Follow Us

Bedste autostol til nyfødte [2022]

Når man venter sig en lille ny i familien, er en af de (mange) ting, man skal ud at investere i, en autostol. Og du vil sikkert hurtigt opdage, at der findes et hav af forskellige mærker og modeller på markedet, og som nybegynder på baby-markedet kan det være svært at gennemskue forskellen på de forskellige autostole. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan du finder den bedste autostol til dit nyfødte barn lige her.

Autostolen er fast inventar i bilen til dit barn er 3-4 år, og det er derfor vigtigt at finde den bedste autostol til dit nyfødte barn. Vi fokuserer i denne guide på autostole til nyfødte, men der findes også autostole til de lidt ældre børn.

Vi har samlet en række forskellige baby-autostolen i denne guide, som ud fra vores erfaringer og research, er gode bud på autostolen til din nyfødte. Her fokuserer vi både på pris og kvalitet, men i høj grad også sikkerheden, da dette er et helt centralt parameter i valg af autostol.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnerskaber sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

De bedste autostole til nyfødte

Når man får en lille ny er der mange ting man skal købe, og en af disse ting er en god autostol. Vi har derfor samlet en række autostole i denne guide, der alle er sikkerhedsgodkendte og overholder gældende lovgivning.

To slags autostol til nyfødte

Der findes overordnet set to slags autostole til nyfødte. Baby-autostolen der bruges det første år af barnets levetid, eller toddler-autostolen der bruges fra 0-4 år. De har hver især deres fordele og ulemper.

Baby-autostolen kan nemt tages ud af bilen og med ind i huset, hvilket er en fordel det første år, hvor dit barn (ofte) falder i søvn i autostolen på køreture. Derudover kan mange af baby-autostolene sættes på et barnevogn- eller klapvognsstel. Dette er en smart funktion, hvis man eksempelvis skal ind og handle, da man i så fald ikke behøver at have baby ud af autostolen.

Fordelen ved toddler-autostolen er, at barnet kan bruge denne autostol de første fire år af barnets liv. Så som forældre skal I ikke tænke på at udskifte autostolen efter det første år – ligesom man skal man baby-autostolen. Vi vil dog til enhver tid anbefale en baby-autostol til det første år af barnets liv, da barnet selvfølgelig opnår bedre komfort i en baby-autostol, der er målrettet barnets første leveår. Derfor har vi i denne guide udelukkende valgt at fokusere på baby-autostole. I guiden vil vi give vores bud på en række af de bedste autostole til nyfødte. Vores fokus i guiden er selvfølgelig kun på kendte og sikkerhedsgodkendte mærker.

Cybex Cloud Z i-size

Cloud Z i-Size PLUS - deep black Den bedste autostol til nyfødte

Udvalgte fordele:
🟢 Højt sikkerhedsniveau
🟢 XXL solkaleche
🟢 Sædet kan lægges ned udenfor bilen
🟢 Kan både anvendes i base (med ISOFIX) og med selemontering

i samarbejde med PriceRunner

Cybex Cloud Z i-size er et godt bud på en autostol til det første år af dit barns liv. Autostolen er udstyret med en masse lækre detaljer og gode funktioner. Cybex Cloud Z i-size har blandt andet det såkaldte Side-Impact Protection-system, der øger sikkerheden ved en kollision. Det betyder, at kraften fra en eventuel sidekollision vil reduceres med 25%. Med andre ord: sikkerheden er i top ved denne autostol.

Denne autostol sidder på en base, der spændes fast med ISOFIX (skal tilkøbes ved siden af), hvilket giver mulighed for at stolen kan drejes 180 grader og derved vendes ud mod bildøren. Det gør dit arbejde som forældre meget lettere, når barnet skal ind og ud af bilen. Basen (kaldte Base Z) er endvidere udstyret med det såkaldte Driving Direction Control, som sikrer at autostolen ikke kan vendes i fremadrettet position. Dette er særligt vigtigt, da Cybex Cloud Z- i-size kun må side bagudvendt. Autostolen kan dog også fastspændes ved hjælp af bilens sele, selvom vi selvfølgelig altid anbefaler at tilkøbe basen. Dog kan det være fordelagtigt at spænde autostolen fast med bilens sele, hvis man lejlighedsvis skal bruge autostolen i en anden bil f.eks. bedsteforældrenes. På denne måde behøver man ikke at installere hele basen i en anden bil, hvis det er for en enkelt køretur.

