Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvad er bedre end at dyppe kroppen i et lækkert badebassin eller lille pool på en varm sommerdag? Langt de fleste børn vil elske det når temperaturen stiger og sveden pibler frem. Der findes et meget bredt udvalg af badebassiner og pools til haven eller gården i mange størrelser, farver, designs, funktionalitet og kvalitet. Bassinet giver mange timers hygge og velvære i haven, men det danske klima giver desværre ikke mulighed for at benytte det året rundt, hvorfor de færreste graver poolen eller bassinet ned. Præcist derfor, er det super smart med badebassin, som nemt kan stilles op og pilles ned igen. Vi har fundet 3 bassiner, som er meget anbefalelsesværdige, både i kvalitet, design og funktionalitet, så du kan finde det bedste badebassin til sommeren.
Indhold i denne artikel
Vælg det bedste badebassin
Inden du køber et bassin (og kigger efter det bedste badebassin til dig og din familie), skal du først og fremmest spørge dig selv: skal det være et badebassin eller en pool? Der er ret stor forskel på, om du anskaffer dig en decideret pool, eller om du går med et badebassin, og nedenfor ser du nogle fordele ved at vælge det ene frem for det andet.
Når du vælger et badebassin eller en pool, er der 3 parametre, som du skal være sikker på inden du køber:
🟢 Hvor længe skal det holde? – Tommelfingerreglen er som følger: Badebassin = 1-3 år // Pool = 10-15 år
🟢 Hvor dybt skal det være? – Det er vigtigt at kigge på dybden af bassinet, og dette i sær, hvis det skal benyttes af mindre børn.
🟢 Hvor stort skal det være? Når du skal vælge det rette badebassin, er det vigtigt du sikrer dig, at størrelsen passer til det antal personer, som du forventer skal benytte det.
Fordele ved badebassin
Et badebassin kan meget hurtigt og meget hurtigt sættes op – og tages ned igen. Det er ikke nødvendigt at grave et badebassin ned, og det kan flyttes uden megen besvær. Mange af bassinerne kommer med en pumpe og et filter til rensning – især på de større modeller. Man kan også rense vandet med kemiske midler som bl.a. klor.
Man skal dog være opmærksom på placeringen af bassinet, og det bedste sted at placere det, vil oftest være i solen, og helst et sted i læ for vinden – da holdes vandet varmt og mindre beskidt, og du slipper for at blive kold grundet vinden. Derfor bør du undgå at placere badebassinet under et træ, da blade osv. snavser vandet. Når du ikke bruger bassinet, bør du også dække det til. De fleste bassiner kommer med en overdækning, som hurtigt kan monteres.
Hvis du søger et badebassin – og gerne vil finde det bedste badebassin – så er denne guide for dig!
Fordele ved swimmingpools
At anskaffe sig en swimmingpool til haven betragtes ofte som en dyr løsning sammenlignet med badebassinet, men de kan faktisk erhverves til en meget fornuftig pris. Selv med et mindre budget, er det muligt at anskaffe sig en swimmingpool, som du kan nyde helle sommeren. De kan både være nedgravet eller stå frit, men kræver generelt et større stykke arbejde end et regulært badebassin. Pools holder generelt væsentligt bedre end badebassiner og kan rumme flere personer. De holder i 10-15 år alt efter kvalitet.
Bedste badebassin – De 3 bedste foreslag
Vi har i denne guide fundet 3 meget anbefalelsesværdige badebassiner til haven, som du og ungerne kan nyde sommeren igennem. Læs med nedenfor og bliv klogere på badebassinerne!
Bestway Fast Set ø366x76cm
Hvis du skal bruge et kvalitets badebassin, som kan rumme en masse vand, og som kommer med filterpumpe, så er dette bassinet du skal kigge på!
Dette Bestway Fast Set kan rumme hele 5.377 liter vand og måler Ø366. Det er et godt valg til både store som små på en varm sommerdag, men er primært henvendt til det yngre publikum. Det er det perfekt begynder-bassin, da det hverken er super højt eller dybt. Dog skal der selvfølgelig også være plads til de voksne, når der skal holdes opsyn med de aller yngste – og det er der!
i samarbejde med PriceRunner
Badebassinet er ekstremt nemt at stille op og tage ned igen, da det er oppusteligt med pumpe. Den øverste ring skal du pustes op med munden eller en pumpe, der ikke medfølger. Når man opstiller det, er det meget vigtigt at man er opmærksom på underlaget, og at der hverken er skarpe genstande eller andet, som kan skade bassinet. Med til bassinet følger der en filterpumpe, så vandet holdes rent og pænt. Den tilsluttes en ganske almindelig 230v-stikkontakt, så du slipper for at investere i en omformer eller des lige.
Alt i alt er det et super fint bassin til hele familien på en varm sommerdag. Varme anbefalinger og helt klart i toppen af det bedste bassin!
