Follow Us

Hængekøje test – Find de bedste til sommeren [Guide]

Den danske sommer har den helt rette mix, hvorfor der også bruges tonsvis af timer udendørs, når solen står på sit højeste. Sommeren i Danmark er definitionen på godt humør, afslapning og hyggelige dage.

En stor del af disse timer foregår i hjemmet, hvor haven i særdeleshed bliver sat i brug, når nu den ikke bliver taget voldsomt i brug resten af året.

Hængekøje med stativ

Den helt klassiske hængekøje bliver spændt op mellem to træer. Det er sådan vi alle husker det – og sådan det altid har været. Det er dog sjældent, at man lige har to træer i baghaven med god distance mellem. Er det tilfældet for dig, så er det naturligvis ikke nødvendigt med en hængekøje med stativ.

Har du derimod ikke adgang til træer eller andre steder, hængekøjen kan monteres, er svaret en hængekøje med stativ.

(Det er naturligvis stadig muligt blot at anskaffe dig et par runde stolper med en længde på ca. tre meter, som du kan grave ned i haven med passende afstand mellem)

De bedste hængekøjer til sommeren

Hos Produktviden har vi været på udkig efter en lang række hængekøjer, som fungerer perfekt til at fuldende sommeroplevelsen. Her er både udvalgt med og uden stativ, så du kan danne dig det lette overblik over, hvad der kan vælges mellem.

CHILLit Hængekøje med stativ

⭐⭐⭐⭐⭐

✅ Set til 2.999 kr. hos SACKit.dk –> Gå til tilbud

CHILLit hængekøjen fra SACKit er en utrolig luksus hængekøje, hvor stativ er inkluderet i prisen. Hængekøjen er ideel til din terrasse eller på et mindre område, hvor der skal nydes en bog under solen. Hvis du så tilføjer et par tæpper og puder, så har du dig en oase, som du ikke får lyst til at forlade i den nærmeste fremtid – der kommer til at være kamp om pladsen, når der er folk på besøg.

Fremstillet i slidstærkt og holdbart materiale i højeste kvalitet

Hængekøjen er fremstillet i Olefin stof, som sikrer en lang holdbarhed og en fantastisk evne til at modstå vind og vand. For dig betyder det, at hængekøjen ikke vil bukke under for vejret i Danmark. Det anbefales dog altid at sætte den i sikker opbevaring, når det er muligt – på den måde opretholder du den høje kvalitet i rigtig mange år.

Der er anvendt ultraviolette blkeringsmidler i stoffet, der beskytter mod UV-strålingen. Så hængekøjen er ligeledes holdbar overfor solens stråler og  vil ikke falme i farven eller blive UV-beskadiget, som almindelige (billige) hængekøjer typisk vil bukke under for efter længere brug.

Nem at vedligeholde

På grund af stoffets egenskaber er CHILLit hængekøjen også utrolig let at vedligeholde. Der er lavet en særlig behandling af stoffet, som gør at den ikke absorbere jord og pletter på samme måder som andre materialer. På den måde fremstår hængekøjen altid som frisk og ny, ligesom den også er vandafvisende, så den altid er dejlig tør. Efter et voldsomt regnskyl er det naturligvis nødvendigt, at den lige står og tørrer af. Hængekøjen rengøres let med en fugtig klud eller blot ved at skylle den.

Spring direkte i den – du ligger perfekt fra start

CHILLit afviger fra “almindelige” hængekøjer i den forstand, at den både er polstret bedre, men også med lidt mere tanke bag designopbygningen og fremstillingen. I hængekøjen er der syet to metalstænger ind som sikrer, at hængekøjen altid holder formen og giver dig en dejlig komfort uden en masse besvær. Det skal dog lige siges, at selvom den er let at anvende og lægge sig i, så kan den godt svinge lidt – så pas på med at springe ned i den, for du kan risikere at komme på en svingtur, som sender dig ned på jorden.

Fremstillet i Cobana stof

Stoffet fra SACKit hængekøjen er fremstillet i Cobana. Dette stof er lavet af Olefin fiber og giver en lang holdbarhed samt vandmodstand.

🟢 Meget nem at flytte
🟢 Anbefalet af Testfamilien.dk
🟢 Let at rengøre & udskifte af stof

Ticket To The Moon – Lighest Hammock

✅ Set til 599 kr. hos RejseGear.dk –> Gå til tilbud

Når du er afsted på tur, ved du, at hvert enkelt gram tæller. Problemet ved at medbringe en “almindelig” hængekøje er, at de ofte er ret tunge og sværere at pakke sammen – i den forståelse, at der typisk ikke er taget højde for at den som sammenrullet skal fylde så lidt som overhovedet muligt. Og en let hængekøje er netop, hvad du får her, med Lighest Hammock fra Ticket to the Moon. Når den er pakket sammen fylder den ekstrem lidt og vejer kun 200 gram.