Basen har ligeledes den fordel, at den også kan bruges til Cybex’ toddler-autostol, Sirona Z i-size, som er storebroren til Cloud-autostolen. Sirona Z i-size kan bruges fra 0-4 år og det vil derfor ofte være den autostol, man vælger som den næste autostol efter det første år, når Cybex Cloud Z i-size bliver for lille til barnet.

Som forældre til en lille ny, er komforten selvfølgelig også en topprioritet. Cybex Cloud Z- i-size har virkelig mange fede detaljer, der gør at barnet sidder komfortabelt i stolen. Autostolen har en justérbar hovedstøtte med 11 forskellige positioner. Det betyder, at stolen hele tiden tilpasses barnet, når det vokser. Samtidig er der et spædbarnsindlæg i stolen, som gør at dit barns hoved ikke tipper forover i forbindelse med søvn. Spædbarnsindlægget tages nemt og hurtigt ud, når dit barn er 60 cm og derved har behov for mere plads i stolen.

Endnu en lækker detalje som denne stol har, er at man kan lægge barnet helt ned i autostolen (dog ikke muligt, mens man kører i bil). Det fungerer ved hjælp af en knap, der folder autostolen ud. Fordelen ved dette er, at der på denne måde ikke er samme begrænsning på, hvor længe barnet må sidde i autostolen. Så hvis barnet falder i søvn i autostolen og du tager barnet med indenfor, så kan du folde autostolen ud og så kan barnet få sin lur på den måde. Det er samtidig også smart, hvis man ønsker at sætte autostolen på et klap- eller barnevognsstel og køre rundt med baby.

Endelig er der XXL Solkaleche på autostolen, som beskytter mod solens stråler (UPF 50+) samt som vindbeskyttelse. Dette er en klar fordel på solskinsdage, så barnet ikke får sol i hovedet når man kører.

Som en lille ekstra detalje kan man vælge autostolen med et ekstra slidstærkt tekstil, der er i en bedre kvalitet. I Så fald skal du vælge plus-modellen (Cybex Cloud Z- i-size Plus). Det kan være en fordel, hvis den skal bruges meget eller at I tænker, at stolen skal bruges til flere babyer med tiden.

Specifikationer:

 • Mål: H:38 x B:44 x D:67 cm
 • Barnets størrelse: fra 45-87 cm
 • Barnets vægt: maks 13 kg
 • Mål: H:38 x B:44 x D:67 cm
 • Bagudvendt position
 • Selemontering eller på base Z
 • Justerbar hovedstøtte med 11 positioner
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader
 • Hvileposition ved brug af base Z

Se præsentationsvideo af Cybex Cloud Z i-size lige her:

Maxi-Cosi Coral 360

Coral 360 - essential black Den bedste autostol til nyfødte

Udvalgte fordele:
🟢 Nem selejustering
🟢 Stor solkaleche
🟢 Med udtagelig siddepude vejer autostolen kun 1,7 kg
🟢 Godkendt til brug i fly

i samarbejde med PriceRunner

Maxi-Cosi har lavet denne udmærkede autostol med smarte funktioner, der skiller sig ud fra de andre mærker på markedet. Maxi-Cosi Coral 360 kommer med en babyindsats, der giver barnet god støtte og behagelig komfort. Samtidig har den en stor solkaleche.

Autostolen består af to dele: en sikkerhedsskal og en siddepude. Det smarte ved dette er, at siddepuden kan tages ud af sikkerhedsskalen, så du har et egentligt bæreredskab til dit barn. På denne måde kan du transportere dit barn uden at skulle have hele autostolen med, hvilket gør det meget lettere at bære din baby.

Maxi Cosi Coral 360 passer på FamilyFix 360-basen (købes separat). Basen fastgøres med ISOFIX, som har indbyggede indikatorer, der fortæller at barnet er korrekt monteret. Ligesom andre baby-autostolen kan denne autostol også dreje 180 grader ved hjælp af basen, således at du ikke skal vride dig i ryggen, når dit barn skal placeres i autostolen. I stedet kan du nemt og bekvemt dreje stolen for en bedre vinkel. Autostolen kan også fastgøres uden basen ved hjælp fra bilens sele. Dog er det sikrest at bruges basen, så selemonteringen bør kun bruges lejlighedsvist, f.eks. ved brug af lånebil eller i bedsteforældres bil.

