Follow Us

Dashcam test – De 8 bedste dashcams til bilen

Dashcam test – De 8 bedste dashcams til bilen

Har du oplevet hærværk på din bil? Eller været med i en påkørsel, hvor vedkommende der kørte ind i dig, ikke ville påtage sig skylden? Så kan det være fornuftigt at købe et dashcam til bilen. Med et dashcam har du dokumentation for, hvad der sker omkring din bil. På den måde kan du bedre sikre dig, hvis uheldet er ude. I denne dashcam test giver vi vores bud på de bedste dashcams til bilen, så du kan sikre dig selv bedst muligt.

Top Fitness Discount Code 2022 | Promotional voucher test anavar cycle fitness smartwatch – telephony for sale in salerno

Hvad gør du, hvis uheldet er ude?

Du har sikkert hørt om flere, der oplever at blive dårligt behandlet af forsikringsselskaberne, fordi det ikke kan bevises, at det er modpartens skyld, hvad der er sket med din bil. Samtidig hører du sikkert også hørt om personer, der kører fra et “gerningssted”. Det betyder, at den forudrettede ofte ikke har en chance for at stille noget op overfor forsikringen. Her kan det være smart med et grej, der kan dokumentere, hvad der sker omkring dig, når du kører bil.

Hvad er et dashcam?

Et dashcam er et bilkamera, der kan være særdeles gavnligt i disse situationer. Flere og flere køber et dashcam, som kan dokumentere, hvad der sker rundt omkring din bil. Et dashcam er et sæt ekstra øjne. Bilkameraet kan bruges som et digitalt bevis hos dit forsikringsselskab i forbindelse med en trafikulykke eller påkørsel eller i forbindelse med hærværk og lign.

Et daschcam er en god tryghed for dig, der er nervøs for at skulle igennem en evt. forsikringssag, der ofte er tidskrævende og kræver meget dokumentation.

De tre bedste dashcams

Sådan udvælger vi produkter til vores test
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

En nøje udvælgelse af produkter

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på disse kriterier:

✔ Produktets egenskaber og specifikationer
Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som forbruger ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Dashcam test – Find det bedste dashcam til din bil

Vi har udvalgt en række dashcams, så du kan finde det bedste dashcam til din bil. Det er Garmin Dash mymedic.es Cam 67W der får vores bedste anbefaling, da det er en god all-round model til en fornuftig pris.

Vores anbefaling: Garmin Dash Cam 67W

FordeleUlemper
✅ En god all-round-model
✅ 180 graders synsvinkel
✅ Indbygget GPS
✅ Stemmestyring
✅ Live View og Parking Guard
❌ Kan være en fordel med USB-lader fremfor genopladeligt batteri for nogen

Du kender sikkert godt Garmin, der står bag en lang række produkter så f.eks. gps-navigation til biler, sejlbåde og lastbiler. Garmin er også navnet på nogle populære sportsure og smartwatches, du nok er stødt på i en eller anden sammenhæng. De har kort sagt et væld af produkter, og producerer nu også dashcams til bilen.

Garmin Dash Cam 67W med 180 graders synsvinkel

Dette dashcam fra Garmin har en 180 graders synsvinkel. Den har derfor fuld forudsætningen for at kunne reagere på de fleste ting, der foregår udenfor din bil. Fang de vigtige detaljer med kameraet i HD-video i 1440p.

Indbygget GPS

Med dette Garmin Dash Cam 67W kan du se hver en vigtig detalje, da den indbyggede GPS registrer de vigtige detaljer. Det betyder, at hvis du kommer ud for en ulykke eller påkørsel, kan Garmin Dash Cam 67W se præcis, hvor og hvornår hændelsen har fundet sted.

Stemmeassistent

Det bliver ikke nemmere at køre bil og styre kameraet samtidig, da der er en indbygget stemmestyring i Garmin Dash Cam 67W. Det gør selvfølgelig din kørsel mere sikker, da du blot kan give instrukser gennem tale og ikke behøver at flytte fokus fra vejen.

