Follow Us

Find den bedste havetrampolin – De 5 bedste havetrampoliner [Havetrampolin Test 2022]

Find den bedste havetrampolin – De 5 bedste havetrampoliner [Havetrampolin Test 2022]

Havetrampoliner er blevet en standard-vare i danskernes haver. Salget af trampoliner stiger næsten hvert eneste år, og med god grund. Det er super sjovt, og det øger aktivitetsniveauet hos børn og unge betragteligt. Alle elsker de sjove trampoliner – selv hunden! Og især på en varm sommerdag. Det er med andre ord sjovt for HELE familien. Børnene står sikkert og hiver dig i ærmet og beder om en trampolin, og du giver dig selvfølgelig! I en tid med mange skærmtimer, er det vigtigt at få nok frisk luft og bevægelse, og derfor er trampolinen en fremragende aktivitet. Nu kan du finde den bedste havetrampolin til haven.

Men inden du begiver dig ud for at købe en havetrampolin, er der faktisk en del du skal tage højde for. Alle trampoliner er bestemt ikke lige stabile og lige sikre.

Vi har i denne test samlet de 5 bedste havetrampoliner, hvor vi mener, du får bedst kvalitet og mest sikkerhed for pengene.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.


Vil du have den bedste havetrampolin: Find den rette

Det er som nævnt vigtigt at sætte sig ind i, hvad trampolinen kan, og hvad den ikke kan. Denne guide er opdateret i 2020, så du er sikker på, at du får det bedste, der er på markedet. Når man investerer i en trampolin, så skal man i sær være opmærksom på kvaliteten. Den skal være sikker i brug, og skal give dig den optimale værdi for pengene.

Sikkerhed

Når vi taler havetrampoliner er sikkerheden meget, meget vigtig. Man kommer nemt til skade, hvis trampolinen ikke har de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, som bl.a. net. I testen har vi fundet 5 af de bedste trampoliner på markedet, som er blandt de mest sikre. Det er jo i særdeleshed børn, der benytter trampolinerne. En af de mere effektive måder at sikre sig, at trampolinen er af god kvalitet, er ved at vælge et af de kendte brands, da man er sikker på, at de er blevet testet efter alle kunstens regler.

Det skal du være opmærksom på

Sikkerheden er vigtig, og nedenfor finder en tjek-liste over, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe din nye trampolin:

 • Der skal være sikkerhedsnet omkring trampolinen
 • Stolperne skal være polstret
 • Den skal kunne holde til minimum 120kg
 • Antallet af fjedre (minimum 80 stk)
 • Stærk kantmåtte, som dækker fjedrene
 • Alt stål skal være galvaniseret

Find den bedste havetrampolin – Se 5 bedste havetrampoliner lige her

Nedenfor har vi samlet de 5 bedste trampoliner, hvor du bedst kvalitet og mest sikkerhed for pengene.

Den bedste havetrampolin: Salta Trampolin First Class Ø427 cm

Bedste havetrampolin

En af de bedste havetrampoliner på markedet
Denne Salta First Class havetrampolin er en af de klart bedste på markedet. Den er bygget af stærke materialer, som holder til både regn, sol, vind og en masse kilo. Dens størrelse på Ø427cm gør, at der er fint med plads til flere hoppende på samme tid, og den er testet til at kunne klare en max vægt på hele 450kg. Det anbefales dog, at man ikke overskrider grænsen på 180kg. Trampolinen er udstyret med en stige, så den er let at komme op på og har dertil en ekstra tyk ramme, som sikrer stabiliteten i trampolinen når der hoppes. Der er net omkring hele trampolinen, så man ikke falder udover, hvilket jo i sig selv er et must! Nettet er er spændt ret stramt op, som bestemt er en fordel, da man nemmere holder sig på ret kurs ved et skævspring, når man rammer nettet.

i samarbejde med PriceRunner

En god kvalitet
Når man hopper på trampolinen, er rammen usædvanligt stille, da toprammen er konstrueret med en firkantet fiksering til bundrammen, fæstet ved skruetilslutninger – med andre ord, kan man virkelig hoppe løs, uden at være bange for, at der skulle ske noget med rammen og/eller stabiliteten. Trampolinen indeholder 2 fjedrelag, som igen sikrer både stabilitet, holdbarhed og sikkerhed.

Alle samlinger og rør er lavet af galvaniseret stål, så det ikke ruster – og derfor opstår der heller ikke skarpe kanter på hverken fjedre, ramme eller rør/stolper. Den er sikkerheds-godkendt hele vejen rundt og er mærket med EN71 sikkerhedsmærket, som beviser at produktet har gennemgået de særlige tests for legetøj til børn under 14 år.

