Follow Us

Gamer tastatur test 2021 – De 5 bedste på markedet + Guide

 

Er du på udkig efter et nyt gamer tastatur, men ved ikke lige hvad du skal gå efter? Vi har samlet de 5 bedste gamer tastaturer, så du hurtigt og nemt kan få et overblik og blive klogere på, hvad du skal købe. Der er mange forskellige brands, producenter og designs, og alle kan noget forskelligt. Nogle er udført udelukkende til FPS-spil som CS:GO, andre mere specifikt til MOBA, MMO m.m.

Nedenfor finder du de 5 bedste + en guide til, hvordan du kan vælge det helt rette tastatur til dine behov.

De 5 bedste anbefalinger

Corsair Gaming K95 RGB Platinum XT

⭐⭐⭐⭐⭐ – Bedste gamer keyboard

Forhandles hos proshop.dk til 1.551,-  ➡ SE PRODUKT
Forhandles hos webdanes.dk til 1.589,-  ➡ SE PRODUKT


Er du på udkig efter et grotesk lækkert keyboard med alle tænkelige features og funktioner? This is the one. Corsairs K95 RGB Platinium XT tastatur er alt det, et tastatur skal være. Det er et af de klart bedste tastaturer du kan anskaffe dig i øjeblikket. Det brilliere i alt fra lys-features med 16.8 millioner farve-indstillinger og et super lækkert skelet i aluminium.

Både TechRadar, IGN, PCMag og PC Gamer giver dette tastatur topkarakter, og beskriver det som det bedste tastatur indtil videre i 2020.

Høj kvalitet til fornuftig pris
Selvom dette Corsair gamer tastatur ikke er det billigste på markedet får du alligevel en del for pengene. Pris og kvalitet går hånd i hånd, og et for billigt tastatur kan ende med at blive den dyreste løsning, da det hurtigere skal udskiftes. Med et ordentligt tastatur undgår du dette problem, og da kvaliteten på det her er så super god er du sikret et tastatur i mange får frem.

Corsair har i en del år efterhånden produceret tastaturer i topklasse, og er mere eller mindre pionerer i feltet. Vi har med et mekanisk tastatur at gøre, som er designet og udført til den hurtige gamer, der taster løs.

Cherry MX Speed switch
Det er udstyret med Cherry MX lineære switches, så du er sikret en super hurtig respons og med lette tryk. Det har en responstid på hele 1000hz, hvilket betyder at tastaturet forbinder med din CPU 1000 gange i sekundet. Samtidigt med det undgår du ghosting 100%, så du er sikker på at ingen tryk på tasterne går tabt.

Et karaktertræk, der er lidt usædvanligt ved et mekanisk tastatur er, at det er fuldstændig lydløst. Normalt får man i et mekanisk tastatur en klikkende lyd når man taster, og det kan både være godt og skidt. Det oplever vi som en præference-ting. Men at det er lydløst ser vi som et stort plus.

Lækkert design og høj funktionalitet
Kigger vi på designet af tastaturet er der på ingen måde slækket på noget som helst. Det er fuldstændigt gennemført lige fra taster til belysning og software. Du får 16.8 millioner farver, som du kan indstille på et utal af måder, og fixe farveopsætningen så den passer til resten af dit setup. Skelettet er lavet i aluminium, som giver en ret fed følelse når du gamer.

Alle tasterne er programbare og er tilmed tilsat et multifarvet baggrundslys for hver eneste tast på keyboardet.

