Follow Us

Den bedste gamer stol – Gamer stol test [anbefalinger]

Den bedste gamer stol – Gamer stol test [anbefalinger]

Enormt mange danskere lider af rygproblemer – og det er der en grund til. Vi sidder meget ned på vores arbejde, og når vi kommer hjem, sidder vi ned igen – højst sandsynligt foran computeren eller foran fjernsynet. Vi bruger alt i alt utroligt mange timer siddende. Derfor er det umådeligt vigtigt, at vi har nogle ordentlige møbler at sidde i. Derudover er det også vigtigt, at vi har en ordentlig og ret holdning, så vi ikke belaster ryggen mere end nødvendigt. Man tænker sjældent over, hvordan man egentligt sidder. Vi har tendenser til at opretholde en ringe holdning, når vi sidder på en stol. Netop derfor er det meget, meget vigtigt at have en god stol – især, hvis man er gamer! Vi har samlet 5 gode gamer stole, der er på markedet i øjeblikket. Vi håber at du deriblandt kan finde den bedste gamer stol til dig og dit behov!

De 5 gamerstole vi gennemgår i artiklen er:

  1. Nordic Gaming Challenger Gamer Stol
  2. Paracon BRAWLER Gamer Stol
  3. L33T Gaming E-Sport Gaming Stol
  4. DUTZO Pista V2 Gamer stol
  5. DXRacer FORMULA Gamer stol – F08-N
Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Den bedste gamer stole – 5 gode bud

Nedenfor har vi samlet nogle gamer stole, der hver især har nogle gode kvaliteter. Heri ligger der nogle gode bud på den bedste gamer stol til dig.

Et godt bud på den bedste gamer stol: Nordic Gaming Challenger Gamer stol

Er du på udkig efter en god, men forholdsvis billig gamer stol? Så kan du med stor fordel kigge på denne Nordic Gaming Challenger Gamer stol, som må siges at være i orden prismæssigt, men i sær også kvalitetsmæssigt.

I denne stol får du en ganske fin ergonomisk siddeposition, som egentligt er et af omdrejningspunkterne i denne test, da det er så super vigtigt et parameter, når man sidder og gamer i mange timer straight. Dét, og så det faktum at stolen skal kunne holde godt, og være slidstærk. Netop slidstærk er den, da den er polstret med vedligeholdelsesfri PU-læder (kunstlæder), så den bliver ikke grim og slidt på samme måder som mange andre gamer stole, som måske ikke er med PU-læder.

Nem justering giver dig den rette siddeposition

Stolen kan indstilles som den skal, kan justeres i højden, rygge og selvfølgelig i armlænene, så du nemt kan finde den rette position for dig og dit (forhåbentligt) lækre gamer setup.

Designmæssigt er der heller ikke rigtig noget at sætte en finger på, og den fås i ret mange farver – så der er rig mulighed for at finde den stol, der vil passe til din stil. Vi anbefaler som udgangspunkt de lidt mørkere farver, da de er nemmere at vedligeholde.

Alt i alt er det en kanon gamer stol, som til prisen er et fund. Den kan sagtens følge med i kvalitet sammenlignet med nogle af de lidt dyrere modeller, og derfor har vi stort set kun positivt at sige om denne. Den kan derfor i den grad godt være med i kampen om den bedste gamer stol.

Specifikationer:

🟢 Materiale: PU-læder
🟢Gaspatron: Klasse 3
🟢Sædehøjde: 38 – 48cm
🟢Sædedybde: 50cm
🟢Sædebrede: 60cm
🟢Højde på ryglæn: 71 cm
🟢Bredde på ryglæn: 60 cm
🟢Stolens højde i alt: 110 – 120cm
🟢Kapacitet: 105 kg

i samarbejde med PriceRunner

Paracon BRAWLER Gamer Stol

Paracon er et ret velrenommeret brand, som er kendt for at producere gamer stol i høj kvalitet, men til ret skarpe priser. Derfor er det oplagt at kigge nærmere på, om de faktisk er så gode som det siges.