Live View og Parking Guard

Gennem en live-overvågning er det muligt for dig at holde øje med din bil – selvom du ikke er i nærheden af den. Det kan være særdeles smart på en parkeringsplads, hvor du holder tæt med de andre biler. Funktionen er også gavnlig, hvis du holder i et område, hvor der er meget hærværk på bilerne. Samtidig kan funktionen ‘Parking Guard’ advarer dig, hvis der opstår en hændelse, hvor din parkerede bil er involveret.

Med dette kamera er du godt dækket ind med alt du kan forestille dig, at du har brug for dit dashcam skal kunne. Det er derfor en god all-round-model, der har fået vores anbefaling i denne dashcam test.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 57 gram
🟢 Mål: B:2,14 x L:5,62 x H:4,05 cm
🟢 Kameravinkel: 180 grader
🟢 Opladning: Li-ion genopladeligt batteri

Bedst til prisen: Osram Dashcam Roadsight 30

FordeleUlemper
✅ Full HD og 2″ skærm
✅ Adgang til materiale gennem OSRAMconnect app
✅ G-sensor
✅ Night vision
❌ Kun en 130 graders synsvinkel
❌ Mulighed for SD-kort, men det skal købes separat

Dette Dashcam fra Osram har en 130 graders synsvinkel, så du har mulighed for at optage det meste med bilkameraet. Osram Dashcam Roadsight 30 har Full HD og en 2″ skærm. Skærmen gør den nem at navigere i og indstille funktioner, der passer til din bil og det du ønsker at optage.

G-sensor

Kameraet er udstyret med wi-fi og G-sensor der sikrer, at kameraet tænder, hvis din bil er ude for et uheld. Du har desuden mulighed for at sætte et SD-kort i på 32 GB (dette medfølger dog ikke, men skal købes seperat). Samtidig er der night vision i, så det også er muligt at lave natteoptagelser.

OSRAMconnect app

For at få se de optagelser du laver, mens du kører, kan du downloade Osrams app, hvor du nemt og hurtigt kan få adgang til det optagede materiale. Her kan du både se billeder og optagelser, som dashcamet har lavet.

Magnetisk holder til dashcam

Der medfølger et beslag, der sættes på vinduet og som holder kameraet. Beslaget består af en magentisk holder, der gør det nemt og hurtigt at sætte dit dashcam på beslaget, samt tage det af igen efter behov.

Alt i alt et rigtig godt produkt til prisen.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 2 kg
🟢 Mål: B:15 x L:20 x H:12 cm
🟢 Kameravinkel: 130 grader
🟢 Opladning: USB-oplader til bilens 12V stik

Premiumvalg: Alpine DVR-F800PRO Dash Cam

dashcam test
FordeleUlemper
✅ Førersupport
✅ Automatisk optagelse når bilen startes
✅ Få advarsler om fartkamera
✅ GPS kan give statusvurdering af kollision
❌ Prisen er i den høje ende

Til gavn for dig under din kørsel

Alpine DVR-F800PRO besidder ikke ikke udelukkende brugbart som bevismateriale i forbindelse med en trafikulykke, påkørsel eller hærværk. Dette dashcam kan også hjælpe dig til at undgå ulykker under kørsel gennem dens førersupport. Gennem dens supportsystem kan dashcamet advare ved overskridelse af vejbanen eller ved risiko for kollision. På den måde er Alpine DVR-F800PRO til gavn for dig under kørslen.

Det er også muligt at få Alpine DVR-F800PRO til at advare om fartkamera.

Automatisk optagelse

Dashcamet tændes automatisk, når motoren på bilen startes. Du skal derfor ikke tænke på at tænde kameraet – det sker helt af sig selv. Og hvis du er så uheldig at blive involveret i en trafikulykke i din bil, gemmer Alpine DVR-F800PRO automatisk optagelserne fra ti sekunder før og til ti sekunder efter hændelsen. Det kan være meget rart at den automatisk søger for dette, da man ofte har andre ting af tage sig af i forbindelse med en ulykke.

