Follow Us

Bedste Autostol – Den Store Autostol Test

Bedste Autostol – Den Store Autostol Test

Er du på udkig efter en autostol til dit barn? I vores test gennemgår de bedste autostole på markedet. Vi gør det nemt for jer at finde den rette autostol til jeres behov, der opfylder de strengeste sikkerhedskrav.

Testen viser de bedste autostole på markedet fra 0 til 12 år.

Autostol test: Find den bedste autostol til dit barn

Vi har samlet en lang række gode og sikre autostole nedenfor, så vi kan gøre jeres købsproces så gnidningsfri så muligt, når I skal ud og finde den rigtige autostol til jeres barn.

Vi har valgt at opdele autostolene i forskellige vægtklasser. Det giver både et overblik og en god struktur over de bedste autostole på det danske marked. Samtidig gør vi det nemt at navigere i for dig som forbruger.

Find den bedste autostol i den rigtige vægtklasse

Vægtklasserne er:

  • Autostole fra 0 – 13 kg (ca. 0 til 12-15 mdr.)
  • Autostole fra 9 – 18 kg (ca. 9 mdr. til 4 år)
  • Autostole fra 9 – 36 kg (ca. 9-15 mdr. til 12 år)
  • Autostole fra 15 – 36 kg (ca. 3 år til 12 år)

Vægtklasserne er meget generelle, hvilket betyder at nogle af autostole kan bruges i kortere eller længere tid end vægtklassen dikterer. Du kan se den enkelte autostols vægtklasse under specifikationer. Samtidig angives brugen af en i-Size autostole ud barnets højde – og ikke vægt. Vi har dog valgt at inddele alle autostole i de angivne vægtklasser for overblikkets skyld.

Alle autostole i denne guide er testet af Forbrugerrådet Tænk. Det er ud fra deres test, at vi har udvalgt de bedste autostole til dig.

Sådan udvælger vi produkter til vores test
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnere sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

En nøje udvælgelse af produkter

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på disse kriterier:

✔ Produktets egenskaber og specifikationer
Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som forbruger ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Bedste autostol til baby fra 0 til 13 kg i vores autostol test

Autostole fra 0 – 13 kg bruges til nyfødte og indtil barnet er ca. 12 måneder. Alle der har små børn kender det vigtigheden af at støtte barnets krop og at det er helt essentielt, og derfor er der også lagt meget vægt på komfort i autostolene til nyfødte.

Alle autostole i denne vægtklasse er bagudvendt, fordi det er mest sikkert for barnet – især fordi barnets nakke ikke er stabil de første måneder af barnets liv. Samtidig kan alle disse autostol monteres på en base, som gør autostolen endnu mere sikker. Nogle autostole i denne vægtklasse kan ligeledes monteres med sele.

Herunder finder du vores bud på den bedste autostol til baby i vores autostol til.

Bedste autostol til baby: Silver Cross Dream i-size

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Silver Cross Dream i-Size Autostol Baby, Donington

Fordele:
✔ Kan bruges helt til barnet er 85 cm.
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk
✔ Sikkerheden er i top

Bedste autostol til baby: En autostol i topkvalitet
Silver Cross Dream i-Size er en lækker autostol, der vokser med barnet. Autostolens betræk er lavet i et lækkert miljøvenligt bambus-materiale, der hjælper dit barn til en bedre temperaturregulering, når barnet sidder i stolen. Autostolen kommer desuden med en aftagelig spændbarnsindsats.

Sikkerhed
Autostolen kan både fastspændes med Dream i-Size-Basen og med trepunktssele. Det kan være en fordel, hvis du lejlighedsvis skal have dit barn med i en anden bil, at du har mulighed for at fastspænde barnet med bilens sele uden at skulle medbringe basen.

Forbrugerrådet Tænk har testet Silver Cross Dream i-Size sammen med basen og her scorer autostolen ‘Meget God’, når det kommer til kollision – både frontal- og sidekollision. Det er derfor en meget sikker autostol. Det er også derfor den er kåret til ‘Bedst i Test’. Derudover er autostolen kåret som testvinder i ADAC’s test for sikkerhed, håndtering, vedligeholdelse, ergonomi og miljøvenlighed.

Autostolen er lidt tungere end mange andre autostole, hvilket godt kan være en ulempe, hvis stolen skal bæres ind og ud af bilen. Ligeledes er basen også rimelig tung.