Egenskaber:

🟢 Mål: Ø427
🟢 Springareal: Ø351
🟢 Trampolin højde: 88 cm
🟢 Højde med sikkerhedsnet: 271 cm
🟢 Anbefalet max vægt på trampolin: 180 kg
🟢 Testet max vægt: 450 kg
🟢 Certifikater: TÜV, CE, EN 71-14
🟢 Ramme, ben & samlingsrør: Ø 42 mm rustfri galvaniseret rør, tykkelse 2,0 mm (ramme) 1,5 mm (ben)
🟢 Antal ben: 4
🟢 Fjedre af dobbelt galvaniseret stål: L: 210 mm,- Dia. 25 mm – 96 fjedre i alt guldgalvaniseret
🟢 Kantmåtte: Tykkelse 30 mm EPE skum, bredde 38 cm PVC 0,76 mm farve sort
🟢 Springmåtte og sikkerhedsnet materiale: Polypropyleen – inkl. lynlås i sikkerhedsnet
🟢 Garanti: Ramme 5 år, kantmåtte 3 år, sikkerhedsnet, springmåtte & fjeder 2 år
🟢 Skruer: Galvaniseret stål
🟢 Inklusiv stige

Alt i alt er denne trampolin vores bud på den bedste havetrampolin. Den er særdeles holdbar, ekstremt sikker, super god at hoppe på, og udført i materialer, som øger sikkerheden når man hopper på den.

Monteringsvideo:

 

MCU Sport Pro trampolin Ø430 cm

Bedste havetrampolin

Rigtig god trampolin til prisen
Her har vi med en rigtig fin trampolin at gøre – specielt til prisen. Det er den 3. generation af mærket, og der er ikke sparet på noget. Den er ret gennemført i valg af materialer, design og sikkerhed. Den indeholder ligesom Salta modellen 96 fjedre, som er galvaniseret, og dermed sikrer, at fjedrene ikke ruster. Det er et must med galvaniseret stål og fjedre til det danske vejr, som er kendt for at afgive en smule vand i løbet af ude-sæsonen. Kantpuden er lavet i 500PVC, som gør den ekstra modstandsdygtig i vind og vejr. Omkring trampolinen finder du et sikkerhedsnet, som fungerer fuldstændig som tiltænkt.

i samarbejde med PriceRunner

Robust og særdeles brugbar 
Kantpuden måler 25mm – en kende mindre end Salta modellen, men det er stadig længe fint, og dermed gør det ikke ondt at lande på kanterne, hvis man skulle være uheldig at hoppe lidt skævt. Kigger vi på anbefalinger ift. vægt, anbefales der en max brugervægt på 150kg, hvilket også må siges at være udmærket. Selve stellet på trampolinen er godt robust og har en tykkelse på 20mm og er dobbelt galvaniseret, så det ikke ruster. Trampolinen er EN71 godkendt, og har det nyeste certifikat EN71-14, som sikrer dig en fornuftig og sikker trampolin.

Egenskaber:

🟢 Mål: Ø430
🟢 Springareal: Ø352
🟢 Trampolin højde: 96 cm
🟢 Højde med sikkerhedsnet: 271 cm
🟢 Anbefalet max vægt på trampolin: 180 kg
🟢 Testet max vægt: 450 kg
🟢 Certifikater: TÜV, CE, EN 71-14
🟢 Stel stål tykkelse: 42×2.0mm Double Galvaniset
🟢 Antal ben: 4
🟢 Fjedre: 96 stk. længde 210 mm Diameter 3.2 mm – Galvaniseret
🟢 Kantmåtte: UV resistent, tykkelse 25 mm – bredde 36 cm
🟢 Kantpude: 500PVC
🟢 BEMÆRK: sikkerhedsnet medfølger ikke!

Exit Supreme All-in-1 trampolin Ø427 cm

bedste havetrampolin

Fornuftig havetrampolin grundet størrelsen
Hvis du søger en fornuftig havetrampolin i en pæn størrelse, så er denne et fint valg. Den måler Ø427 cm og giver dermed rig mulighed for at boltre sig, uden at være bange for at falde udover, pga. sikkerhedsnettet, som holdes godt stramt af stolperne. Sikkerhedsnettet har en sikker indgang ved overlappende “dør”, således der ikke er en skarp lynlås. Topringen er af glasfiber, som sikrer at nettet netop sidder godt stramt. Højden på trampolinen er på de gængse 89cm, så den er lidt at komme både ind og ud af.

i samarbejde med PriceRunner

Et produkt der holder
Alle rør, fjedre og beslag af galvaniseret, og fjedrene har en konisk form, som de kan holde til en del. Den max anbefalede brugervægt er 120kg, så altså mindre end de to tidligere vi har kigget på. I kantmåtten finder du 30mm tykt skum, som sikrer at man ikke slår sig ved et skævt hop, og omkring skummet finder du materiale lavet af 500PVC, som øger holdbarheden i vind og vejr. Et smart påfund til denne trampolin er, at den har dræn-huller, så vandet meget nemt løber fra.