Smart parkeringstilstand

Din bil bliver overvåget af Alpine DVR-F800PRO, når den holder stiller og bilen er slukket. Hvis kameraet opdager bevægelse eller lign. fra f.eks. en cykel eller bil, gemmes denne optagelse og du kan herefter tilgå optagelserne. Dashcamet giver automatisk besked, hvis der har været nogle optagelser i løbet af den tid bilen har holdt parkeret.

Optagelser i høj kvalitet

Alpine DVR-F800PRO er udstyret med en rigtig god billedekvalitet gennem Sony Exmor R STARVIS Image Sensor. Den giver både en god opløsning og tager højde for lyset i alle omgivelser. Det giver dig mulighed for altid at få en optimalt billedkvalitet i dine optagelser.

Indbygget GPS

Du kan altid finde den præcise placering af dit køretøj takket være den indbyggede GPS i Alpine DVR-F800PRO. GPS’en kan både gennemskue bilens hastighed, kollisionsretning og hårdhed af kollisionen. På den måde giver den en statusrapport i forbindelse med en ulykke eller påkørsel.

Tjek dine optagelser i Alpines app

På din smartphone kan du downloade appen: Alpine Recording Viewer. Her kan du tjekke optagelser, men også slette eller downloade dem. Din smartphone har forbindelse til dashcamet gennem det indbyggede Wifi.

Dashcamet kommer med et micro SD-kort på 32GB.

Alpine DVR-F800PRO er et bilkamera i topkvalitet og med en masse lækre detaljer og features, der gør den til et ægte premiumprodukt.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 104 g
🟢 Mål: B:6,0 x L:10,7 x H:3,0 cm
🟢 Opladning: USB-oplader til bilens 12V stik

Pro Dashcam

FordeleUlemper
✅ Night Vision
✅ Optagevinkel på 170 grader
✅ High End Ultra Wide-linse
✅ Stor skærm på 4 tommer
❌ Det fremgår ikke om SD-kortet medfølger

Optagevinkel på 170 grader

Dette Pro Dashcam kan du uden problemer investere i, hvis du mangler et solidt dashcam til din bil. Det besidder en høj billedekvalitet og en optagevinkel på hele 170 grader takket være den smarte High End Ultra Wide-linse. Linsen sikrer dig et godt indblik i, hvad der sker rundt om bilen.

Ligesom mange andre modeller på markedet optager dette Pro Dashcam kun, når der er bevægelse omkring bilen. Det sparer plads på SD-kortet, men sørger også for at strømmen ikke bruges unødvendigt.

4 tommer skærm – Større end de fleste andre modeller

Der er en stor skærm – større end på mange andre dashcams – på hele 4 tommer. Det giver dig mulighed for nemt og hurtigt at tjekke de optagelser der er lavet ligesom det gør det nemt at ændrer i dashcammets indstillinger.

Der er desuden Night Vision indbygget i kameraet, så du er sikret et godt kamera ligegyldigt om det er dag eller nat.

Flot og eksklusivt design

Én ting er alle de funktioner, som dette dashcam har, men designet går du heller ikke galt i byen med. Designet af dette Pro Dashcam er eksklusivt og så er kameraet fremstillet i yderst holdbare materialer, der sikrer en lang holdbarhed.

Specifikationer:
🟢 Kameravinkel: 170 grader

Osram Roadsight 50 (32 ORSDC50)

FordeleUlemper
✅ G-sensor
✅ Magnetisk holder til kameraet i bilen
✅ Kompatibel med Osram’s app
❌ Fylder mere end andre dashcams
❌ Plads til SD-kort, men det skal købes separat

Magnetisk holder til dit dashcam

Mange af de andre dashcams på markedet sættes op med selvklæbende tape, men ikke denne her. Med den magnetiske holder til Osram Roadsight 50 har det aldrig været nemmere at montere – og afmontere – dashcamet.

Kamera i god billedkvalitet

Kamerate optager i full HD 1440p, så du får en god billedkvalitet af det optagede materiale. Samtidig har den en vinkel på 140 grader, så den opsnapper alle relevante bevægelser og hændelser rundt om bilen. Hvis du ønsker at optage fra bagruden af, er dette dashcam kompatibelt med Osram Roadsight 10, der er beregnet til netop dette.