Passer til alle kropstyper

Stolen er ergonomisk designet, så den passer til alle kropstyper, og er udført i premium materialer. Så du får en stol, der ikke både er fed (og fås i mange farver), men du får også en stol som er super god at sidde i – selv i 12 timer straight (Yes, vi har prøvet). Der følger puder med til stolen, som kan indstilles til at give dig støtten de rette steder, og det fungerer rigtig fint. Lændepuden gør præcist det den skal og støtter lænden. Det hjælper bl.a. til at man holder ryggen mere ret og man undgår smerter i lænden. Man opretholder med andre ord en god holdning i stolen, og det påvirker hele ryggen – og nakken. Lændesmerter kan hurtigt forplante sig videre op i ryggen og nakken, og med sådan en pude undgår du netop det. Der er selvfølgelig også en nakkepude med. Klart win.

Justerbart ryglæn

Ryglænet kan indstilles, og er justerbart helt op til 165 grader, så man kan både sidde helt ret eller pænt tilbagelænet. Det giver fin effekt alt efter hvad du gamer, eller om du bare ser serier ved computeren. Armlænene er også justerbare og et super nemme at indstille. De kan også fjernes, hvis du synes de er i vejen.

Materialerne er som nævnt Premium. Stolen er betrukket med fleksibelt PU-læder, som er meget nemt at holde rent og pænt, og så er det ekstremt slidstærkt. Selve stellet er i robust stål, så den kan holde til lidt af hvert. Man skal ikke være bange for at smække stolen bagover i raseri, hvis man bliver flækket i CS:GO.

Alt i alt er det en super fin stol, som er godt robust og kan holde til et raserianfald. Den er fin i designet, og nakkepude + lændepude hjælper til en fin siddeposition. Prisen er ret stærk ift. stolens kvalitet, og den fås i mange farver, så der er helt sikkert noget til enhver smag.

Specifikationer:

🟢 Polstringsmateriale: PU-læder
🟢 Armlæn: Justerbare armlæn
🟢 Ryglæn: Justerbart op til 165 grader
🟢 Tilt funktion: Ja
🟢 Stolens højde: 123 cm – 132 cm
🟢 Sædebrede: 45 cm
🟢 Sædedybe: 49 cm
🟢 Ryglænsbrede: 53 cm
🟢 Ryglænshøjde: 79 cm
🟢 Sædehøjde: 47 – 56 cm
🟢 Medfølgende pude: Nakke- og lændepude
🟢 Vægtkapacitet: 100 kg
🟢 Fås i hele 9 forskellige farver

i samarbejde med PriceRunner

L33T Gaming E-Sport Gaming Stol

L33T E-Sport er mere eller mindre en premium stol fra top til bund, og til en ret overkommelig pris. Den er udformet af ekstra stærke materialer og er ret minimalistisk i designet. Under produktionen af stolen har de været ekstremt opmærksomme på at skabe en meget komfortabel, ergonomisk, rummelig og yderst funktionsdygtig stol – i et super fedt design. Det er lykkes dem ret godt, og man sidder super godt i stolen. Den er betrukket med det godkendte PU-læder, som er rigtig fint åndbart og super nemt at holde rent og pænt. Hvis du spilder Monster eller andet lækkert på stolen, så kan det nemt fjernes med en fugtig klud uden at det efterlader pletter.

En robust stol

L33T Gaming E-Sport stolen er også meget stærk i konstruktionen, og stellet er lavet af robust stål, så du med andre ord ikke skal være bange for, at stolen går i stykker, hvis du liiiige bliver lidt arrig, eller derimod jubler over lige at have kørt 15 ud af 15 på Mythic.

Stolen kommer med både nakke- og lændepude, så du er sikker på at opretteholde en fin holdning uanset hvor mange timer du bruger i stolen. Puderne hjælper til at sikre, at du ikke får problemer med ryggen, ondt i nakken osv. Det fungerer bare. Armlænene er justerbare, og det samme er ryggen selvfølgelig – så uanset hvad du foretager dig i stolen, så er der helt sikkert en indstilling der passer dertil. Er du træt af armlænene kan de også nemt fjernes, men det nemmeste er at skubbe dem bagud, så de ikke optager plads eller irriterer. Dertil er der tiltfunktion i selve sædet, så du nemt kan regulere vinklen, hvilket er et stort plus, da det giver muligheden for at tilpasse den præcist som du ønsker.

Thumbs up for denne L33T Gaming stol, som er fuld af gode egenskaber og specifikationer. Man sidder super godt og den holder til lidt af hvert!