Indbygget software
Som nævnt er det muligt at indstille tastaturet præcist som du ønsker, alt efter dine præferencer. Det kan være en smule bøvlet at opsætte fra enden til anden, så man skal have lidt tålmodighed. Det er så også det eneste negative vi har at sige. Du får 8MB hukommelse at lege med, og du kan indstille hver eneste tast til at udføre en bestemt handling. Derfor egner tastaturet sig ekstremt godt til alle spil.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Mekanisk
🟢 Switch: Cherry MX Speed
🟢 Lys: 16.8 millioner farver
🟢 Understøtter iCUE
🟢 Tilslutning: USB
🔵 Responstid: 1000Hz
🔵 100 % Anti-ghosting
🔵 Indbygget hukommelse
🔵 Dedikerede taster/mulitmedieknapper
🔵 Kommer med aftageligt håndledsstøtte

Videopræsentation af Corsair Gaming K95 RGB Platinum XT

HyperX Alloy FPS Pro

⭐⭐⭐⭐⭐ – Bedste FPS keyboard

Forhandles hos proshop.dk til 618,-  ➡ SE PRODUKT
Forhandles hos webdanes.dk til 749,-  ➡ SE PRODUKT


HyperX har efterhånden statueret sig selv som en gigant på markedet, og det med god grund. De er ekstremt dygtige til at producere – og dette gamer tastatur er ingen undtagelse. Det er et seriøst gamer tastatur til en seriøs gamer. Det er designet til FPS-spilleren, som vil have et kompakt, kompromisløst og præcist tastatur.

Holdbart design
Tastaturet er designet med fokus på mere end at det bare skal se super fedt ud. Det er holdbart, pålideligt og meget nøjagtigt, hvilket er alt hvad man kan ønske sig af et gamer tastatur.

Det er ret kompakt, og fylder derfor ikke meget. Vi kender det alle sammen, at man lige rammer tastaturet med musen, og derfor misser et endegyligt vigtigt skud i CS:GO. Det undgår man med dette tastatur, og det må siges at være et kæmpe plus. Det er et mekanisk tastatur med Cherry MX switches, som er med til at øge nøjagtigheden og giver en øjeblikkelig respons.

Solid konstruktion
Tastaturet et indpakket i en solid stålramme, som giver det er en kraftig og bundsolid base. Eftersom det er et mekanisk tastatur lyder det super lækkert når man trykker på en tast, så man både hører og mærker hvert eneste tryk, og det medvirker til en meget taktil oplevelse. De 87 taster giver dig alt, hvad du vil have, dog uden numpad, som oftest heller ikke er nødvendigt i FPS spil.

Cherry MX Blue switches
HyperX har udstyret dette tastatur med Cherry MX Blue switches, som giver den perfekte “klikkende” oplevelse. De blå switches kræver en højere aktiveringskraft end normalt, som man fuldstændig undgår tastefejl, hvis man lige kommer til at hvile fingrene på forkert på tastaturet.

Høj funktionalitet og fedt udtryk
Det er super nemt at tilslutte med USB, som efterhånden er standarden, så her er der ikke slækket på noget. Kablet er 1,8 meter langt, så der er rigeligt med ledning at give af, så du er på ingen måde begrænset. Kigger vi på belysning er der ikke mulighed for alverdens farver, men lyseffekten er rød og du kan vælge mellem 5 forskellige lysstyrke niveauer.

100% Anti-Ghosting & 1000hz polling rate
Kigger vi på de mere nørdede specifikationer, så får du med tastaturet 100% Anti-ghosting og derved undgår du at et tryk går tabt. Samtidigt med det har tastaturet en polling-rate på 1000hz, hvilket fortæller at tastaturet fortæller din CPU, at det er “tilstede” 1000 gange i sekundet, og derfor opnår du lynhurtig reaktion.

Alt i alt er det en fremragende FPS-tastatur, og er en vores klart bedste anbefalinger. Det er super fedt designet, ekstremt holdbart og reagerer langt hurtigere end du selv gør.

