Lab skriver selv at dynen er velegnet til mellemvarme sovende. Så hvis du døjer med at have det for koldt om natten, kan du med fordel lægge et tæppe oven på dynen. Står du derimod i den anden lejr, hvor du måske til tider har det for varmt om natten, vil du risikere at løbe ind i problemer om sommeren, hvor det kan blive ret varmt igennem natten.

Effekten og fordele ved kugledyner

En kugledyne kan som udgangspunkt være en fordel for alle, der har problemer med at sove. De er blevet ekstremt populære de seneste år, og det er ikke kun anvendt af personer, der lider af angst eller stress, autisme eller andre fysiske eller psykologiske lidelser.

Fordelen ved en kugledyne er, at den blidt lægger et tryk på din krop henover natten, som betyder, at du dermed kommer til at ligge stille og støttet igennem hele natten. Det her pres er med til at sænke dit kortistolniveau, som er din krops primære stresshormon. Og herudover hjælper det også med at øge kroppens egen produktion af serotonin, som er det hormon, der forbindes med lykke og glæde.

Generelt er der en konsensus om, at det kun hjælper folk, der i forvejen oplever markante eller livspåvirkende søvnproblemer. Og det er ikke sandt. Afhængigt af, hvordan dit søvnmønster er – og hvordan din krop reagerer på din søvn, kan det være til en stor hjælp for dig – selv uden du måske er klar over det.

Der er eksempler og anmeldelser fra folk, som har oplevet at effekten også er med til at aflaste symptomer på søvnløshed, nervesygdomme og uro i benene (restless legs syndrom).

En af de primære årsager til at kugledyner er blevet så populære er, at det er en forholdsvis billig investering at foretage sig, hvis den kan være med til forbedre din hverdag. Vi kan nemlig ikke komme udenom, at søvn er en uhyre vigtig del af hverdagen, som – negativt – kan påvirke humør, fysikken, det generelle mentale helbred og have endnu værre følgere.

Sådan vælger du den rigtige kugledyne

Er du interesseret i at give en kugledyne et skud, så vil vi rigtig gerne være behjælpelige til at du træffer det rigtige valg. Som markedet er blevet større, er der naturligvis blevet introduceret rigtig mange nye modeller og typer. Og desværre er det svært at finde den helt rigtige, fordi det kan være lidt af en jungle til tider. Derfor har vi herunder skrevet nogle af de vigtigste ting, som du bør tage hensyn til og kigge efter, når du skal på udkig efter den perfekte kugledyne til dig.

Vægten på kugledynen

Som udgangspunkt anbefaler vi, for at få den bedste effekt af kugledynen, at den skal veje omkring 10% af din kropsvægt. Det kommer dog meget op til din personlige præference. Indenfor dette interval, kan det dog sjældent gå galt. Hvis 10% af din kropsvægt falder mellem to intervaller, er det helt fint at du vælger den tunge version. Det afhænger dog naturligvis af, hvor stort springet er mellem de to vægtklasser.

Pris på kugledynen

Prisen på en kugledyne afspejler sig i, hvor effektiv den er. De er oftest dyrere end en almindelig dyne da kuglerne er dyrere at producere. Derudover er der også en del forskellige kvalitetskrav, som dynen skal opretholde i form af tykkelse, vægt og materiale for at sikre den bedst mulige effekt af produktet. Når det så er sagt, er der naturligvis også billige kugledyner på markedet. Vi vil dog altid anbefale, at du gør din research på forhånd og afklarer dig med, at det er en investering i dit helbred.

Fra normal dyne til en kugledyne

Til at starte på vil det mærkes meget tydeligt. Det er trods alt et helt andet slags produkt, som du skal til at sove med. De første par nætter vil du måske være irriteret af den, fordi den måske føles for tung. Det er dog vigtigt, at du tager højde for, at der er en tilvænningsperiode på springet mellem en almindelig dyne med dun og en dyne, der trods alt er fremstillet med fokus på at skulle presse ned over dig.

Måske kan det virke lidt klaustrofobisk – og din krop kan også tillade sig at skubbe den væk i løbet af natten, fordi følelsen er for ukendt. Vi anbefaler dog, at du ikke lader de første par nætter påvirke, hvordan din oplevelse af kugledynen er.

Så vigtig er den gode søvn

Det er naturligvis en ting, som giver sig selv. Du bruger en tredjedel af dit liv på at sove, og du ved helt sikkert selv, hvordan du føler, når du har fået for lidt eller for dårlig søvn. Det resulterer i, at du er i dårligt humør, har svært ved at huske ting, koncentreringen daler drastisk og du får generelt svært ved at overskue hverdagen.

Formålet med søvn er at give din krop hvile. Alt i mens du sover, bearbejder din hjerne krop og hjerne nemlig hele indtrykket af din dag og efterfølgende genopbygger sig. Denne hvile er helt essentiel for, at du kan fungere i dagligdagen – og ikke være en zombie.

Konsekvenserne ved dårlig søvn er mange – heriblandt de helt store:

 • Nedsættelse af immunforsvar
 • Øger risikoen for diabetes, overvægt, psykiske sygdomme, hjerteproblemer, fremskyndelse af Alzheimers (og værste fald – tidlig død)

Hvor meget søvn har du brug for?

Afhængig af din fysik, alder og genetiske sammensætning er der forskellige mængder af søvn, du har brug for. Det er forskelligt fra person til person. Størstedelen af teenagers har som udgangspunkt brug for 8-10 timer. Voksne er 7-9 timer og er du i den ældre klasse, har du typisk brug for 7-8 timer. Det er kun vejledende for at skabe nogle tommelfingerregler, idet du gerne selv skulle kende dit søvnbehov.

Der er naturligvis nogle, som kan fungere på få timers søvn, mens der er andre, som ikke håndterer dagligdagens stress, medmindre de får en god nats søvn på minimum 8 timer. Det vigtigste er, at du føler dig frisk om morgenen og hele dagen igennem.

Ofte stillede spørgsmål om kugledyne

😴 Hvad er en kugledyne?

En kugledyne er en dyne, hvor fyldet består af kugler eller små glasperler modsat almindeligt fyld af dun/syntetiske fjer.

⚖ Hvor tung skal en kugledyne være?

Til større børn og voksne skal dynen veje ca. 10% af din kropsvægt - så ved 80 kg, skal dynen veje 8 kg.

💡 Hvordan virker en kugledyne?

En kugledyne virker ved at ligge sig som et tungt og beskyttende lag om kroppen, hvilket giver ro og tryghed om natten

 

4.3/5 - (63 votes)