Den er perfekt til brug på korte vandreture og kan ligeledes bruges i hjemmet – f.eks. ude i haven på en dejlig sommerdag.

Hængekøjen fra Ticket to The Moon er fremstillet i meget tyndt materiale, så den er behagelig at ligge i og let kan pakkes sammen. Du kan faktisk pakke den så meget sammen, at du kan have den i lommen og tage den med dig overalt. Perfekt til en picnic, hvor der tilfældigvis er et par træer i nærheden.

Den er håndlavet i Indonesien med lokaly nylon, hvilket har resulteret i, at det er Ticket to the Moons letteste hængekøje, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten og holdbarheden.

Specifikationer på The Lighest

🟢 Letvægtsnylon 34 g/m2
🟢 Har en størrelse på 320 x 140 cm
🟢 Vægt: 228 gram

Fordele og features ved hængekøjen

✔ 10 års garanti
✔ Pakkes hurtigt og let sammen
✔ Fylder ingenting – så den er let at tage med på farten

Mobil Hængekøje – Let at tage med på farten

 

✅ Set til 579 kr. hos CoolStuff –> Gå til tilbud

Nogle gange behøves det helt store ikke. Der skal bare være mulighed for, at du kan slå en hængekøje op – hurtigt og let – og så kaste dig ned i den (gerne i et par timer). Og med dette stativ + hængekøje bliver det ikke lettere.

Denne mobile hængekøje kan du tage på ryggen og slå op lige hvor du lyster. Så du kan altså være på farten og allerede, minuttet senere, ligge og suge sol til dig i hængekøjen.

Hængekøje + stativ har en samlet vægt på 9,5 kg., så det er altså ikke helt umuligt at tage den med. Du kan næsten ikke mærke til det. Og til de sene sommeraftener i parken er det en sikker vinder – men du skal nok kæmpe med forsamlingen om, hvis tur det er til at ligge i den.

Minus ved hængekøjen er, at den er forholdsvis skrøbelig, idet den skal kunne være transportabel og ret let at tage med – så den tilbyder desværre kun en maks vægt på 110 kg. Men det er forståeligt ved sådan et stel her.

I udslået størrelse måler hængekøjen 250 x 85 x 80 cm – og tager altså mindre end 1 minut at slå op.

Specifikationer

🟢 I pakken er der hængekøje, stativ til hængekøje, bæretaske og brugsvejledning
🟢 Har en størrelse på 250x85x80 cm (sammenslået: 100 x 15 x 15 cm)
🟢 Vægt på 9,5 kg

Fordele og features ved hængekøjen

✔ Ekstrem let at tage med på turen
✔ Kan hurtigt og let slås op og tages ned

Det mest charmerende ved denne hængekøje er naturligvis, at du kan have den til at stå i et hjørne i lejligheden eller din bolig. Når sofaen er fyldt med personer, kan du hurtigt og let slå et helt nyt liggemøbel op, hvor du har den bedste plads.

Mobil Hængekøje – Let at tage med på farten

 

✅ Set til 939 kr. hos RejseGear.dk –> Gå til tilbud

Her er en helt rigtig hængekøje til baghaven, når den danske sommersol stikker frem. Med et solidt og holdbart betræk samt en liggeflade på 200 x 120 cm er du sikret en sikker vinder. American Dream er en hængekøje fra producenten Amazonas, som igennem rigtig mange år har produceret hængekøjer i højeste kvalitet.

Denne hængekøje er fremstillet i behageligt bomuld og designet med en indbygget tværstang. For dig betyder det, at du altid er sikret en god bue, der giver en lækker liggekomfort.

Amazonas har produceret denne hængekøje med genbrugsmtaerialer – det vil sige bomuldsrester fra deres tekstilproduktion. Dette er for at sikre en kontinuerlig og stabil kvalitet men i særdeleshed også for at skabe en bæredygtig produktion, der giver en hjælpende hånd med til miljøet.

Den neutrale hængekøje fungerer perfekt til sommerhuset, haven, indendørs til stuen eller et helt fjerde sted, hvor du har brug for at finde dig selv.

Specifikationer

🟢 Liggeflade på 200 x 120 cm
🟢 Fremstillet i behageligt bomuld
🟢 Tværstang som sikrer en god liggestilling

Sådan hænger du din hængekøje op

Når tiden skal bruges i hængekøjen, handler det først og fremmest om, at du har den bedste komfort. Hvis du skal ligge der i flere timer og læse dine bøger eller magasiner, skal det være en belønning – ikke en belastning. Derfor er det vigtigt, at din hængekøje bliver hængt korrekt op.