Autostolen består desuden af en justerbar Y-sele, der er baseret på Easy-in-systemet. Easy-in-systemet gør det nemmere for dig at løfte dit barn ind og ud af sædet, da selerne forbliver åbne når barnet er klikket ud. Det gør det muligt at tage dit barn ind og ud af autostolen på få sekunder.

Hvis du derudover godt kan lide at rejse, og ønsker at bruge din autostol i den forbindelse, er Maxi Cosi Coral 360 det rette valg for dig. Autostolen er nemlig godkendt til brug i fly. Det er dog altid godt at tjekke med det flyselskab man flyver med for at sikre sig, at det er muligt at have autostolen med ombord.

Autostolen kan desuden bruges i kombination med Maxi-Cosis klapvogne ved at sætte autostolen på stellet. På den måde er det muligt at lade dit barn blive i autostolen, hvis du f.eks. skal ude at shoppe, handle ind eller andet. Det er nemlig klart den nemmeste måde at transportere en baby, der ikke umiddelbart kan sidde i en indkøbsvogn.

Maxi-Cosi Coral 360 er altså et godt bud på en af de bedste autostole til nyfødte med alle dens smarte funktioner – her tænker vi især på den udtagelige siddepude.

Specifikationer

 • Barnets størrelse: fra 40-75 cm
 • Barnets vægt: maks 12 kg
 • Vægt uden sikkerhedsskal: 1,7 kg
 • Vægt med sikkerhedsskal: 5,5 kg
 • Selemontering eller på FamilyFix 360-base
 • Betræk kan maskinvaskes
 • Bagudvendt position

Se præsentationsvideo af Maxi-Cosi Coral 360 lige her:

Maxi-Cosi Pebble 360

Den bedste autostol til nyfødte

Udvalgte fordele:
🟢 ClimaFlow-paneler sørger for barnets rette temperaturer
🟢 Nem selejustering
🟢 Stor solkaleche

i samarbejde med PriceRunner

Maxi-Cosi Pebble 360 har mange af de samme fordele som Maxi Cosi Coral 360 med dens behagelig komfort og Easy-in-selesystem, der gør det nemmere at få dit barn ind og ud af bilen. Maxi-Cosi Pebble 360 har dog den fordel, at den kan bruges helt op til 83 cm, hvorimod Maxi Cosi Coral 360 kun kunne bruges til 75 cm.

Autostolen kan ligesom den anden Maxi-Cosi-model monteres på FamilyFix 360-basen (købes separat) eller med selemontering. Vi anbefaler dog altid at man tilkøber basen for at få den bedste sikkerhed og komfort for barnet.

For at få den bedste sikkerhed er denne autostol udstyret med sidekollisionsbeskyttelse og ekstra polstring, således at autostolen reducerer den kraft der kommer i forbindelse med en sidekollision. Derudover medfølger der et spædbarnsindlæg til den første periode af dit barns liv, således at den rette komfort og sikkerhed opnås for barnet.

I Maxi-Cosi Pebble 360 er der lagt ekstra vægt på den gode komfort. Derfor består autostolen af et baby-hugg-indlæg, som hele tiden sørger for at holde dit barn tæt, så det er mere trygt ved at sidde i autostolen. Endvidere er der ClimaFlow-paneler i autostolen, der sørger for at dit barn bedre kan ånde og at der er en bedre luftcirkulation. Al dette sørger for, at dit barn har den rette temperatur i autostolen.

Denne autostol fra Maxi-Cosi har derfor nogle lidt andre ting at byde på end Maxi Cosi Coral 360, og der er derfor op til dig hvilke faktorer der er vigtige, når du skal vælge autostol.