I øvrigt har dupreeh fra Astralis spillet med dette tastatur ved store turneringer og træninger. Det fortæller en del om både kvalitet og funktionalitet.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Mekanisk
🟢 Switch: Cherry MX
🟢 Lys: Rød
🟢 Lys Effekter: 6 LED Modes og 5 lysstyrke niveauer
🟢 Tilslutning: USB
🟢 Mål: 441,65 x 129,38 x 35,59mm
🔵 Polling Rate: 1000Hz
🔵 100 % Anti-ghosting
🔵 Kompakt design
🔵 Fremragende reaktionstid
🔵 Perfekt FPS-tastatur

Videopræsentation af HyperX Alloy FPS

SteelSeries APEX Pro

⭐⭐⭐⭐⭐ – Bedste features

Forhandles hos proshop.dk til 2.144,- ➡ SE PRODUKT


De fleste kender danske SteelSeries og ved, at de stort set altid leverer produkter i topkvalitet. Dette APEX Pro gamer tastatur er bestemt ikke en undtagelse. Tvært i mod. Det er et super lækkert tastatur som kan alt det et tastatur skal kunne når man gamer. Der er dog bare lige et men – et meget positivt men – det er langt fra standard, når man kigger på dets switches.

OmniPoint Switches med aktiveringspunkter
Det er et af de klart fedeste features et tastatur kan have. OnmiPoint switches gør, at du får en responstid, der er 8 gange hurtigere end normalt – hvilket i sig selv er vanvittigt – og så skal de holde i dobbelt så lang tid. SteelSeries fortæller, at det kan holde op til 100.000.000 tast. Det er absurd mange tryk på tasterne, og derfor er du sikret et ekstremt holdbart tastatur i ret mange år frem.

Næsten endnu federe er den feature, at du kan indstille aktiveringspunkter på hvert enkelte switch. Man kan f.eks. sætte aktiveringspunktet til 0,5 mm, som betyder at du kun skal trykke tasten 0,5 mm ned før den registrerer dit tryk. Det er super lidt, men overdrivelse fremmer forståelse. Hvis du derimod ofte hamrer på tastaturet, så kan du indstille switches til 3,6 mm – så den trykkes helt i bund inden den reagerer.

Smart Display
Kigger du på billederne af tastaturet ovenfor, så falder du sikkert over at der er et display – altså en lille skærm. Det er et OLED Smart Display. Du kan oprette forskellige brugerprofiler på tastaturet og skifte mellem dem via smart displayet, alt efter hvad du lige skal game. Du kan også ændre bl.a. lysindstillinger. Det er rent blær, og det er ret fedt. Spiller man mange forskellige spil, så er det virkelig guld værd. Hvis du spiller CS:GO (som vi gør), kan du få vist din KD, penge mm. på displayet. Det kan også vise beskeder fra f.eks. discord – og det er virkelig et flex der vil noget.

Robust konstruktion
Selve rammen på tastaturet er meget robust bygget i aluminium, som kan holde til lidt af hvert, og så ser det super fedt ud. Dertil medfølger der håndledstøtte, som du kan tage af og på efter behov. Lyset kan indstilles som du ønsker, og all over er det virkelig et fedt tastatur, og klart blandt toppen af tastaturer i 2020.

Fås i flere størrelser
Dette APEX Pro fra SteelSeries kan du faktisk få i flere størrelser, både 80% (TKL) og i 100% størrelse. Ved TKL-modellen giver du afkald på dit numpad, men det fylder væsentligt mindre af samme årsag. Det giver ret god plads på skrivebordet, og du sparer lidt penge.