Specifikationer:

🟢 180 graders justerbart ryglæn
🟢 Kapacitet: 150 kg
🟢 Sædedybe: 49 cm
🟢 Materiale: PU-læder
🟢 Gaspatron: klasse 4
🟢 Ergonomisk design
🟢 Slidstærkt 16mm carbon stel
🟢 Justerbare 4D armlæn
🟢 Medfølgende lænde- og nakkepude
🟢 Kontrolenhed med tilt mekanisme

i samarbejde med PriceRunner

DUTZO Pista V2 Gamer stol

Søger du en gamer stol, som er ret outstanding ergonomisk, så er DUTZO Pista V2 bestemt noget for dig. Den kommer med nakkepude og lændepude, som sikrer dig en super fin ergonomisk siddeposition uanset hvor mange timer du bruger i stolen. Disse puder kan indstilles i højde, så den kan tilpasses til netop dig og din krop, og den kan bære op til 150kg – så den kan altså tilpasses stort set alle. Det er en meget stor fordel, at stolen kan tilpasses individuelt, da vores holdningspunkter og støttepunkter er meget forskellige. Både armlæn, ryglæn og sæde kan justeres, så du er sikker på at få den bedste oplevelse, både i komfort og støtte.

Robust stel og lækkert betræk

Stolens stel er udformet i kraftig metal, så den holder rigtig, rigtig fint, og man skal ikke være bange for at ødelægge den. Der er nemlig 3 års whinegaranti. Betrækket omkring stolen er af imiteret læder, så den er fint åndbar til de lange nætter foran skærmen eller på den lange dag på kontoret. Skummet er formstøbt, hvilket sikrer at den er rigtig god at sidde i.

Selve ryglænet kan justeres frem og tilbage efter behov, så om du sidder med ansigtet klinet op af skærmen, eller om du læner dig helt tilbage, giver stolen en fremragende støtte, hvor det er nødvendigt. Armlænene er også justerbare, hvilket gør stolen rigtig fin til forskelligt brug.

Alt i alt, så er stolen kanon fin, til en lang dag eller nat foran skærmen. Proshop, som forhandler denne stol, har kåret den som deres testvinder.

Specifikationer:

🟢 Justerbart ryglæn
🟢 Kapacitet: 150 kg
🟢 Sædedybe: 57 cm
🟢 Gaspatron: klasse 4
🟢 Imiteret læder
🟢 Formstøbt skum
🟢 Justerbare 3D armlæn
🟢 Medfølgende lænde- og nakkepude

i samarbejde med PriceRunner

DXRacer FORMULA Gamer stol – F08-N

DXRacer er et af de mærker, som virkelig har fokus på design og det elegante element i en gamer stol. Samtidig med, at de har høj fokus på designet, så er de super skarpe på bl.a. støtte og komfort. Stolen giver en bedre støtte end normale kontorstole, da den er så ergonomisk. Dertil kan man indstille både ryg- og armlæn efter behov og præferencer. Ryglænet kan justeres op til 135 grader, og armlænene som du ønsker. Stolen kommer med både nakkepude og lændepude, så du er sikker på at få den støtte du skal have. Netop lænden er meget vigtig at have fokus på, når man skal vælge sin nye gamer stol, og vi anbefaler altid, at man finder sig en stol med lændepude som minimum.

Betrukket med åndbart og slidstærkt materiale

Stolen er betrukket med PU-læder – som de fleste gamer stole er. PU-læder er meget åndbart og enormt slidstærkt, og holder til langt det meste. Man bruger ofte mange timer i en gamer stol, og derfor er åndbarheden en meget vigtig del. Det dur ikke, at man ikke kan komme af med varmen i så mange timer. Dertil er der tilt-funktion i sædet så du nemt kan tilte bagud og låse den. Du kan også tilte den fremad – det er alt efter smag og behag!

DXRacer Gamer stolen her er af en overordnet rigtig god kvalitet, og den er meget holdbar og slidstærk hele vejen igennem. Alle komponenter er gennemførte, lige fra ryglæn til hjulene, som ruller gnidnigsfri til armlænene, som indstilles efter behov. Den er oprindeligt udformet til dem, som skal sidde i stolen i mere end 8 timer, og kigger man på serie-nummeret kan man udlede, at denne er DXRacing’s originale serie af gamerstole, som faktisk har dannet grundlag for de andre serier af stole (F08-N). Det er en af de mest populære stole på markedet, og det er med god grund.