Alt i alt er det en super fin trampolin, som ikke koster en bondegård, men som stadig tilbyder fint med sikkerhed, masser af sjov og leg, og en lang levetid. Thumbs up og et godt bud på den bedste havetrampolin.

Egenskaber:

🟢 Mål: Ø427 (udvendig mål)
🟢 Springareal: Ca Ø350
🟢 Trampolin højde: 89 cm
🟢 Højde med sikkerhedsnet: Ca 275 cm
🟢 Anbefalet max vægt på trampolin: 120 kg
🟢 Ramme: Rørdiameter – Ø42 x 1,8 mm
🟢 Antal ben: 4
🟢 Fjedre: 88 stk – 216 mm – Dobbelt konisk form (sikrer holdbarhed)
🟢 Kantmåtte/pude: UV resistent, tykkelse 25 mm – bredde 36 cm // 500PVC

Endnu et godt bud på den bedste havetramploin: Jumpking Trampolin Rektangulær 4,3 x 3,05 m

Et godt bud – en rektangulær trampolin
De rektangulære trampoliner oplever stigende efterspørgsel, da de er super fede at hoppe på, og er en kende mere sikre, da længden giver ekstra plads at boltre sig på. Den trampolin vi har fat i her, er bestemt ikke en undtagelse. Den har tæt på alt, hvad en moderne og sikker trampolin skal indeholde. Kigger vi på fjedrene, er det af en nyere teknologi, som hedder Eurospring™, og en ret så kraftig ramme omkring af 51mm galvaniseret stål samt en godstykkelse på 1,5 mm. Det er sikrer intet mindre en fremragende stabilitet og øger holdbarheden betragteligt.

i samarbejde med PriceRunner

God polstring
Kantpuden på trampolinen er 20 mm tyk og 25 cm bred – med andre ord gør det ikke ondt, hvis man hopper skævt og lander på kanterne, som også er lamineret med polyester. Polyester er ekstremt holdbart, og kan sagtens holde til den danske sommer med vind, regn og forhåbentligt masser af sol. Stolperne er dertil også polstret med 38 mm skum, så her skal man heller ikke være bange for at slå sig.

Denne havetrampolin har gennemgået særlige tests!
Denne rektangulære havetrampolin har hele 104 fjedre og tåler en max brugerbelastning på 140kg (ikke det højeste i testen, men vi er tæt på). Dertil er den EN71-14 certificeret, som er et nyere certifikat, der beviser, at produktet har gennemgået de særlige tests for legetøj til børn under 14 år. Med andre ord får du i denne Jumpking en super god, stabil og sikker trampolin. Den kan meget varmt anbefales og ligger også klart i toppen som den bedste havetrampolin.

Egenskaber:

🟢 Mål: 4,3 x 3,05 m
🟢 Springareal: 9 m2
🟢 Topramme: Galvanisret stål 50,8 mm, med godstykkelse på 1,5 mm
🟢 Stolper til sikkerhedsnet: Skumpolstrede 38 mm
🟢 Max belastning: Ca. 140 kg
🟢 Certifikater: TÜV, CE, EN 71-14
🟢 Stel stål tykkelse: 42×2.0mm Double Galvaniset
🟢 Ben: Stål, 57 mm (4 stk)
🟢 Fjedre: 96 stk. længde 210 mm Diameter 3.2 mm – Galvaniseret
🟢 Kantpude overflade: Lamineret top og sort polyesterbund
🟢 Sikkerhedsstandarder: EN71-14

Berg Champion 330 + Deluxe

Bedste havetrampolin

Havetrampolinen er fra mærket Berg, som er kendt for at producere trampoliner i høj klasse – med et højt niveau af sikkerhed.
På denne Champion-modellen, som vi kigger på netop her, er yderst sikker, og er testvinder i den svenske “TestFakta”, hvor man bl.a. udpeger rammekonstruktionen og det faktum, at benene kan fastlåses. Det giver et nøk op i sikkerhed, og dermed kan denne betegnes som en af de mest sikre trampoliner i testen.

i samarbejde med PriceRunner

En lækker trampolin
Den har en tyk beskyttelseskant, som dækker fjedrene hele vejen rundt, der ikke glider når man hopper. Beskyttelseskanten er 30 mm tyk og 380 mm bred og er udført i slidstærkt vinyl, som overlapper både dug og ramme med flere centimeter, hvilket giver ekstra beskyttelse. Alle komponenter af stål er galvaniseret, og dermed sikrer man sig, at hverken ramme, fjedre eller beslag ruster. Sikkerhedsnettet er “deluxe”, som sikrer dig et slidstærkt net og en rigtig god holdbarhed i vind og vejr, og også sol.