App og G-sensor

Ligesom Osram Roadsight 30 har dette dashcam også wifi og fungerer med app’en: OSRAMconnect app, der giver dig adgang til det optagede materiale. Ved hjælp af G-sensoren optager dashcamet automatisk, hvis uheldet er ude og du er blevet påkørt eller lign.

Du kan indsætte et SD-kort på op til 128 GB (Det medfølger dog ikke, men skal købes separat).

Specifikationer:
🟢 Vægt: 2 kg
🟢 Mål: B:15 x L:20 x H:12 cm
🟢 Opladning: USB-oplader

Osram Bagrude Dashcam Roadsight 10

Osram ROADsight REAR 10 dashcam, bagudvendt kamera
FordeleUlemper
✅ Bagkamera
✅ Diskret og småt
❌ Virker kun ved brug af Osram Roadsigt 50 (32 ORSDC50) frontkamera

Et bagkamera kan også noget!

De foregående kamera i denne test er frontkamera – og det giver rigtig god mening at have et frontkamera. Men hvorfor ikke også have et bagrude-kamera? Dette Osram Bagrude Dashcam Roadsight 10 er et bagrude-kamera, der kan fange det, der sker bag ved bilen. En kollision eller ulykke sker ikke altid foran, men kan lige såvel ske bag på bilen. Med et kamera begge steder er man godt dækket ind.

130 graders synsvinkel

Dette kamera har en synsvinkel på 130 grader og optager i Full HD 1080p. Med kvaliteten på dette kamera er det nemt at få den anden bils nummerplade, så du trygt kan køre på vejen uden at være bange for at stå til ansvar for en påkørsel, der ikke er din skyld.

Kameraet fylder ikke det store og forstyrrer dig ikke i din kørsel, så du bliver distraheret. Du kan derfor roligt placere det lille kamera i bagruden af din bil.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 138 gram
🟢 Mål: B:4,7 x D:2,4 x H:4,2 cm
🟢 Kameravinkel: 130 grader

BEMÆRK! For at dette kamera skal virke, skal du købe Osram Roadsigt 50 (32 ORSDC50) frontkamera.

Garmin Dash Cam Mini 2

FordeleUlemper
✅ Kan styres gennem app
✅ Stemmestyring
✅ Hændelsesregistrering
✅ Diskret og småt
❌ Kræver et 8 GB MicroSD-kort, der skal købes separat

Garmin Dash Cam Mini 2 er et meget lille kamera, der sidder diskret i din forrude ved hjælp af det medfølgende dobbeltsidede tape. Med dette dashcam kan du optage med en vinkel på 140 grader og med 1080p, så dine billeder og videoer bliver med høj kvalitet.

Kompatibel med app-funktion

Med Garmin Dash Cam Mini 2 kan du gemme videoer online gennem ‘Garmin Drive’, der er en app til din smartphone. Det giver dig altid mulighed for at gennemgå de optagelser, der er lavet. Samtidig giver det en god tryghed for dig, hvis uheldet skulle være ude.

Det er muligt at parre flere dashcams med samme smartphone-enhed, så kamera fra flere biler kan tilkobles samme Garmin Drive-bruger. Det er smart, hvis du har et dashcam i flere biler eller hvis du både ønsker et for- og bagkamera.

Stemmestyring

Med det smarte værktøj ‘stemmestyring’, der ligger i dashcamet, er det muligt at give kameraet instruktioner uden at flytte hænderne fra rattet. Det er særligt vigtigt, hvis du har behov for, at dashcamet tager et billede, mens du kører. Stemmestyringen virker dog ikke på dansk, men er tilgængelig på en del andre sprog – herunder engelsk, svensk, fransk og spansk.

Hændelsesregistrering

Så snart du har tilkoblet udstyret, vil den begynde at optage. Den stopper først sin optagelse, når den slukkes. Samtidig har dashcamet en hændelsesregistrering. Det betyder at den automatisk optager en video før, under og efter et uheld eller lignende.