Samlet set er den et rigtig godt bud på den bedste autostol til baby.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 40 – 87 cm (0-12 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 13 kg
🟢 Autostolens mål: H:39,9 x B:44 x L:55,1 cm
🟢 Autostolens vægt: 5,45 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: sele eller base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 5 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Bugaboo Turtle Air

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Turtle Air by Nuna Black - 80801ZW01 fra Bugaboo. Køb babyudstyr her.

Fordele:
✔ Godkendt til flyrejser
✔ En meget let autostol
✔ Lækkert spædbarnsindlæg i merinould
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk

En meget let autostol
En af de store forcer ved Bugaboo Turtle Air er, at den vejer under 3 kg. Den er derfor meget let at bære ind og ud af bilen. Det er en stor fordel, når dit barn er helt lille og sover meget, for så kan du let bære barnet i autostolen mens du eksempelvis skal i supermarked eller andet.

Lækre detaljer
Ligesom Cybex’s autostole har denne Bugaboo-autostol også en solkaleche med UPF 50+, så dit barn ikke får solen i øjnene og bliver blændet, når I kører bil. Så har den selvfølgelig også et spædbarnsindlæg, så dit barn kan lille godt og trygt i autostolen, når det er nyfødt. Spædbarnsindlægget er lavet i lækkert merinould, der er velegnet til hele året.

Godkendt til flyrejser
Skal du ud og flyve og påtænker at have autostolen med? Så er denne autostol helt perfekt til formålet. Den er nemlig godkendt til flyrejser, så du kan have den med alle steder.

Sikkerheden er i top
Forbrugerrådet Tænk har testet stolen og den opnå ‘Bedst i Test’ grunden dens gode resultater, når det kommer til front- og sidekollision samt brugervenlighed. Derudover er der ingen skadelige kemikalier i autostolen.

En ulempe ved denne stol er, at den skal monteres med base og ikke kan bruges med trepunktssele.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 40 – 83 cm (0-15 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 13 kg
🟢 Autostolens mål: H:59,8 x B:44 x L:69 cm
🟢 Autostolens vægt: 3,3 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: Base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 7 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Maxi-Cosi Coral 360

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Coral 360 - essential black Den bedste autostol til nyfødte

Fordele:
✔ Godkendt til flyrejser
✔ En meget let autostol med aftagelig siddepude
✔ Easy-in-system
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk

Maxi Cosi har lavet denne smarte autostol, der er en af de letteste på markedet og som har en række smarte funktioner. Autostolen kan desuden bruges helt fra 40 cm og er derfor rigtig god til for tidligt fødte. Nogle af de andre autostole i denne test kan først bruges fra 45 cm, så hvis dit barn er for tidligt født, er det vigtigt at være opmærksom på dette.

En autostol i to dele
Autostolen består af to dele: en sikkerhedsskal og en siddepude. Det smarte ved denne opdeling er, at når du skal transportere dit barn frem og tilbage fra bilen, skal du ikke bære rundt på hele autostolen (med barnet i). Du kan nøjes med at tage siddepuden med dig og lade sikkerhedsskalen blive i bilen. Det gør autostolen meget lettere (1,7 kg). Aldrig har det været så let at bære barnet i autostolen. Til siddepuden kan du anskaffe dig en sele (carry strap), så du let bære barnet uden besvær. Det kan du se mere om i nedenstående video:

Easy-in
Maxi Cosi Coral 360 har Easy-in-systemet, der gør at selerne forbliver åbne, når barnet er klikket ud af autostolen. Det gør det nemmere at sætte barnet i autostolen næste gang, fordi du ikke skal fjerne selerne inden du sætter barnet i autostolen. På denne måde kan du få barnet op og ned i autostolen på få sekunder. Du kan desuden fastspænde stolen med sele eller base (ISOFIX). Basen kan drejes 180 grader, så du let kan tage barnet ind og ud af bilen uden at vride ryggen.

Godkendt til flyrejser
Hvis du ser efter en mindre autostol, der er godkendt til flyrejser, er denne autostol et rigtig godt valg. Dog skal du altid tjekke det enkelte flyselskab og finde deres regler til autostole ombord på fly.

Du kan også sætte autostolen på Maxi Cosis klapvogne, og på denne måde transportere barnet rundt. Det kan være en fordel, hvis dit barn er faldet i søvn og du skal ind og handle. Så klikkes autostolen på klapvognsstellet og så kan du hurtigt og nemt komme ind og handle på få sekunder.