Masser af plads til at boltre sig på
Størrelsen på selve trampolinen er den mest gængse, og passer til langt de fleste haver, mindre som større. Diameteren måler 3,3 meter, og dermed er der masser af plads at boltre sig på, når man nyder vejret på havetrampolinen. Fjedrene, som selvfølgelig er galvaniseret, er fra Twinspring Gold, hvor de sidder diagonalt istedet for lige, hvilket styrker springkraften i trampolinen. Den er max testet til 500kg (testens højeste).

Endnu et godt bud på den bedste havetrampolin.

🟢 Mål: Ø330
🟢 Højde: 85 cm
🟢 Topramme: Galvaniseret stål
🟢 Stolper til sikkerhedsnet: Skumpolstrede 38 mm
🟢 Max belastning: Ca. 120 kg
🟢 Ben: Galvaniseret stål, 57 mm (4 stk)
🟢 Fjedre: 96 stk. 22 x 190 mm
🟢 Kantpude: 380 x 30 mm
🟢 Sikkerhedsstandarder: EN71-14

Monteringsvideo:


Det skal du være opmærksom på, når du køber en havetrampolin

Vi har nedenfor opstillet 4 punkter, som kan hjælpe dig til at finde rundt i den store verden af havetrampoliner og så du kan finde den bedste havetrampolin til din have.

Den bedste havetrampolin er en trampolin, der er plads til i haven?

Det er selvfølgelig super vigtigt, at være sikker på, at du faktisk har plads til trampolinen inden du køber den. De mest gængse trampoliner måler omkring Ø430 cm, altså 4,3 meter i diameter. Derved fylder en trampolin ikke alverden, men better safe than sorry. Hvis du er i tvivl om størrelsen, er det som regel bedst at vælge en, der er en kende mindre end de normale størrelser – men et minus ved dette er, at det selvfølgelig ikke er lige så sjovt, det er mindre sikkert og de holder ikke helt så godt, da de som regel kan bære en mindre belastning.

En anden ting, man må være opmærksom på er, at trampoliner sagtens kan stjæle udsigten, da selve trampolinen og sikkerhedsnettet fylder en del i landskabet, og derfor kan du overveje om du skal have en nedgravet trampolin i stedet. Der er flere plusser ved at have en nedgravet trampolin, og du kan læse vores guides til nedgravede trampoliner her.

Trampolinens sikkerhedsfunktioner

Vi har allerede været inde på det i testen, men vigtigheden af sikkerhed kan ikke understreges nok, når det gælder havetrampoliner. Derfor skal du altid ønske dig følgende til havetrampolinen:

 • En sikker overflade – som er fri for hulninger og ujævnheder, som er fremstillet i bløde materialer (bl.a. kantpuder, som alle trampoliner i denne test indeholder)
 • En stabil ramme – Så små som store kan hoppe løs, uden at være bange for at trampolinen giver sig, og i værste tilfælde knækker.
 • Rustfrit stål – Så du sikrer dig, at komponenterne ikke ruster, og dermed udgør en reel fare for, at nogen kommer til skade. Dertil øger det holdbarheden.
 • Max belastning – Vi anbefaler altid, at man er opmærksom på vægt-anbefalingerne, og at man holder sig til dem. For alles skyld, så der ikke sker uheld og så trampolinen ikke går i stykker.
 • Sikkerhedsnet – ALTID sikkerhedsnet.

Billige trampoliner er ikke lig med den bedste trampolin

For billige trampoliner er efter vores mening et klart no-go og det er ikke blandt dem du finde den bedste havetrampolin. Du går ned på kvalitet, sikkerhed og sjov. Du kan sagtens finde OK trampoliner i prislejet 2.000-3.000 kr, men vi anbefaler generelt ikke, at man anskaffer sig noget billigere end det, hvis du ønsker, at trampolinen skal holde hele sommeren, og at ungerne ikke kommer til skade. Ved for billige trampoliner er stålet sjældent galvaniseret, fjedrene er ikke holdbare nok og hoppe-dugen flækker nemmere eller bliver meget hurtigere slap – og så er det ikke sjovt at hoppe på trampolin længere.

 

Vi håber du kunne bruge denne guide til at finde den bedste havetrampolin. Læs også vores andre guides og artikler her.

Du kan læse mere om sikkerhed ved brug af havetrampolin her.

5/5 - (5 votes)