Det vi har kigget på her i testen er 100%-modellen, som koster 2.144 danske kroner, og hvis du ønsker TKL-modellen kan du se det her.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Mekanisk
🟢 Switch: OmniPoint switches (bedste på markedet)
🟢 Lys: Dynamisk og individuelt pr. tast.
🟢 Holdbarhed: 100.000.000 tast
🟢 Tilslutning: USB
🟢 Mål: 43,7 x 13,9 x 4cm
🔵 8 x hurtigere responstid
🔵 100 % Anti-ghosting
🔵 Super fedt design
🔵 Indbygget display
🔵 Ekstremt holdbart

Videopræsentation af SteelSeries APEX Pro

ROCCAT Vulcan 120 AIMO

⭐⭐⭐⭐⭐ – Bedste design

Forhandles hos proshop.dk til 1.199,-  ➡ SE PRODUKT
Forhandles hos webdanes.dk til 1.199,-  ➡ SE PRODUKT


ROCCAT er ægte tysk kvalitet, det er tydeligt. Dette tastatur er ret unikt i dets design, og adskiller sig fra stort set alle sine konkurrenter på det parameter. Det er kraftfuldt, robust og super flot. Der er åbnet op for baggrundsbelysningen på alle taster, hvilket giver en hamrende fed effekt på dette mekaniske tastatur.

Robust bygget
På trods af, at det ser en smule sart ud, så er det fuldstændigt det modsatte. Det er nok det mest robuste tastatur vi har kigget på, og det er pga. den hærdede metalplade, som både beskytter mod slag og tab, og derfor skal du ikke være bange for at det går i udu, når du transportere det rundt. Selv samme metalplade giver keyboardet et super fedt finish, som er en smule skinnende med dybde i.

Titan Switches
Roccat er en af de få producenter, som også selv udvikler de fleste af deres komponenter, og de har til dette tastatur udviklet de ret fede Titan Switches. De er designet til gamere, der ønsker en præcis, hurtig og lydløs switch. De fleste mekaniske tastaturer giver en klikkende lyd, men det undgår du ved denne model. For lige at øge komforten for dig som gamer, har de udstyret tastaturet med et håndledsstøtter, som du kan tage af og på efter behov.

Det er nogle af de klart fedeste switches vi har set, designmæssigt, og ikke nok med det, er de også 100% støvafvisende, hvilket øger holdbarheden betragteligt. Støv og skidt er en af de helt store syndere når det gælder keyboards og at de går i udu.  Stort plus!

Ekstremt flotte lyseffekter
De robuste Titan Switches har gennemsigtige cases, som du kan se på billederne. Det giver et super fedt udtryk i samspil med lyset. Det ligner tasterne svæver, og det gør at tastaturet ser ret let ud. Tastaturet er udstyret med et såkaldt AIMO lysstyringssystem, som du kan indstille præcist som du vil. Du får 16.8 millioner at lege med, så du kan for alvor tilpasse tastaturet til dit setup.

Lynhurtig reaktionstid
Vi har tidligere skrevet lidt om polling rate, og jo højere jo bedre. Dette ROCCAT Vulcan 120 AIMO tilbyder hele 1000hz polling rate, som betyder at tastaturet tilkendegiver sig selv 1000 gange i sekundet, og dermed er du sikker på at CPU’en opfanger hvert eneste klik på keyboardet. Derudover er du sikret 100% anti ghosting.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Mekanisk
🟢 Switch: Titan Switches
🟢 Lys: AIMO lysstyringssystem
🟢 Individuel lys pr. tast
🟢 Remappable taster
🟢 Tilslutning: USB
🟢 Mål: 462 x 235 x 32 mm
🔵 Fedeste design på markedet
🔵 100 % Anti-ghosting
🔵 1000hz polling rate
🔵 16,8 millioner farver
🔵 Støvafvisende
🔵 Integrert macro- og indstillingshukommelse

Videopræsentation af ROCCAT Vulcan 120 AIMO

Razer Huntsman Elite

⭐⭐⭐⭐⭐ – Hurtigste keyboard / bedste allround keyboard 

Forhandles hos proshop.dk til 1.567,-  ➡ SE PRODUKT


Dette Huntsman Elite keyboard fra Razer fokuserer ikke bare på gaming, men også på at være et fornuftigt all-round tastatur. Det har en del funktioner og godt med indstillinger, så du kan tilpasse det dit behov, om det er gaming, arbejde eller noget tredje.