Stolen er lidt mindre end de fleste andre babyautostole på markedet og kan kun bruges til 75 cm, som svarer til ca. 12 måneder. Men det skyldes, at autostolen har den todelte funktion, hvilket også er dens største force. Dette er også en af grundene til, at vi har taget stolen med i testen.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 40 – 75 cm (0-12 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 12 kg
🟢 Autostolens vægt uden sikkerhedsskal: 1,7 kg
🟢 Autostolens vægt med sikkerhedsskal: 5,5 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: Sele eller base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Cybex Aton 5

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Aton 5 - deep black

Fordele:
✔ Barnet kan næste ligge helt ned i autostolen
✔ XXL-solkaleche med UV50+ solbeskyttelse
✔ En god autostol til den prisbevidste forbruger
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk

En autostol i Cybex-kvalitet
I bund og grund minder mange af Cybex autostole meget om hinanden – men de har selvfølgelig hver især nogle unikke funktioner. Ligesom Cybex Aton M i-Size har denne autostol også L.S.P-systemet, der absorberer kraften fra en sidekollision, justerbar hovedstøtte og XXL-solkaleche med UV50+ solbeskyttelse. Det minder derfor rigtig meget om Cybex Aton M i-Size, dog er denne autostol ikke en i-Size. Det betyder også, at det er barnets vægt og ikke længde, der afgør om barnet passer til autostolen.

Når barnet (næsten) kan ligge fladt
Den aftagelse sædeindsats gør det muligt for dit barn at ligge meget fladt i autostolen, så sikkerheden er så høj som muligt. Når barnet ligger mere ned mindskes risikoen for, at der sker noget ved barnet hoved og hals ved kollision.

Denne autostol er desuden også rimelig billig, og går ikke på kompromis med kvaliteten. Det er derfor et rigtig bud på den bedste autostol til baby, hvis du er prisbevidst, men samtidig gerne vil have et ordentligt kvalitetsprodukt.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 0 – 13 kg (0-18 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 13 kg
🟢 Autostolens mål: H:39 x B:43 x L:64 cm
🟢 Autostolens vægt: 4,8 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: Sele eller base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 8 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Cybex Cloud Z2 i-size

Cloud Z i-Size PLUS - deep black Den bedste autostol til nyfødte

Fordele:
✔ XXL-solkaleche med UPF 50+ beskyttelse
✔ Sædet kan lægges helt ned når den ikke er fastspændt i bilen

Gode funktioner og lækre detaljer
Ligesom de to foregående autostole fra Cybex har denne også L.S.P-systemet, der absorberer kraften fra en sidekollision, justerbar hovedstøtte og XXL-solkaleche med UV50+ solbeskyttelse. Derudover har autostolen hele 11 forskellige hovedstøttepositioner, så nakken hele tiden kan støttes på bedst mulig vis. Denne autostol kan selvfølgelig også monteres med både sele og base. Hvis du tilkøber basen kan den desuden dreje 180 grader, så du ikke skal vride ryggen for at få barnet ud af autostolen.

Derudover kan barnet lægge helt vandret i autostolen, når den ikke er fastspændt i bilen. Det betyder, at du trygt kan tage barnet med ind (liggende i autostolen) og lade barnet sove videre uden at bekymre dig om, at barnet ikke må sidde for længe i en autostol ad gangen. Dette er helt klart Cloud’ens force og grunden til at autostolen er med i vores autostol test.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 45 – 87 cm (0-18 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 13 kg
🟢 Autostolens mål: H:38 x B:44 x L:67 cm
🟢 Autostolens vægt: 5,1 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: Sele eller base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 11 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Bedste autostol fra 9 til 18 kg i vores autostol test

Den næste størrelse autostol hedder fra 9 til 18 kg, hvilket ofte svarer til 9 mdr. til 4 år. Nogle af nedenstående autostole kan endda bruges helt fra nyfødt – dog vil vi altid anbefale at købe en babyautostol (kategori 0-autostol) til den helt lille størrelse, så de får bedst mulig støtte fra fødslen.

Mange af nedenstående autostole er storebrødre til nogle af ovenstående modeller (babyautostolene). Hvis du skal købe en babyautostol kan det være en god idé at have den næste autostol for øje, så du kan finde de autostole, der har de bedste funktioner og detaljer.