For at Garmin Dash Cam Mini 2 kan fungere er det nødvendigt med et 8 GB MicroSD-kort.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 32 g
🟢 Mål: B:3,1 x D:2,9 x H:5,3 cm
🟢 Kameravinkel: 140 grader
🟢 Opladning: USB-oplader

Alpine RVC-R800 Kamera

Alpine RVCR800 kamera til bagrude til DVR-F800PRO
FordeleUlemper
✅ Et bagrudekamera for ekstra overvågning
✅ Let at montere
❌ Er kun kompatibel sammen med Alpine DVR-F800PRO

Ved brug af dette Alpine RVC-R800 kamera til bagruden kan du filme og optage kørsel og tilstedeværelse bag din bil. Der er stor sandsynlighed for at en evt. påkørsel eller hærværk på bilen ikke sker foran – og da slet ikke hvis du har et dashcam siddende. Derfor giver Alpine RVC-R800 dig en ekstra sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Overvågning af hele bilen

Det kan være en stor fordel i både at have et front- og bagrudekamera i bilen. Dette dashcam fra Alpine skal tilkobles Alpine DVR-F800PRO, der er et frontkamera, med det medfølgende kabel på over 6 meter. Du kan se produktanmeldelsen af Alpine DVR-F800PRO her.

Let at montere og anvende

Du kan let og hurtigt montere dit bagrudekamera ved brug af det dobbeltklæbende tape. Du skal altså ikke sætte kameraet fast på nogen anden måde, hvilket gør det let at til- og frakoble efter behov.

Du kan både optage under kørsel og mens bilen holder stille. Det giver gode muligheder for at fange på kamera, hvis nogen kører eller bakker ind i dig bagfra. De kan se alle de optagede videoer i Full HD på din smartphone takket være wifi-løsningen i bagrudekameraet.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 280 g
🟢 Mål: B:5,6 x D:2,3 x H:2,8 cm
🟢 Kameravinkel: 114 grader
🟢 Opladning: USB-oplader

Nextbase 422GW

NEXTBASE 422GW DASH-KAMERA SORT
FordeleUlemper
✅ SOS-funktion der sender besked til nødhjælp
✅ Automatisk parkeringstilstand
✅ Optagelser der gemmes i skyen
❌ Fylder mere end andre dashcams

Dette dashcam fra Nextbase er i en god kvalitet og let at bruge for enhver bilist. Med Nextbase 422GW har du mulighed for at optage video i høj kvalitet gennem den højopløste 1440+ HD 30 fps-linse. Den kan optage med en vinkel på 140 grader, og kan derfor fange en stor del af det der foregår i trafikken.

Automatisk parkeringstilstand

Når du parkerer din bil – enten derhjemme eller på en offentlig parkeringsplads – er det fornuftigt med et dashcam der kan optage, hvad der sker omkring bilen. Med dette Nextbase 422GW går kameraet automatisk over i parkeringstilstand og optager, hvis der sker noget omkring din bil, når den holder stille.

Optagelser gemmes i skyen

Du kan let se det optagede materiale på skærmen, der er 2,5″. Samtidig kan du ved hjælp af dashcamets wifi og Bluetooth dele indholdet.

Med til dashcamet få du et gratis lager til dine optagelser, der bliver gemt i skyen på mynextbase.com. På den måde kan du let tilgå optagelserne, når du har brug for det og gemme dem ned på din computer eller smartphone om nødvendigt.

Smart SOS-funktion

Hvis uheldet er ude kan det være en stor tryghed at vide, at der er hjælp på vej, hvis det er nødvendigt. Med dette Nextbase 422GW sender kameraet automatisk en besked til nødhjælp, hvor din lokation oplyses, hvis du kommer ud for et sammenstød.