Det har vundet en del forskellige awards, bl.a. “Best in class” ved techradar en “Choice award”. Det fortæller en del om tastaturet og dets kvaliteter samt funktioner.

Super hurtigt tastatur
Er du på udkig efter et meget hurtigt tastatur, så er Huntsman Elite lige noget for dig. Razer har udviklet nogle helt specielle switches, som er ekstremt hurtige. De kaldes optomekaniske kontakter, og det lyder som en ret teknisk mundfuld – og det er det også. Razer har kombineret de mekaniske taster med optiske sensorer, som gør dette keyboard overlegen i hastighed. Du finder næppe et, der er hurtigere på markedet end dette Huntsman Elite.

Optisk sensor
Når du trykker på en tast, registreres det via den optiske sensor, som med det samme sender signal videre til din CPU. Det er lig med instant respons, og det fungerer vanvittigt godt. Teknologien bag er også ret stærk, og det har taget en del år at udvikle. Tastaturet kan klare op til 100.000.000 tryk, og det er ekstremt højt sammenlignet med hvad du ellers finder på markedet.

Med Hybrid On-Board Memory og Cloud storage kan du også binde knapper, tildele makroer og automatisk gemme dine konfigurationer. Udover det, så er du sikret 100% anit ghosting. What’s not to like?

Klassisk gamer design
Designmæssigt er tastaturet ret klassisk, og tæt på at være standard. Det er ikke prangende, men det er jo ikke det vigtigste alligevel. Det kommer med de gængse RGB lysfunktioner i millioner af farver, multimedieknapper, så du nemt kan styre rundt i dit arbejde. Noget ekstra smart, som er indbygget i tastaturet er Razer Hypershift, så du ved et tryk på en tast kan låse op for et sekundært sæt funktioner oven på de allerede eksisterende controls.

All round tastatur
Mekaniske tastaturer er designet med henblik på gaming, men dette er også udviklet til dem, der skriver rigtig meget på computer/tastaurer (bl.a. os), og det giver er super lækker følelse når man skriver lange tekster på det. Det fungerer bare. Når du skal game med det kan du bare sætte tastaturet på “Gaming mode”, og den finder dine indstillinger frem til dig.

Alt i alt er det et klasse tastatur, om du gamer, studerer eller arbejder på højtryk. Det kan alt det, det skal kunne, er fint designet og giver en super fed oplevelse når man taster.

Specifikationer + fordele:
🟢
Type: Mekanisk
🟢 Switch: Opto-Mechanical Switch
🟢 Lys: RGB belysning
🟢 Multimedie-hjul
🟢 Tilslutning: USB
🟢 Mål: 448 x 234 x 361 mm
🔵 Optisk aktivering
🔵 100 % Anti-ghosting
🔵 Taste-stabilisator-bar
🔵 Ergonomisk håndledsstøtte

Videopræsentation af Razer Huntsman Elite

Vælg det rette gamer tastatur

Det kan ofte være svært at se ideen i at betale mange penge for et tastatur, men det er en meget vigtig del af ethvert setup, både ift. ergonomi, udtryk og funktioner. Der er stor forskel på tastaturer og deres kunnen, og et RGB tastatur kan, udover at få dit setup til at se fedt ud, hjælpe dig med et utal af fede funktioner når du er ingame.

Mekaniske tastaturer er bedømt som “kongen” af tastaturer, og det er de med god grund. De mekaniske tastaturer så man ofte i gamle dage, da de faktisk engang var standard at have. De er senerehen blevet erstattet af membran-tastaturer, da de er væsentligt billigere at producere, men kvaliteten er desværre også fulgt med.

Et godt gamer tastatur kan hjælpe dig til at øge dine skills, men hvad er det præcist du skal være opmærksom på, når du skal købe dig et nyt tastatur?