Specifikationer:
🟢 Kapacitet: 5.377 liter
🟢 Højde: 76 cm
🟢 Diamater: 366 cm
🟢 Inkl. filterpumpe
Monteringsvideo:
Bestway Steel Pro MAX ø427x84cm
Søger et badebassin, som næsten gør det for en pool? Så bør dette være dit ubestridt klare valg.
Det er et meget stort bassin, som kan indeholde hele 10.220 liter vand, og dermed er der virkelig lagt op til ren sjov og sommerhygge med familien og vennerne på en varm sommerdag. Poolen har en meget stærk stålramme, så du skal ikke være bange for, at den ikke kan holde til vandmassen – selv når det er helt fyldt op. Poolen har en diameter på hele 4,27 meter og er 84 cm høj – så du kan næsten, men kun næsten, lave hovedspring.
i samarbejde med PriceRunner
Den samles uden værktøj, hvilket er en stor fordel, når man har med et bassin af denne størrelse at gøre. Til badebassinet medfølger der en filterpumpe, så du er sikker på, at du ikke bader i beskidt vand. Det filtrerer blade, græs og andet snavs fra. Du kan med fordel også rense vandet med klor, for at være helt sikker.
Et bassin af denne størrelse bør placeres et sted, hvor du er sikker på, at hverken skarpe kanter fra sten eller andet kan skade bassinet. Det er en god ide af gennemgå græsplænen for småsten inden det fyldes op, og et godt fif er at lægge en presenning ud, som du kan stille bassinet på – det er en fin løsning. Man kan også tilkøbe underlag hos de fleste forhandlere, som bassinet kan stilles på for ekstra sikkerhed.
Hvis det bedste badebassin for dig også er det største badebassin, så skal du købe dette.
Specifikationer:
🟢 Kapacitet: 10.220 liter
🟢 Højde 84 cm
🟢 Diamater: 4,27 m
🟢 Inkl. filterpumpe
Monteringsvideo:
Bestway Steel Pro Frame Pool 300 x 201 x 66 cm
Igen har vi fat i et Bestway badebassin. Bestway er enormt dygtige til at producere holdbare badebassiner i alverdens størrelser, mål og kvaliteter. Dette bassin, er ikke en undtagelse hvad angår god kvalitet for pengene.
Denne Bestway Steel Pro Frame Pool kommer med kraftige 3-lags sidevægge i PVC og polyester, så det for alvor holder godt – både i vind, vejr og sol. Det er med andre ord et meget slidstærkt bassin. Det kan kapere 3.300 liter vand, hvilket må siges at være udmærket. Det er ikke verdens største ift. kapacitet, men den rektangulære form gør, at den faktisk føles større end den er. Den er 3 meter lang, 2 meter bred og 66 cm høj.
i samarbejde med PriceRunner
På trods af den lave pris, har bassinet her faktisk en del funktioner, som ikke er standard for bassiner. Den kommer med en indbygget aftapningshane, så man lettere kan tømme bassinet igen, og lede vandet derhen man ønsker – så slipper man for at drukne græsplænen. Smart. Dertil er de ekstra stærke vægge lidt et must, når formen er rektangulær og ikke rund, da et rektangulært bassin bliver udsat for støtte pres på væggene end et rundt. Derfor er der også indbygget metalrammer. Alt i alt er den super nem at monteret, håndtere og så er størrelsen rigtig fin – til både små og store.
Det skal dog nævnes, at der ikke medfølger pumpe, hvilket er inklusiv i de andre modeller vi har haft kig på. HVIS uheldet skulle være ude, og der kommer en revne i bassinet, så medfølger der en en selvklæbende reparationslap, som påsættes under vand.
🟢 Kapacitet: 3.300 liter
🟢 Højde 66 cm
🟢 Længde: 3 meter // Bredde: 2 meter
🟢 Eksl. filterpumpe
🟢 Selvkææbende reperationslap til brug under vand
🟢 Indbygget aftapningshane
Sikkerheden er vigtig – selvom i det bedste badebassin
- At være meget opmærksom på sikkerheden, er enormt vigtigt – i sær når man har små børn, der skal benytte poolen eller badebassinet, og derfor bliver man nødt til at tage sine forholdsregler.
- Er det overhovedet trygt at have et badebassin eller pool i haven? Svaret er ja. Du får her nogle gode råd til, hvordan du opretholder sikkerheden i bassinet:
- Fjern dugen/overdækning fuldstændigt, når den benyttes. Derved undgår du at nogen bliver viklet ind i dette.
- Hav styr på klor-balancen! Hvis der ikke bruges nok klor, og vandet står relativt længe uden f.eks. en filterpumpe, så vil der opstå bakterier i vandet.
- Vær opmærksom på ftalater – som er skadeligt indhold.
- Hold altid opsyn med de små, som benytter bassinet.
- Rens vandet jævnligt.
- Placer bassinet i læ, dog ikke under træer eller tæt op af husmuren.
Vi håber du kunne bruge vores artikel og finder det bedste badebassin.
Læs vores andre artikler, guides og indlæg her.