Follow Us

Graviditetspude Test (2022) – Guide & Anbefalinger

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnerskaber sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold, med fokus på fakta og brugbar viden.

Når du er gravid er søvn noget af det vigtigste, du kan optimere på. Som din krop stille og roligt vokser og nærmest konstant ændrer sig, bliver det endnu vigtigere, at din sovestilling og komfort om natten bliver tilpasset og sikret.

Heldigvis findes der en genial pude, som kaldes en graviditetspude – også kendt som en kropspude. Det er en speciel pude, som er designet og udviklet til at støtte og aflaste din krop, mens du er gravid. Dens eneste (og meget vigtige) formål er at sikre, at du er komfortabel hele natten igennem og får så meget hvile som overhovedet muligt.

Og endnu mere genialt ved disse puder er, at det ikke kun er til brug om natten. Den passer også helt perfekt ind i hverdagen, hvis du har brug for et hvil på sofaen. Samtidig er det over-all en god pude, som kan gøre alle i husstanden glade. Den er rar at ligge med, perfekt at kramme og kan justeres til næsten ethvert behov.

Som ved en almindelig pude er det ikke sikkert, at en bestemt graviditetspude er den rigtige pude for dig. Heldigvis er der taget hånd om dette i form af forskellige virksomheder, der har produceret unikke graviditetspuder i mange forskellige former. Og netop disse forskellige former har hver sin styrke, som måske passer mere til dig.

Herunder har vi samlet en række forskellige graviditetspuder for at give dig et let overblik over, hvilke puder, der findes – og hvilke der måske passer ind i din situation.

Hvad er en graviditetspude?

Idéen bag graviditetspuden er meget simpel. Det er en pude som skal støtte din “nye” krop og tilpasse sig, som den forandrer sig. De kommer i mange forskellige størrelser, former, fylde, stoftyper og naturligvis – priser.

Nogle graviditetspuder er meget lange, hvilket giver en god støtte fra top til tå. Her vil du f.eks. have mulighed for at tilpasse den omkring dine ben og arme afhængigt af, hvordan din foretrukne sovestilling er.

På den anden side er der nogle, som er formet som et U (altså en U-pude), som er lidt mere tilpasset en bestemt sovestilling.

Fordele ved at bruge en graviditetspude

Den mest prominente fordel ved at anvende en graviditetspude/kropspude under din graviditet er komforten, som den tilbyder. Puden er specielt designet til at være så komfortabel som overhovedet muligt – hvilket også er derfor, at de konstant bliver udviklet videre på og er et kæmpe hit hos gravide.

Folk der allerede har oplevet en graviditet og været igennem hele rejsen på forhånd ved hvor vigtigt søvn er før fødsel. Du skal simpelthen have al den søvn, du overhovedet kan få (uden at sove for meget naturligvis), før du skal føde. For sandheden er, at de fleste starter sit nye liv som mor med et søvnunderskud. Og efter fødslen går det typisk kun én vej med mængden af søvn – i hvert fald de første måneder.

Den anden fordel ved graviditetspuden er faktisk efter fødsel. Her kan bestemte graviditetspuder også anvendes som ammepuder. Funktionerne er mange og de kan tilpasses på kryds og tværs, så din amning bliver mere komfortabel. Der findes modeller, som er en kombination af graviditets- og ammepude.

En tredje – og også særdeles vigtig – fordel er, at graviditetspuden kan bruges til meget andet end blot gravide personer. Det er i sig selv en praktisk og funktionel pude, som kan bruges af alle i husstanden.

Zenkuru® Kropspude / Graviditetspude

Fordelene ved graviditetspuden fra Zenkuru®

🟢 Perfekt støtte – Støtter til nakke, ryg, mave og ben
🟢 Kurvet inderside – Maksimal komfort og tilpasning efter din krop
🟢 Aftagelig betræk – Medfølger og gør det let at vaske puden
🟢 U-formet – Den perfekte makker i sengen

Et sikkert fund hos CoolStuff er denne Zenkuru graviditetspude. Med sin U-form giver den en lækker komfort, som tilpasser sig efter din krop. Og den giver naturligvis også rig mulighed for, at du selv tilpasser den afhængigt af, hvordan du foretrækker at ligge.

På indersiden er den kurvet – og det er en fordel, fordi du så selv har mulighed for at tilpasse, hvor tæt berøringsoverfladen skal være. For nogle kan det godt være generende at ligge tæt op ad noget – og det er oftest fordi, at det hurtigt kan blive ret varmt om natten, hvis berøringen er helt tæt. Så alene af den grund, kan det være et oplagt valg for dig.