Switches

Du tænker sikkert, hvorfor det hedder et mekanisk tastatur, og grunden til dette er de mekaniske switches. Deres fornemmeste opgave er at registrere hver gang du taster på keyboardet. Der findes mange forskellige switches, men fælles for dem vi har belyst i testen er, at de alle er super vilde. Der findes overordnet 3 forskellige typer:

  • Cherry MX Brown (taktil)
  • Cherry MX Blue (clicky)
  • Cherry MX Red (lineær)

Taktil switch
De taktile switches minder meget om clicky switch. Når du taster får du et fysisk feedback, og det er der mange der meget godt kan lide. Dog uden den klikkende lyd, som Clicky giver.

Lineær switch
Den lineære switch larmer ikke, hvilket nogen ser som en fordel.

Clicky
Den Clicky switch genkendes super let ved den klikkende lyd når du taster på tastaturet. Udover at afgive et klik, så giver den også god feedback. Det kan være ret tilfredsstillende at skrive på et clicky, og der er lidt skrivemaskine-vibes over det. Dog skal du være opmærksom på, at det godt kan være en smule generende, hvis du bor sammen med andre, der meget gerne vil have deres nattesøvn.

Trådløs eller kabel?

Inden du vælger dit nye tastatur, skal du gøre op med dig selv om det skal være trådløst eller med kabel. Valget afhænger selvfølgelig af dine præferencer, og hvad du faktisk skal bruge keyboardet til. Hvis du ikke ønsker at rode med kabler etc. så er det trådløse måske det bedste valg for dig. Hvis du er en gamer og ønsker den hurtigste responstid muligt, så skal du vælge et tastatur med kabel, da du derved sikrer dig den maximale responstid muligt.

RGB belysning

RGB belysningen giver dig mulighed for at skifte mellem ofte flere millioner af farver på keyboardet, og det er med denne belysning muligt at tilpasse keyboardet til dit setup, så det får et fuldendt udtryk. Igen er det selvfølgelig et spørgsmål om præferencer, og er du ligeglad med lyset, så kan du nemt finde tastaturer uden denne belysning og derved spare lidt penge.

Forskellen på mekanisk og membran

Som tidligere nævnt er membran-tastaturer noget billigere end mekaniske tastaturer, og ønsker du et billigt tastatur, så er det membran du skal købe. Et membran tastatur er det tastatur, du ser på kontorer osv. Under tasterne på et membran tastatur, finder du nogle kegleformet gummidutter, og under dem finder du det elektriske membrankredsløb, som registrerer når du trykker på tasten.

Et mekanisk tastatur er – som navnet antyder – mekanisk. Det afhænger dog af, hvilket tastatur du vælger, hvilken mekanik du får med. Der findes overordnet 3 typer, som er belyst tidligere i denne guide. Det mekaniske fortæller brugeren, hvornår trykket er registreret ved at klikke, og det føles både fedt og lyder fedt. Der er væsentligt lavere responstid i et mekanisk tastatur, og derfor er det også denne type tastatur de professionelle bruger når de gamer.

Disse brands skal du holde øje med

I ovenstående test + guide har vi kigget lidt på nogle af de største spillere på markedet. De er alle ekstremt dygtige til at producere gamer tastaturer. De har stor kapital, og kan derfor være hurtigt ude med nye teknologier og keyboards, som slår langt de fleste andre på markedet.

Corsair

Corsair blev grundlagt i 1994, og er siden da blevet pionerer i feltet – herunder udvikling og produktion af gamer tastaturer. De udvikler dog meget mere, bl.a. high-performance mus, headsets (både trådløs og med kabel), premium-komponenter til PC, fuldt integreret gamer PC’s og meget mere.

De har vundet tusindvis af medie- og industri awards, og placerer sig selv i toppen af markedet.