Specifikationer:
🟢 Vægt: 96 g
🟢 Mål: B:8,5 x D:4,5 x H:4,7 cm
🟢 Kameravinkel: 140 grader
🟢 Opladning: USB-oplader

Dashcam test: En guide til at finde det bedste dashcam til din bil

Det kan være en god idé med et dashcam af flere grunde. Først og fremmest er det en god sikkerhed for dig, der kommer ud for en ulykke eller påkørsel. Med video af hændelsen er det ikke nødvendigt at diskutere med de andre involverede i ulykken om skyldsspørgsmål – og det gælder også ift. forsikringen.

Samtidig kan det være en god tryghed med et bilkamera, når din bil holder parkeret et offentligt sted. Her kan de fleste dashcams filme i parkeringstilstand, da kameraet aktiveres, hvis der er bevægelse omkring bilen.

Det kan også være du med fordel kan bruge dashcamet i forbindelse med arbejde, hvor det kan være brugbart med optagelser af vejen eller lign. Fordelen er her, at et dashcam ofte kan lave nogle gode optagelser.

Hvis du har besluttet dig for at investere i et dashcam, er det vigtigt at finde ud af, hvad dit behov er, så du kan finde et dashcam med de rette funktionaliteter.

Find det bedste dashcam for dig

Vi vil i det følgende gennemgå en række forskellige funktioner et dashcam kan (eller ikke kan) have. Disse funktioner kan være til gavn for dig og kan gøre hele udfaldet, når du skal vælge det rette dashcam til din bil. Det er vigtigt at gøre op med dig selv, hvilke funktioner der er vigtige for dig at et dashcam indeholder. Det kan være meget gavnligt at have nogle af de ekstra funktioner, hvis du først kommer ud for en hændelse af den ene eller anden form.

Dashcam med bevægelsessensor

Med en bevægelsessensor aktiveres kameraet, hvis der sker bevægelse i nærheden af dit køretøj. Det er smart – især hvis din bil er parkeret – da et dashcam ikke bruger nær så meget strøm, som hvis det optog hele tiden. Hvis kameraet er tændt al tiden din bil holder parkeret, kan du risikere ikke at kunne starte bilen, fordi batteriet er gået tør for strøm.

Det gør samtidig, at du ikke har en masse ubrugeligt videomateriale, som du ikke kan bruge.

SOS-funktion

Det kan være smart med en SOS-funktion, hvis uheldet er ude, og du har brug for hjælp. Med en SOS-funktion kan dashcamet sende en besked om din lokation, så hjælpen hurtigere kan komme frem.

Montering

Et dashcam kan monteres i bilen på forskellige måder. Mange dashcams monteres med dobbeltklæbende tape, mens andre monteres ved hjælp af et beslag, der består af en magnetisk holder. Det er en smagssag, hvad man foretrækker – og der er ingen af de to muligheder der er bedre end det andet.

Kompatibel med app

For at få adgang til dine optagelser kan du på nogen dashcams se materialet over en app. Det gælder de trådløse dashcams, der fungerer ved hjælp af wifi eller bluetooth. På den måde kan du løbende holde øje med og tjekke optagelserne af bilen om nødvendigt.

Kamera i høj opløsning

Mange af de dashcams du finder på markedet har en høj opløsning og kan derfor give dig nogle gode resultater. Det er imidlertid vigtigt at være opmærksom på dette, da det selvfølgelig er en fordel – og nogle gange et must – at have et kamera i god opløsning, hvis/når uheldet er ude og du for alvor har brug for optagelserne.

Opladning af dashcam

Dashcam kan fås med forskellige opladningsmuligheder. I de dashcams vi har gennemgået ovenfor, finder du både produkter med gennem genopladelige batterier og produkter, der oplades gennem bilens USB-port.

Der er ikke bedre med et dashcam med batteri fremfor opladning i USB-port. Det afhænger blot om din personlige præference.

Lagring af videomateriale

Nogle dashcams gemmer det optagede materiale på et hukommelseskort. Hvis du vælger et dashcam med hukommelseskort, er det vigtigt at være opmærksom på lagringspladsen på kortet, da pladsen kan være meget forskellig fra kamera til kamera. Det er også vigtigt at være opmærksom på, om der medfølger et hukommelseskort til dashcamet – eller om du skal ud at investere i dette efterfølgende.