Nedenfor har vi samlet de bedste autostole fra 9 til 18 kg på markedet.

Den bedste autostol fra 9 kg: Cybex Anoris T i-size

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Fordele:
✔ Kan bruges helt op til 6 års alderen
✔ Vundet 1. pladsen i Forbrugerådet Tænks test
✔ LED-indkator der viser korrekt brug

Bedst i test
Forbrugerrådet Tænk har testet en række forskellige autostole i alle vægtklasser. Cybex Anoris T i-Size er den autostol, der har klaret sig bedst i testen, og derfor er kåret som nr. 1. Det er derfor meget oplagt at have fokus på, hvad denne autostol kan.

Bruges helt til 6 år
Denne autostol kan bruges helt til barnet er 6 år, hvilket er væsentlig mere end de andre autostole i denne kategori, der ofte går til 4 årsalderen . Det kan have stor betydning at du kan bruge autostolen de ekstra år for at optimere sikkerheden.

Fremadvendt
Denne autostol kan kun vende fremadvendt, men den går ikke på kompromis med sikkerheden. Det er også det Forbrugerrådet Tænk har testet sig frem til, og  grunden til at Cybex Anoris t i-Size ligger i den absolutte top over bedste autostole. Med denne autostol kan du holde øje med dit barn fra bakspejlet.

Sikkerhed
Autostolen har en revolutionerende airbag-teknologi, der sikrer at barnet sidder trygt og godt i sædet. Arbejdet bag teknologien går flere år tilbage og giver dit barn optimal støtte til både hoved, nakke og rygsøjle. Autostolen har Cybex smarte L.S.P.-system, der absorberer slaget fra en sidekollision. Barnet spændes fast i autostolen ved hjælp af en one-click sele, der består af en sikkerhedspude.

Derudover er der en LED-indikator, der viser om sædet er installeret korrekt og spændt ordentligt fast.

Komfort
Autostolen giver dit barn meget benplads og sikrer en god komfort. Samtidig er der også 3 hvilepositioner samt forskellige indstillinger i hovedstøtten i stolen, så barnet kan få den mest optimale støtte.

Denne stol har virkelig mange fordele. Det er også derfor den er med i toppen af de bedste autostole fra 9 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 76 – 115 cm (15 mdr.-6 år)
🟢 Barnets maksvægt: 21 kg
🟢 Autostolens mål: H:66,2 x B:44 x L:61,4 cm
🟢 Autostolens vægt: 12 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: base (ISOFIX)
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Joie i-Spin Safe

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Joie i-Spin Safe Autostol, Coal

Fordele
✔ Kan være bagudvendt hele brugstiden
✔ Fodstøtte med 19 forskellige positioner
✔ Base medfølger
✔ Kan bruges fra nyfødt
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk

Sikkerhed
Dette er en yderst sikker autostol, der kan være bagudvendt så længe stolen er i brug. Stolen kan bruges til barnet er 4 år eller har en højde på 105 cm. Hovedstøtten har Tri-Protect, hvilket betyder at hovedet beskyttes i tilfælde af sidekollision. Samtidig bør barnet ikke blive udsat for livstruende, høje nakkeskader ved en frontalkollision ved brug af denne autostol.

Komfort
Stolen har en 90 graders rotation, så du kan dreje autostolen mod døråbningen. Derudover kan fodstøtten justeres i 19 positioner, så autostolen hele tiden vokser med barnet.

Forbrugerrådet Tænk har kåret denne som ‘Den Bedste Autostol’ i deres autostol test, og derfor ligger den også i toppen som den bedste autostol fra 9 kg i vores test.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 40 – 105 cm (0 mdr.-4 år)
🟢 Barnets maksvægt: 18,5 kg
🟢 Autostolens mål: H:57 x B:58 x L:65 cm
🟢 Autostolens vægt: 14,6 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: base (ISOFIX)
🟢 Fremadvendt og bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte og fodstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Besafe iZi Modular RF X1 i-Size

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size Autostol, Premium Car Interior Black

Fordele
✔ Basen kan justeres, så benpladsen forbedres for barnet
✔ Kan være bagudvendt hele brugstiden
✔ Magneter i selen, der øger brugervenligheden
✔ Flere hvilepositioner

Besafe iZi Modular RF X1 i-Size er en lækker autostol, der er en nyere udgave af den populære Besafe iZi Modular RF i-Size-model. Autostolen giver både rigtig god komfort og yder en høj sikkerhed, når i er ude og køre.