Specikationer:

🟢 Justerbar ryglæn op til 135 grader
🟢 Justerbar 3D armlæn
🟢 Tiltmekanisme med låsefunktion
🟢 Materiale: PU-læder
🟢 Gaspatron: klasse 4
🟢 Poleret aluminiums bund
🟢 Integreret hovedstøtte
🟢 Sæddebredde: 37cm
🟢 Sædedybde: 45cm
🟢 Vægtkapacitet: 100 kg

i samarbejde med PriceRunner

Hvorfor købe en gamer stol?

Intet set-up er komplet, uden den den bedste gamer stol! Men hvad er den bedste gamer stol for dig?

Der er rigtig mange gode grunde til at anskaffe sig en gamer stol. Hvis du overvejer at købe dig en, så er det meget sikkert fordi du har et ønske om enten:

  1. At fuldeende dit fede setup
  2. At sidde ordentligt og undgå problemer med ryggen
  3. At fuldeende dit fede setup og samtidig undgå problemer med ryggen

Du bruger mange timer i stolen, og derfor skal den være af ordentlig kvalitet og skal kunne holde i mere end et par måneder, før skruerne rasler af og hæve- sænkefunktionen bliver sat ud af spil.

Gamer stolen henter overordnet inspiration fra racerbiler og racersæder. Racerkøreren bruger et utal af timer i bilen, og derfor er det hamrende vigtigt for ham/hende, at sædet er robust, komfortabelt, åndbart og slidstærkt. Af denne årsag er det selvsagt at producenterne prøver at designe og producere den bedste gamer stol – så man undgår problemer med ryg og lænd, nakke, dårlig holdning og svedige underbukser. Det skal være så behageligt som muligt.

Gamer stole fås i utallige fede designs og i mange forskellige kvaliteter og prisklasser.

Gamer stol guide: Hvad skal du kigge efter?

Der er mange parametre at kigge på, inden du begiver dig ud for at købe en passende gamer stol. Det er meget vigtigt, at du sikrer dig, at stolen faktisk passer til dine behov og præferencer. Der findes ekstremt mange forskellige brands og mærker på markedet, og ikke alle klarer sig lige godt i diverse tests. Med andre ord er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvilken stol du skal have, inden du køber.

Har du fundet den bedste gamer stol til dig?

Vi har netop været i gennem de bedste gamer stole på markedet, fra nogle af de bedste producenter på verdensplan. Måske fandt du lige præcist den stol du var på udkig efter, og måske ikke. Uanset hvad, så håber vi, at denne guide har kunne hjælpe dig til at blive klogere på stole til gaming.

Alle stolene har forskellige egenskaber og specifikationer i forskellige prisklasser. Det er vigtigt, at du lytter til anbefalingerne ift. vægt og højde, da det kan have meget stor indflydelse på din oplevelse når du gamer. Som gamer bevæger man sig generelt mere i stolen, end man gør, hvis man bruger en ganske almindelig dag på kontoret, og netop derfor er det vigtigt at finde en stol, som matcher disse behov. Du skal sørge for at stolen støtter de nødvendige steder, så du undgår problemer med ryg, nakke og i sær lænden, som er hårdt under pres, når man sidder ned i lang tid.

Producenter af gamer stole henter generelt en del inspiration fra racer-sæder til racer-biler, og det ses tydeligt på deres design. De er udført eminent i overenestemmelse med kvaliteten og komforten, som er i netop racer sæder. Designet er ret gennemgående på tværs af producenter, og det er super fedt. Dog kunne man måske godt trænge til en smule fornyelse.

Forbedr din gaming-oplevelse med den bedste gamer stol

Der er mere eller mindre garanti for, at du oplever en forøget glæde ved at game mange timer i streg, hvis du anskaffer dig en god gamer stol. Det skyldes både kombinationen af funktionalitet, design og komfort. En gamer stol har et super fedt udtryk, og fuldender dit gamer-setup. Producenterne henter inspiration fra racerbiler og racersæder, og du er derfor sikret både at sidde godt og komfortabelt, og undgår diverse gener i ryg, nakke og hoved.