SteelSeries

SteelSeries er et dansk firma, og blev grundlagt tilbage i 2001. Deres mission var at skabe produkter til hardcore gamers, og introducerede den kendte Icemat, som var en musemåtte af glas. Det var på daværende tidspunkt ekstremt innovativt, og de har holdt fanen højt lige siden. I dag designer, producerer og udvikler de stadig hardcore gamer udstyr, og er især kendte for deres super vilde keyboards.

De er blandt verdenseliten og fortsætter meget sandsynligt med at være det i mange år frem. De har vundet utallige awards og sponsorerer store events og turneringer.

ROCCAT / Turtle Beach

ROCCAT er faktisk et underbrand til Turtle Beach, som har fokus på at være de absolut bedste i branchen siden 2005. Turtle Beach er verdenskendte for at producere headsets, og har statueret sig selv om nogle af de klart bedste. Deres undermærke ROCCAT står for både headsets, keyboards, mus, musemåtter osv. Dvs. de har alt til den hardcore gamer, uanset behov.

Turtle Beach er især kendt for deres samarbejder med et af verdens bedste CS:GO hold – Astralis – og sponsorer dem.

Razer

Du kender med sikkerhed Razer. De er et af verdens største brands og deres logo er et af de letteste at genkende. De har vundet virkelig mange awards for deres gamer udstyr, og de er hamrende dygtige til at producere. Razer blev grundlagt tilbage i 2005, og har siden da været på toppen, og er et af de aller største brands i branchen.

HyperX

HyperX har en lidt sjov historie. De startede samarbejde med producenten Kingston tilbage i 2002 og lavede USB-flashes mm. Siden da har de udbygget deres sortiment kraftigt. HyperX er i dag mest kendt for at lave headsets af ekstremt høj kvalitet med enestående lyd. De forstætter deres rejse og udvider løbende sortiment med high-performance gamer gear, herunder mus, tastaturer, musemåtter og meget mere.

Sådan rengører du dit tastatur

Det er meget vigtigt at vedligeholde sit tastatur, hvis man ønsker at det skal holde i flere år. Et meget vigtigt element i at vedligeholde er rengøring af tastaturet. Hvordan gør man så det? Det kan nemt gøres med isopropylalkohol.

Rensekit

Du kan med fordel anskaffe dig et rensekit, som du skal bruge til at rengøre tastaturet. Det er hurtigt, nemt og effektivt.

Først fjerne du ledningerne, og afkobler tastaturet. Dernæst vender du simpelthen bare tastaturet på hovedet – gerne over et pose eller en avis, så alt løst skidt falder ud. Derefter kan du bruge lufttryk til at fjerne det resterende skidt, der må sidde mellem tasterne. Slutteligt kan du bruge en støvsuger, som nok skal fjerne det løse skidt. Slutteligt tørrer du tasterne af med en fugtig klud med en antibakteriel væske.

For at vedligeholde tastaturet skal du selvfølgelig undgå væsker i tastaturet, og pas på med at spilde. Det er en meget hyppig årsag til, at et tastatur går i udu. For at rengøre tasterne fuldstændigt, kan du løfte dem af med en skruetrækker eller lign, og derefter rense dem. Husk at tage et billede af tastaturet, så du efter kan sætte dem korrekt på plads igen.

Ofte stillede spørgsmål om gamer tastaturer

⭐ Hvad koster et gamer tastatur?

De bedste ligger i prisklassen ca. 1.000-2.000 DKK - du kan dog være heldig at finde lidt billigere

✅ Hvilke gamer tastaturer er bedst?

Corsair Gaming K95 RGB Platinum XT + HyperX Alloy FPS + SteelSeries APEX Pro + ROCCAT Vulcan 120 AIMO + Razer Huntsman Elite

💡 Skal det være et mekanisk eller membran tastatur?

De mekaniske er lidt dyrere men i generelt langt højere kvalitet. De er de bedste til at game. Membran ses oftest på kontorer, hvor funktionaliteten ikke er helt så vigtig

 

2.8/5 - (457 votes)