Komfort
Basen kan justeres helt indtil barnet er 4 år, så barnet har den nødvendige benplads. Det er muligt for barnet at sidde bagudvendt helt indtil 4 års alderen. Samtidig er der en justerbar nakkestøtte, der giver maksimal komfort for barnet. Autostolen har derudover nogle magneter, der øger brugervenligheden af selen.

Besafe iZi Modular RF X1 i-Size har flere hvilepositioner, så autostolen hele tiden kan tilpasses barnets behov.

Sikkerhed
Autostolen monteres med basen, der er udstyret med en indikator, der viser når stolen er monteret rigtigt – indikatoren øger sikkerheden og mindsker risiko for at montere autostolen forkert. Samtidig er autostolen monteret med Dynamic Force Absorber, der giver barnet den optimale hovestøtte og tager imod slaget ved en sidekollision, så barnet beskyttes mest muligt.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 61 – 105 cm (6 mdr.-4 år)
🟢 Barnets maksvægt: 18 kg
🟢 Autostolens mål: H:65 x B:44 x L:60 cm
🟢 Autostolens vægt: 15 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: base (ISOFIX)
🟢 Fremadvendt og bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Bedste autostol fra 9 til 36 kg i vores autostol test

Denne kategori af autostole bruges til børn fra 9-15 måneder til 12 år. Hvis du investerer i sådan en autostol, når der ikke længere er plads til barnet i babyautostolen, skal du ikke ud at investere i flere autostole i barnets levetid. Nedenfor har vi samlet de bedste autostole til dit barn fra 9 til 36 kg.

Ulempen ved autostole fra 9 til 36 kg er imidlertid, at autostolen ikke sidder på en base med drejefunktion. Det mindsker brugervenligheden i stolen. Hvis denne funktion er vigtig for dig, bør du derfor vælge en af ovenstående autostole i stedet (kategori 1-autostol: Autostole fra 9 – 18 kg).

I store træk ligner nedenstående autostole meget hinanden. De har alle fokus på komforten for barnet og at autostolen skal kunne vokse med barnet. Derudover har flere af dem også fokus på ventilationen, som tager højde for barnets temperatur. Endelig har autostolene også en hvileposition, så barnet har mulighed for at sove og slappe af, når I kører bil.

Det du skal være opmærksom på, når du skal finde den bedste autostol fra 9 til 36 kg, er monteringen af autostolen i bilen. Der kan nemlig godt være stor forskel på autostolene her. Nogle autostole kræver ISOFIX – andre gør ikke. Nogle autostole kræver selemontering og topstrop – mens andre kun kræver en af delene. Det kan vise sig at være særdeles vigtigt at tage højde for monteringen af autostolen, hvis den skal bruges i en bil, der ikke har ISOFIX. Det er derfor vigtigt at afklare jeres families behov inden i endeligt vælger en af de bedste autostol fra 9 til 36 kg nedenfor.

Den bedste autostol fra 9 til 36 kg: Cybex Pallas G i-size

Fordele:
✔ En effektiv sikkerhedspude der kan bruges helt til barnet vejer 21 kg.
✔ Hvileposition, så autostolen kan tilpasses barnets behov

En lækker autostol der kan bruges fra lille barn til pre-teen og som giver optimal støtte hele vejen.

Komfort
Cybex Pallas G i-Size er en komfortabel autostol med ventilationssystem, så barnet kan holde en behagelig temperatur. Du kan desuden justere sædet til en hvileposition, så dit barn trygt og rart kan sove mens I kører.

Sikkerhed
Barnet beskyttes med en sikkerhedspude, der øger sikkerheden ved en eventuel kollision, fordi den mindsker risikoen for nakkeskader. Denne sikkerhedspude må fjernes, når barnet vejer 21 kg. Når barnet er blevet stor nok til ikke at bruge sikkerhedspuden, spændes barnet fast ved hjælp af bilens selesystem.

Derudover er Cybex Pallas G i-Size udstyret med Cybex’s L.S.P.-system, der også kendes fra producentens andre autostole. Systemet forhindrer barnet i at få livstruende skader ved en sidekollision.