Specifikationer:

 • Barnets størrelse: fra 40-83 cm
 • Barnets vægt: op til 13 kg
 • Autostolens vægt: 4,5 kg
 • Bagudvendt position
 • Selemontering eller på FamilyFix 360-base
 • Betræk kan maskinvaskes

Se præsentationsvideo af Maxi-Cosi Pebble 360 her:

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size Autostol Baby, Fresh Black Cab

Udvalgte fordele:
🟢 En let autostol
🟢 Skandinavisk design
🟢 Stor solkaleche

i samarbejde med PriceRunner

BeSafe er et skandinavisk firma, der er specialiseret i at producere gode og innovative autostol. De har blandt andet lavet deres iZi Go Modular X1 i-Size, som er et godt bud på den bedste autostol til nyfødte. Stolen vejer ikke så meget og er lavet i lækre materialer samt har et pænt design.

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size har et innovativt kollisionssystem, Dynamic Force Absorber, som beskytter barnets hoved i en kollision. Samtidig har den – ligesom de andre autostole vi anbefaler – en ekstra beskyttelse ved sidekollision.

Med til autostolen følger BeSafe Newborn Hugger, som giver god tryghed og særlig god komfort til den nyfødte baby. Den er lavet af bløde materialer og sørger for at løfte barnets ryg, som dit barn sidder behageligt i stolen. Den har desuden stor solkaleche så dit barn ikke får solen i øjnene, hvilket er en yderst vigtig detalje for komforten.

Ligesom de andre modeller er det muligt at spænde autostolen fast med bilens sele eller med ISOFIX-basen, kaldet iZi Modular i-Size (købes separat). iZi Modular i-Size-basen bruges også til den næste autostol barnet vil få brug for.

BeSafes autostol har nogle lækre detaljer, såsom deres Magnetic Belt Assistants, der består af nogle selemagneter, der har til formål at holde selerne til siden, når barnet tages ind og ud af selerne. På den måde skal du ikke bøvle med at finde selerne bag barnets ryg, når du har sat barnet i autostolen.

Denne autostol har også mulighed for at blive klikket på et stel til klapvognen (ved hjælp af adapter). Det er altså bare en virkelig smart feature, når man har de helt små størrelser med på tur.

Specifikationer:

 • Barnets størrelse: 40-75 cm
 • Autostolens vægt: 4,2 kg
 • Bagudvendt position
 • Selemontering eller på iZi Modular i-Size-basen
 • Betræk kan maskinvaskes
 • Mål: H:59 x B:44 x D:66 cm

Se præsentationsvideo af BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size her:

Maxi-Cosi Jade Babylift

Udvalgte fordele:
🟢 Barnet kan ligge helt ned på køreturen
🟢 Fungerer som almindelig barnevogn ved at klikke autostolen på stel

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du elsker at køre lange ture eller skal på bilferie, er denne babylift til bilen et must-have. Dit barn må nemlig ikke sidde for længe ad gangen i en almindelig autostol så længe han eller hun ikke kan sidde selv. Det er derfor vigtigt at købe en babylift til bilen, hvis I skal på længere køreture.

Maxi-Cosi Jade Babylift monteres på 3 Way Fix-basen (købes separat). På denne måde er babyliften spændt fast i bilen, og dit barn kan sove trygt og godt på den lange køretur. Samtidig kan babyliften også monteres på Maxi-Cosis LILA Klapvogn. På denne måde bliver autostolen til en regulær barnevogn, som I kan bruge udenfor bilen.

Den er beregnet til de første 6 måneder af barnets levetid, men omkring det tidspunkt lærer de fleste børn at sidde selv, og så kan en almindelig autostol sagtens bruges på de længere køreture.

Specifikationer:

 • Barnets størrelse: 40-70 cm
 • Barnets vægt: op til 9 kg
 • Autostolens vægt: 6,05 kg
 • Bagudvendt position
 • ISOFIX-montering med 3 Way Fix-base
 • Mål: H:58 x B:47,5 x D:80,5 cm
 • Coveret kan vaskes

Se præsentationsvideo af Maxi-Cosi Jade Babylift her:

Joie i-level Signature

Udvalgte fordele:
🟢 Barnet kan ligges i hvileposition mens man kører
🟢 Basen medfølger i prisen

i samarbejde med PriceRunner

Denne her autostol er helt sikkert også værd at nævne med dens mange smarte features og fine detaljer. Den klart fedeste feature er, at stolen (næsten) kan ligges helt ned, så barnet ligger bedre og kan være længere tid i stolen ad gangen, mens man kører. Man må nemlig kører mens barnet er i liggende position i autostolen, hvilket er virkelig smart, hvis I skal ud på en længere køretur eller barnet skal sove. Det gør køreturen mere sikker for barnet, da barnet vil have større hovedkontrol og ikke have samme pres på hofter og lænd som i en almindelig autostol.