Du kan også få dashcams, der er udstyret med wifi og som automatisk gemmer det optagede videomateriale på en app eller lignende. Det er en virkelig nem måde at tilgå sine data på, hvor du blot skal have adgang og login.

Pris

Du kan finde dashcams i alle prisklasser. Prisen afhænger i høj grad af, hvor godt et kamera, der sidder i dachcamet og hvilke funktioner, den kan tilbyde. Det kan dog godt betale sig at betale lidt ekstra for produktet for at få de funktioner, man finder nødvendige, hvis man en dag har brug for en optagelse af bilen.

Dashcam for og bag – eller kun i forruden?

Det er helt klart et vurderingsspørgsmål, som kun du kender svaret på. Det kan være at foretrække både at have et dashcam i forruden og bagruden for at have den “fulde pakke” af overvågning omkring bilen. Dog kan det for nogen virke overdrevent og unødvendigt at have et kamera begge steder – for ikke at tale om den ekstra investering det kræver, hvis du også ønske et dashcam i bagruden.

Med et dashcam i bagruden kræves det, at du har et i forruden. Så hvis du finder det nødvendigt med et kamera, der kan filme bag ved bilen, skal du altså købe begge slags. Husk i den forbindelse at kameraerne skal være kompatible med hinanden, da bagrudens kamera kobles til det i forruden.

Forhandlere af dashcams

Du kan finde masser af forhandlere af dashcams på nettet, men også fysiske forretninger forhandler dashcams. Du kan blandt andet finde dashcam i biltema og thansen, men mange andre forretninger sælger dem også.

Lovigning om dashcam

Du har lov til at optage video gennem et dashcam, når du kører bil. Der er dog en række regler, du skal overholde.

Først og fremmest må du kun optage på offentlig vej. Det betyder, at det ikke er lovligt at optage videomateriale fra et dashcam på andres personlige grund. Ofte kører man dog på offentlige veje, og så er der ikke noget problem.

Din optagelse må ikke få karakter af en tv-overvågning. Det betyder, at du f.eks. ikke må lave længerevarende film- og videomateriale under en parkering. Derfor er mange dashcams udstyret med en funktion, hvor de optager i forbindelse med bevægelse og slukker igen, når der ikke længere er bevægelse. Dette er lovligt i Danmark.

Der må dog ikke være enkeltpersoner på din optagelse, der optræder som det primære formål med videoen, hvis du offentliggør filmen. På samme måde skal du også sløre nummerplader og andre genkendelige ejendele i den forbindelse.

Dashcamet skal være placeret, så det ikke mindsker udsynet i forruden. Derfor må strømledninger og lign. heller ikke være i vejen og forhindre en fuld orientering.

Læs mere om lovgivning indenfor dashcams i bilen hos FDM, hvor du kan blive klogere på, hvordan du må bruge dit dashcam i din bil og til hvilke formål.

Kørsel i udlandet

Hvis du tager din bil med på ferie til udlandet skal du være opmærksom på, om dashcams er lovlige i det givne land. I nogle lande ses et bilkamera som en krænkelse af privatlivets fred. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvordan du må bruge kameraet – hvis overhovedet – i disse lande.

Vi kan hertil tilføje, at det i lande som Østrig og Portugal er ulovligt at køre med et dashcam i ruden, mens det i Schweiz kun er lovligt, hvis den filmer en hændelse eller ulykke.

Brug af optagelser i forsikringssager

Det er muligt at bruge sine optagelser i forsikringssager, hvis der er tvivl om skyldsspørgsmålet. Dog er det ikke givet på forhånd, at forsikringen godtager dine optagelser og de er heller ikke som sådan forpligtet til det.

Ofte er det ikke nødvendigt med en dashcam-optagelse i en forsikringssag, da der ikke er tvivl om hændelsen. Men hvis der skulle være uenighed om hændelsesforløbet, kan videomateriale nogle gange bruges som bevis. På den måde er det godt at anskaffe sig et dashcam for en sikkerheds skyld.

Læs andre produkttests og guides her hos www.produktviden.dk.

4/5 - (2 votes)