Derfor skal du investere i den bedste gamer stol

Som gamer bruger man ofte rigtig mange timer i stolen, og derfor er individuel tilpasning alfa og omega. Derfor skal man huske at behandle sin krop ordentligt. Man bruger mange timer i den samme stilling, hvilket der tages højde for i gamer stolene. Det er vigtigt at sørge for, at kroppen ikke lider overlast, og netop derfor kommer langt de fleste stole også med nakkepuder og lændepuder, så du er sikker på at sidde ergonomisk korrekt i de timer du sidder på gamer stolen. Det er både essentielt for kroppens sundhed og velvære, og du performer bedre, når du kan fokusere på spillet fremfor smerterne i lænden. Øget komfort, øget performance.

Tilpasning af gamer stole

Gamer stole er produceret med unikke egenskaber, som sikrer dig den aller bedste oplevelse når du gamer. Langt de fleste kommer med ryglæn og armlæn, som kan reguleres på flere måder, og derfor kan du tilpasse stolen som du ønsker, så den matcher både dine behov og dine præferencer. Om du sidder med ansigtet helt tæt på skærmen i en intens 1o1 på Dust2 i CS:GO, eller bare farmer på livet løs i LOL, så kan du indstille stolen præcist som du ønsker.

Ønsker du den bedste gamer stol? – Disse producenter skal du holde øje med

Der findes rigtig mange forskellige producenter af gamer stole, men selvfølgelig ikke alle er lige gode, sådan er det jo. Det er derfor vigtigt at have øje på de producenter, som gør et fremragende stykke arbejde. Dog skal man være opmærksom på, at ikke alle er ens, og der kan være forskel på præferencer ift. design og komfort. Nedenfor ser du en liste over de producenter, som gør det glimrende når de designer og producerer stole til at game i.

DXRacer

DXRacer er verdens førende producent af gamer stole. Derfor kan du med god ro i maven anskaffe sig en gamer stol fra dette mærke. Der er kendt for en del forskellige ting, men særligt er de kendt for deres design af gamer stole, og mon ikke du allerede har set en eller siddet i en. De har ekstremt høj fokus på ergonomien, komforten og funktionaliteten, hvorfor man ikke skal være bange for at gå ned på nogle af disse parametre, hvis man vælger af købe en DXRacer gamer stol.

De udvikler stolene med øje på deres brugere og brugerens ønsker samt behov. Det afspejler sig tydeligt, når man sætter sig i en af deres stole. Dertil har de et væld af aftaler og samarbejder med store streamers og verdenskendte Esport’s hold (bl.a. Fnatic), som bidrager med konstruktiv kritik og kommer løbende med tilføjelser til stolene. Når de bliver udviklet på den måde, sammen med de mest hardcore brugere i verden, så er du med andre ord sikret en superior stol, som kan alt, hvad en gamer stol skal kunne.

Corsair

Corsair har gjort sig bemærket med deres super lækre T1 Race gamer stol. De har hentet inspiration direkte fra racerbilen, og har dermed fået bygget en stol, som tilbyder optimal komfort, ergonomi og støtte. Selv efter mange timer i den. Mange af deres stole polstres med skummet High-Density, som også bruges en et stort udvalg af bl.a. senge. Det fortæller allerede her, at de kræser for detaljen, og ønsker at give deres brugere de bedste forudsætninger for at performe foran skærmen.

De gør alt hvad de kan, for at optimere på stolens komfort, da de har et ønske at blive førende på markedet, og for at blive det skal man slå de bedste. De er allerede godt på vej – ihvertfald komfortmæssigt. Dertil kan stolene justeres på stort set alt, hvilket gør, at deres stole kan tilpasses hvert enkelte bruger, så den stort set passer perfekt.

Stolene fra Corsair er godt nok i den lide dyrere end, men er bestemt alle pengene værd. Man er sikret at få en stol, som holder i mange år frem!

Paracon

Ikke nok med, at Paracon er en nyere spiller på markedet, så er Paracon også en dansk producent, som har taget markedet med storm. På meget kort tid har de skabe gamer stole, som er blevet ekstremt populære i hele verden, og det har de ved at producere ekstremt gode gamer stole til rigtig, rigtig gode priser. De formår at producere på højde med de største brands som f.eks. DXRacer. De har en filosofi om ikke at sælge sig selv som et dyrt brand, hvilket betyder, at du ikke skal betale for mærket, men kun for stolen. Derved har de opnået ekstrem popularitet ret så hurtigt.