Derudover medfølger basen til autostolen, og du får derfor hele pakken med i købet. Du skal altså ikke ud at købe autostol og base for sig, hvilket nogle gange kan gøre købsprocessen mere enkel og overskuelig.

Med til autostolen følger en lækker babyindsats, der får babyen til at føle sig tryg i autostolen, samt et praktisk håndtag til at bære autostolen i.  Der følger selvfølgelig også en solkaleche, som er UPF50+, og derfor afskærmer godt fra solens stråler.

Specifikationer:

 • Skal monteres på medfølgende i-baseTM (kan ikke selemonteres)
 • Barnets størrelse: 40-85 cm
 • Barnets vægt: op til 13 kg
 • Autostolens vægt: 4,9 kg
 • Bagudvendt position
 • Mål: H:43,5-78,1 x B:44 x D:72-116,5 cm
 • Betræk kan vaskes

Se præsentationsvideo af Joie i-level Signature her: 

Joie i-Gemm2

Udvalgte fordele:
🟢 Aftagelig solskærm
🟢 Vugge-funktion når autostolen ikke er fastspændt i bilen
🟢 God pris for en fornuftig autostol

i samarbejde med PriceRunner

Denne har autostol har vi valgt at tage med, fordi den har de funktioner en autostol skal have – ikke mere eller mindre. Den er lidt billigere end de andre modeller, og den er derfor til dig, der er prisbevidst. Hvis du samtidig ved, at du ikke får brug for de smarte funktioner, som nogle af de andre autostole tilbyder, så er Joie i-Gemm2 helt sikkert det rette valg for dig.

Autostolen kan bruges fra barnet er 45 cm (til forskel fra de andre baby-autostole, der kan bruges fra 40 cm). Hvis dit barn er født for tidligt og derfor ikke er 45 cm i længden, kan denne autostol desværre ikke bruges. Dog vil en autostol, der passer fra 45 cm, i de fleste tilfælde være helt passende til den nyfødte.

Med til autostolen er en babyindsats, så barnet ligger blødt og behageligt. Derudover har den et ergonomisk bærehåndtag samt en hovedstøtte, der kan tilpasses barnet. Endvidere har den en god solskærm, som er aftagelig. Autostolen har desuden den funktion, at bunden er buet, hvilket giver den fordel at barnet kan vugges, når ikke autostolen er fastspændt i bilen. Dette er en fordel, hvis du er i byen og vil have dit barn til at falde til ro på denne måde.

Autostolen kan fastspændes i bilen med selemontering, og det er derfor den perfekte bedsteforældre-autostol, fordi prisen også er til at være med på. Dog er det selvfølgelig altid bedst at montere autostolen på basen, som købes separat.

Specifikationer:

 • Selemontering eller med base
 • Barnets størrelse: 45-85 cm
 • Barnets vægt: op til 13 kg
 • Autostolens vægt: 4,5 kg
 • Bagudvendt position
 • Mål: H:58,5 x B:43,5 x D:66 cm
 • Betræk kan vaskes

Se præsentationsvideo af Joie i-Gemm2 her: 

Guide til den bedste autostol til nyfødte

Vælg den rette autostol

Der er mange parameter at tage med i overvejelserne, når du skal købe en autostol. Den bedste autostol til nyfødte er ikke det samme for dig, som det er for mig, for vi har alle forskellige behov og krav til, hvad en sådan skal kunne. Vi har derfor samlet en masse forskellige autostole, der hver især levet op til forskellige behov og krav. På denne måde er det muligt at finde lige præcis dén autostol der er den bedste autostol for jeres familien.

Overvej dine behov

Hvad har jeres familie i realiteten brug for? Har I brug for en autostol der kan vugge, når den ikke er fastspændt i bilen? Har I brug for en autostol, der er let at have med rundt og som ikke vejer så meget? Eller har I brug for en liggende autostol, der kan bruges på den næste bilferie? Mulighederne er mange, så det er bare med at vælge den autostol, der passer til jeres behov. Det er dog vigtigt at stoppe op og tænke over, hvad jeres behov i realiteten er. For selvom nogle af ovenstående autostole har mange smarte funktioner, er det ikke sikkert er det er et behov for jeres familie. Det er derfor vigtigt at overveje, hvordan I skal bruge autostolen til jeres nyfødte baby.