Med puden får du et agil design, som giver støtte til nakke, ryg, mave og ben. Målene på kropspuden er 140 x 80 x 20 cm. En god størrelse, som ikke bliver alt for voldsom i sengen.

På sofaen om aftenen bliver Zenkuru puden også afsindig brugbar, idet du kan lade dig selv “falde” ind i den, så det føles som om, at du bliver omfavnet.

Anmeldelse af Zenkuru puden fra en CoolStuff kunde:

Har i dag modtaget min pude, og den er simpelthen bare lækker, lækker – glemte jeg at sige: LÆKKER 🙂 Den støtter nakke og skuldre helt fantastisk, hvis man bare bruger den “oprejst” i en elevationsseng, og det er skønt at kunne lægge den mellem knæene i hviletilstand på siden. Den er jeg godt nok meget, meget glad for og tilfreds med.

Fossflakes Comfort U-Pude

Fordelene ved graviditetspuden fra FossFlakes

🟢 Kan vaskes – Ikke kun betrækket, men også hele puden
🟢 Astma- og allergivenlig – Kan vaskes ved 60 grader
🟢 OEKO-TEX Certificeret – Ingen farlige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer
🟢 5 års garanti ved fabriksfejl

FossFlakes Comfort graviditetspuden er en U-formet kropspude, som er bestselleren hos MamaMilla. Og det er absolut ikke uden grund!

Den U-formet pude kan bruges over alt. Som gravid vil du opleve en aflastning, som er alle pengene værd. Mens du går igennem en periode, hvor dine led er mere belastede, kan det (og gør ofte) føre til ømhed og smerter i led, områder og muskler. Og det her, at en ordentlig aflastning i løbet af dagen og natten, kommer til at spille en kæmpe rolle i, hvordan hele oplevelsen kommer til at være – for ikke at tale om dit mentale helbred.

Vi er kæmpe fans af, hvordan MamaMilla viser brugseksempler på, hvordan graviditetspuden kan bruges. For ja – når dagen er omme, er det en pude som er specialdesignet til brug af gravide for aflastning af kroppen. Men puden har uendeligt mange brugsfunktioner og er til gavn for alle i hjemmet. Det er en gave, som bliver ved med at give. Simpelthen.

Sammen med denne graviditetspude medfølger også et hvidt betræk af blød jersey med stræk i stoffet. Det giver puden en fænomenal behagelig overflade og let at håndtere. Og samtidig er støttepuden Oeko-Tex Standard 100 certificeret for at give det sundeste produkt muligt. Det betyder at der hverken er farlige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer i.

Lider du af astma eller allergi, kan du også være helt tryg her. Du kan nemlig vaske puden i vaskemaskinen ved 60 grader for at holde den fri for støvmider og pollen. Det er her, at der ligger en forskel i kvaliteten mellem de forskellige graviditetspuder.

I forhold til mål, så ligger den på 158 x 87 x 30 cm og vejer 4 kg, hvilket giver en perfekt størrelse til et alsidigt brug. Der findes næsten ikke måder, hvor du ikke kan justere puden til en bestemt sidde- eller liggestilling.

Eksempler på brug af graviditetspuden fra Fossflakes (Video fra MamaMilla)

bbhugme graviditetspude (⭐⭐⭐⭐⭐)

Fordelene ved bbhugme støttepuden

🟢 Ekstrem fleksibel – Kan bruges på uendelige måder og stillinger
🟢 Giver en perfekt støtte – Uanset stilling og behovet
🟢 Fås i forskellige farver
🟢 Puden kan vaskes – 30 grader i hånden

bbhugme er en ekstrem populær graviditetspude. Dette skyldes den fleksibilitet, som du får med designet. Den er fremstillet som én lang pude, der kan justeres på alle mulige måder.

Det betyder at du kan bruge den som en graviditetspude – altså aflaste og støtte gennem natten og når du hviler dig. Du kan bruge den som en ammepude, så du ikke føler, at din krop falder sammen eller det strammer overalt. Ligeledes kan du bruge den til alle andre behov, hvor du bare har brug for en smule støtte til et område på kroppen.

Du bruger den ved at trække i de binderinge, som sidder på hver side af puden. Når du strammer dem mod midten, så er fyldet i puden mere koncentreret og derfor hårdere. Kører du den anden vej, så bliver den blødere og mere løst fordelt. Og her har du rig mulighed for at justere den med kroppen efterfølgende – ind mellem benene, armene udover – lige som du foretrækker det.

Længden på bbhugme graviditetspuden er 2,5 meter. Men strammer den ind, bliver den naturligvis betydeligt kortere. Den har en diameter på ca. 20 cm og vægt på 1,5 kg.

Sådan anvender du bbhugme graviditetspuden (video)

3/5 - (55 votes)