Så leder du efter en gamer stol, som er i ægte “dansk kvalitet”, så er Paracon et meget, meget godt sted at starte. Det er nemlig muligt at anskaffe sig en stol til en lav pris, og en stol, som nok vil koste det dobbelte hos en anden producent/brand. Deres udvalg er knap så stort som de helt store brands, men det betyder intet, når man får super fede stole til super gode priser.

Paracon producerer ikke bare super fede gamer stole, de producerer faktisk alt, hvad du skal bruge til at skabe et super fedt setup. De laver super fede mus, elegante headsets med kanon god lyd, tastaturer med enormt mange tilpasningsmuligheder og lys-funktioner og gnidnigsfri musemåtter.

Pris

Der er mange aspekter, når man taler pris på en gamer stol. Du skal helt bestemt sætte dig et budget inden du sætter gang i eftersøgningen. Det skal understreges, at du sagtens kan komme langt for omkring 1000,-, og en smule under (Læs: Paracon), men hvis du ønsker en stol fra et større brand, så skal du regne med i omegnen af 1500-3000,- DKK. Pengene er dog meget godt givet ud, da en gamer stol har så høj fokus på komfort og støtte sammenlignet med andre normale kontorstole.

Der findes et væld af supermarkeder, byggemarkeder osv., der forhandler meget billige gamer stole. De er selvsagt billigere, og pris og kvalitet hænger næsten unægteligt sammen i denne verden, og derfor råder vil altid til, at man ikke køber for billigt. At købe for billigt kan i sidste ende blive dyrere, da stolen ikke holder lige så godt og da du går ned på kvalitet, herunder komfort, støtte, funktionalitet og holdbarhed.

Materiale

Får en kort årrække siden, var det muligt at få gamer stole i alverdens farver, tekstiler og andre materialer. Men det er faktisk ikke tilfældet længere. Tvært i mod.

Langt de fleste gamer stole kommer i dag med PU-læder, som betræk. Det syldes hovedsagligt, at det er meget behageligt at sidde på, det er godt åndbart, det er meget slidstærkt, og så er det super pænt. Som bonus er det super nemt at holde rent. Langt det meste snavs kan fjernes med en fugtig klud. Derfor anbefales det, at man altid går efter en stol, som er betrukket med PU-læder.

Justeringsmuligheder

Som tidligere nævnt, er det utroligt vigtigt, at du finder en stol, som kan tilpasses dig og dine behov. Det klares ved at finde en stol, som har justeringsmuligheder. På den måde opnår du den bedste siddeposition og komfort – så det passer dig. Det er på dette parameter at kvalitetsstolene adskiller sig fra de billigere, da de billigere stole ofte har en mangel på justeringsmuligheder. Med andre ord, køber du en meget billig stol, må du virkelig gå på kompromis med både komfort, justeringsmuligheder og også kvalitet, selvfølgeligt.

De billige stole er sjældent pengene værd, da man har brug for en stol, der kan holde til lidt voldsommere bevægelser, som man ofte har når man gamer. Du giver afkald på en del, og en for billig stol vil oftest resultere i, at du hurtigere skal købe en ny stol.

Det er ekstremt vigtigt, at stolen både tilbyder justering af armlæn, ryglæn og sædehøjde. Det handler om, at passe på ryggen, og du minimerer risikoen for rygproblemer med en gamer stol, som kan netop dette.

Nakkepuder og lændepuder

Du ser måske hurtigt, at alle ovenstående stole kommer med både nakke- og lændepuder, og det gør de fordi, at det sikrer en langt bedre siddeposition, som er mere ergonomisk, sundere og mere komfortabel. Det er derfor ikke helt uden grund. Den ekstra komfort de tilføjer, øger din performance når du gamer – og du slipper dermed for at fokusere på, om du har ondt i lænden, ryggen eller i nakken. En stol uden nakke- eller lændepuder egner sig ikke på samme måde til at sidde i, i så mange timer af gangen. Derfor skal du vælge en gamer stol, som netop indeholder disse funktionelle puder.