Skal autostolen bruges på klapvogn- eller barnevognsstel?

Ofte har producenterne af autostole også deres egne klapvogne, hvor man kan klikke deres autostol på stellet og ellers kan man ofte også købe en adapter, så det er muligt at klikke autostolen på den barnevogn, man har stående derhjemme.

Som vi også tidligere har beskrevet, er denne feature rigtig smart, hvis man f.eks. skal ind og handle og ens barn er faldet i søvn i autostolen. Så kan barnet blive sovende, mens du som forælder kan ordne lidt praktiske sager. Samtidig er det også en nem måde at transportere dit barn på fremfor at bære autostolen rundt, da de fleste autostole er ret tunge, når først dit barn sidder i. Denne funktion vil vi derfor fremhæve som en vigtig parameter – og en af de funktioner vi synes den bedste autostol til nyfødte bør have.

Hvad betyder det at autostolen er ECE-mærket?

Når en autostol er ECE-mærket, betyder det at, den overholder EU’s sikkerhedskrav til autostole. Det betyder med andre ord, at den overholder den gældende lovgivning. Alle de autostole vi anbefaler her på siden, er selvfølgelig ECE-mærket. ECE-mærket vil desuden fremgå af stolen.

Du kan læse mere om ECE-mærket på FDM’s hjemmeside: https://fdm.dk/alt-om-biler/test-udstyr/autostol/autostol-regler-lovgivning

Hvad betydet det, at det er en i-Size-autostol

I-Size-ordningen er fra 2013 og er en kategori indenfor ECE-mærket. I-Size betyder, at der ikke udelukkende kigges på barnets vægt for at fastslå om barnet passer i autostolen – nu er fokus også på barnets længde. Derfor vil du opleve, at der i i-Size-stolene er meget mere fokus på længde fremfor vægt, når du skal afgøre om dit barn passer til den enkelte autostol. Alle autostole med i-Size er testet for sidekollision og har derfor indbyggede systemer, der beskytter bedre ved sådan en type kollision. Endelig skal i-Size-autostole kunne spændes fast ved brug af ISOFIX i bilen.

Selemontering eller base?

Mange i-size-stole har både mulighed for selemontering (uden base) og ISOFIX (med base), men da det er mere sikkert at spænde dit barn fast med ISOFIX, vil vi altid råde til dette. Samtidig er det også nemmere at få barnet ind og ud af autostolen, da man på de fleste baser kan dreje autostolen 180 grader, så autostolen vender mod bilens dør.

Hvorfor skal en autostol til nyfødte være bagudvendt?

Det er godt for barnet at sidde bagudvendt så længe som muligt i autostolen – gerne til 3-4 år. Det skyldes, at barnet er bedre beskyttet ved kollision og får større støtte til nakke, hoved og rygsøjle på denne måde. Undersøgelser har vist, at bagudvendte autostole er 5 gange mere sikre end fremadrettede autostole. På en i-Size stol er det dog lovligt at vende barnet allerede, når det er 15 måneder og opfylder et bestemt længdekrav (kan afhænge af den enkelte autostolsproducent). Efter de 15 måneder er der altså tale om en anbefaling, men vi vil altid råde til at barnet sidder bagudvendt så længe det er komfortabelt for barnet.

Bør man have et babyspejl?

Det kan være en virkelig god idé at købe et babyspejl, så længe dit barn sidder bagudvendt. På den måde kan du følge med i, hvad der sker på bagsædet og hvordan din baby har det. På denne måde er man måske også mere tilbøjelig til at kunne følge anbefalingen om, at barnet skal sidde bagudvendt til 3-4 år, da barnet også kan se jer i spejlet og derfor bliver mere tryg i bilen.

Vi håber du kunne bruge guiden til den bedste autostol til nyfødte. Hvis du savner inspiration til en løbevogn kan du også læse vores test af forskellige løbevogne her.

Bedøm denne artikel