Hæng den op mellem dine træer

Hvis du har et par træer i haven med minimum 3 meter fra træ til træ, har du perfekte vilkår for at sætte hængekøjen op. Dette er naturligvis under den forudsætning, at træerne er raske og stærke nok til at bære belastningen.

Når hængekøjen monteres, skal du binde et reb omkring hvert træ, som du kan fæstne hængekøjen i. Ved mange hængekøjeforhandlere er der inkluderet straps, som bedre fordeler belastningen af personerne i hængekøjen og derved mindsker stressniveauet på træet. Alternativt kan der tilkøbes monteringssæt hos mange forhandlere, så du er sikker på at hængekøjen bliver hængt op til perfektion.

Hvor stramt skal den hænges op?

Når du er sikker på, at der reelt er plads til at hænge en hængekøje op mellem to træer, skal du sikre dig, at du ikke hænger den op for stramt. Hvis hængekøjen er monteret for stramt, vil den sammenlukke omkring dig og give en liggestilling, som ikke er ergonomisk korrekt eller synderlig behageligt.

Det kræver tilpasning at nå den perfekte opsætning. Det afhænger ligeledes af, om hængekøjen bruges til én eller flere personer af gangen. Vores anbefaling er, at hængekøjen justeres til brug af den person (eller personer), som skal bruge den størstedelen af tiden.

Hvor højt skal den hænge?

Nu ved du, hvor hængekøjen skal hænge og hvor stramt, den skal monteres. Men hvor højt skal den egentlig hænge? Godt spørgsmål.

Det anbefales at højden på montering af hængekøjen skal svare til ca. halvdelen af længden mellem træerne. Så hvis du som udgangspunkt har 3 meter mellem træerne, skal den hænges ca. halvanden meter oppe.

Og her er det naturligvis tilladt at justere som det passer dig. Er du lav, kan det være, at den skal hænge lavere, for at gøre det let at komme ind og ud af den – og omvendt, hvis du er en høj person.

Sådan vælger du den rigtige hængekøje

Den bedste hængekøje er meget subjektivt, når slutmålet er totalafslapning. Nogle kan godt lide, at køjen er stor med mulighed for at sprede sig. Andre kan godt lide en køje, som har mere fylde og dermed give en varmere oplevelse. I sidste ende handler det om din personlige præference.

Hvad koster en hængekøje?

Som mange andre produktkategorier, så følger kvalitet og pris hånd i hånd, når det kommer til hængekøjer. Den store forskel ligger i, hvilken materiale, der bliver anvendt. De helt billige hængekøjer vil ikke holde dig mere end et par somre allerhøjest – beklager at sige det. I så fald skal du være god til at tage den med ind, idet svingende vejr hurtigt kan knække kvaliteten og holdbarheden.

For at få en god hængekøje, der kan holde i et godt stykke tid, skal du over 500 kr. Hvis du går nærmere mod de 1.000 kr. (ex. stativ), vil du have mulighed for at anskaffe dig en hængekøje, der holder i mange år. Du skal trods alt bruge en del timer i den, så det er vigtigt, at den kan yde korrekt støtte.

I en højere klasse fra 2000 kr. og opad (inkl. stativ), vil du opleve at kvaliteten er så høj, at du har investeret i et produkt, som kan gøre dig glad i mange år fremadrettet.

Hvornår bruger man en hængekøje?

  • Brug i privaten

Når du har været på besøg hos andre, der har en hængekøje sat op mellem et par træer, har du helt sikkert smidt dig i den. Og måske endda også nægtet at andre måtte få lov til at ligge i den. Det er uden tvivl det mest brugte udendørsmøbel, når solen står højt og det danske vejr er på toppen. En sikker vinder til havefester og hyggelige grillaftener.

  • Til friluftslivet

Det andet sted, hvor hængekøjer bliver udviklet og fremstillet til, er friluftslivet. Et alternativ til telte og meget populært i Danmark grundet. Og det er især fordi, at Naturstyrelsen har bestemt, at det er tilladt at sove i hængekøje overalt i de danske statsskove. Hvis du bruger et telt, skal du nemlig sørge for, at du er i et af de skovområder, hvor du gerne må slå telt op uden at få tilladelse.

Ofte stillede spørgsmål

⭐ Hvad koster en hængekøje?

Hængekøjer findes oftest i prisklassen 500-1500 kr. (uden stativ)

✅ Hvilken hængekøje er bedst til haven?

Det er bedst med en bred hængekøje, så du er sikker på, at den kan holde til brug af flere personer, såfremt det kan være tilfældet

💡 Skal man bruge en speciel hængekøje?

Afhængigt af, hvad formålet er med hængekøjen, er der forskellige typer. Hvis det er til brug i haven om sommeren, er det kun op til dine personlige præferencer