Undgå skader og smerter med ergonomisk korrekte stole

Ergonomien har vi været inde på, men vi er ikke færdige. Komforten er ekstremt vigtig, og det samme er ergonomien, hvis du gerne vil undgå skader og smerter når du gamer. Er du en seriøs gamer og agter at bruge mange, mange timer i stolen, så er det endegyldigt vigtigt at du også sidder godt. Du skal vælge en stol, som tager højde for din kropsholdning og støtter de rigtige steder, og på den måde undgår du på lang sige at døje med ryg- eller nakkeproblemer. Hvis du allerede nu ved, at du har lidt problemer med lænden, så skal du uden tvivl kigge efter en stol, som kommer med en lændepude. På den måde opnår du det højeste niveau af støtte og komfort.

Risici ved at sidde for meget ned

Når du sidder ned i mange timer straight, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på din krops behov. Kroppen er meget klog, og sender signaler til dig konstant, og især, hvis der er noget den ikke kan lide. Vi ved alle, at det ikke er sundt at sidde ned i alt for lang tid af gangen. Der kan forekomme forskellige komplikationer, hvis du ikke lytter til din krop – desværre.

Det påvirker bl.a. din fordøjelse, hvis du ikke bevæger dig. Hvis du netop har spist og sætter dig ned i stolen – i mange timer vel at mærke – vil dine indre organer opleve et pres grundet den udvidede mavesæk. Det giver nedsat forbrænding, som medfører dårligere fordøjelse. Det kan medføre halsbrand, da mavesyren ophober sig, forstoppelse og oppustehed. Det er værd at undgå. Dertil kan du i værste tilfælde opleve organskader, hvis du sidder i gamer stolen i alt for lang tid og i mange, mange dage i streg. Når du sidder ned forringes blodomløbet i din krop, hvilket betyder at blodet løber langsommere rundt, og at dine muskler derfor forbrænder mindre. Denne kombination gør, at du lettere kan få tilstoppet dit hjerte af bl.a. fedtsyre. Der er mange gode grunde til at bevæge sig en smule, hvis man er hardcore gamer.

Stolens design er afgørende for den bedste gamer stol

Gamer udstyr skal helst spille max, og der må meget gerne være en rød tråd i dit setup, så stilen bliver gennemgående. Alle gamere har forskellige setups og præferencer for designet. Derfor er den bedste gamer stol for dig ikke nødvendigvis den bedste gamer stol for din kammerat. Det fede ved disse gamer stole er, at du kan få dem i et utal af farver og designs. Stort set alle stole, som er med i denne test, kan fås i flere farver og med forskellige justeringsmuligheder.

Der er ingen tvivl om, at stolen bliver en bærende faktor for dit setup, om det er på scenen eller på kontoret/gamer værelset. Det er noget af det første der ses sammen med skærmen. Der er heldigvis rig mulighed for at vælge den stol, som passer netop ind i dine settings.

Inspiration fra racerbilen

Langt de fleste gamer stole henter inspiration fra racerbiler og deres sæder, som er nemt genkendelige. De er super fede og dertil er de super komfortable. Det er en nødvendighed at have et meget komfortabelt sæde som racerkører, da de ofte også bruger ekstremt mange timer i bilen og bliver udsat for masser af G-påvirkning. Dette har man taget med ind i gamer-verdenen og produceret stole, som tager højde for nogle af de samme elementer.

Hvad du er til design-mæssigt er selvfølgelig individuelt, men hvis du skal bruge stolen i rigtig mange timer, så bør du lægge højere vægt på komforten fremfor designet, og på den måde får du den mest optimale gamer stol, som passer til dine behov.

Vi håber du kunne bruge vores guide og finder den bedste gamer stol tiVil du læse flere guides indenfor ‘gaming’ kan du læse med her.

Ofte stillede spørgsmål om gamer stole

✅ Hvordan vælger man den rette gamer stol?

Sørg for at komforten er i orden på gamer stolen. Du skal bruge den i rigtig mange timer. Derudover bør du sigte efter en gamer stol fra et brand, som allerede er etableret i branchen - dermed er du sikret god kvalitet!

❓ Hvad koster en gamer stol?

Der er flere prisklasser, men kvalitet og pris går hånd i hånd . Forvent mellem 1.000-3.000 kr.

⭐ Hvilke gamer stole er bedst?

De bedst bedømte gamer stole er Paracon BRAWLER, L33T Gaming E-Sport, DUTZO Pista V2, DXRacer FORMULA F08-N og Corsair T2 Road Warrior

3.8/5 - (307 votes)