Alt i alt et rigtig godt bud på den bedste autostol fra 9 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 76 – 150 cm (15 mdr.-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 9 – 50 kg
🟢 Autostolens mål: H:59 x B:59,5 x L:40,5 cm
🟢 Autostolens vægt: 8,9 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Maxi-Cosi Titan Pro i-Size

Fordele:
✔ 5 rygpositioner
✔ Maxi-Cosi’s G-Cell-beskyttelse ved kollision

Denne autostol fra Maxi-Cosi er en i-Size-model, hvilket betyder at den har sidekollisionsbeskyttelse.

Barnet kan vokse i stolen
Autostolen er lavet til at vokse med barnet, så barnet hele tiden får den nødvendige støtte, når I er ude og køre. Derfor kan du – når barnet er stor nok – pakke autostolens fempunktssele om bag foret på autostolen for at bruge bilens trepunktssele i stedet.

Sikkerhed
Denne stol skal monteres med ISOFIX, så det er selvfølgelig en nødvendighed, at du har dette i bilen. Hvis ikke du har det, bør du i stedet se på nogle af de selemonterede autostole. Derudover skal topstroppen fastspændes bilen indtil barnet er 4 år – herefter er det valgfrit.

Derudover kommer Maxi-Cosi Titan Pro i-Size med G-Cell-beskyttelse, der hjælper til beskyttelse af barnet og mindsker risiko for alvorlig tilskadekomst i tilfælde af en kollision.

Komfort
Maxi-Cosi Titan Pro i-Size er en autostol med 5 forskellige rygpositioner, så du har mulighed for at finde den helt rigtige indstilling til dit barn. Rygpositionen sikrer at dit barn sidder trygt og godt, når I er ude og køre.

Endnu et godt bud i kategorien fra 9 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 76 – 150 cm  (15 mdr.-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:82 x B:44 x L:58 cm
🟢 Autostolens vægt: 12,2 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og topstrop
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Bedste autostol 15 til 36 kg i vores autostol test

Den sidste kategori af autostole vi vil gennemgå er fra 15 til 36 kg. Disse autostole er altså til det større barn mellem 3 og 12 år, der stadig skal sidde i autostol.

I denne kategori fastspændes barnet ved hjælp af bilens trepunktssele i autostolen.

Bedste autostol fra 15 til 36 kg: Cybex Solution M-fix

Fordele:
✔ 12 højdeindstillinger på hovedstøtten
✔ Cybex’s L.S.P.-system
✔ Tilbagelænet hovedstøtte, der øger sikkerheden

Denne autostol er til barnet fra 3 til 12 år, der skal have en behagelig og god autostol at sidde i, når I er ude og køre.

Komfort og sikkerhed
Cybex Solution M-fix er en i-Size-autostol med et bredt og dybt sæde, så der er plads til at barnet kan vokse. Derudover har autostolen en tilbagelænet hovestøtte, så hovedet ikke falder forover, når barnet er faldet i søvn i stolen. Det øger derfor sikkerheden. Autostolen er ligeledes udstyret med Cybex’s smarte L.S.P.-system, der absorberer og reducerer kraften ved en sidekollision.

Der er 12 forskellige hovedstøtte-indstillinger i autostolen, så autostolen hele tiden tilpasses barnet. Endvidere kan ryglænet indstilles efter hvilken bil du har, hvilket øger komforten for dit barn.

Barnet fastspændes med bilens trepunktssele.

Denne autostol er et fremragende bud på den bedste autostol fra 15 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 100 – 150 cm  (3-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:62,5 x B:54 x L:40,5 cm
🟢 Autostolens vægt: 6,2 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Britax Römer Kidfix III M

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Fordele:
✔ ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk
✔ Bredt og stort sæde, så der er masser af plads til barnet

Denne autostol er ‘Bedst i test’ hos Forbrugerrådet Tænk og er samtidig den bedste autostol fra Britax Römer.

Kør med stil
Det vigtigste er sikkerheden i en autostol – og det har Britax Römer styr på her. Men design og look betyder også noget – autostolen skal trods alt bruges i mange år frem. Denne stilfulde autostol giver optimal støtte til barnet – også på de lange køreture.

Sikkerhed og komfort
Autostolen er udstyret med Britax Römers sikkerhedsteknologi kaldet SICT, der beskytter barnet ved en sidekollision. Derudover har autostolen SecureGuard, der sikrer at hofteselen sidder i en god position over bækkenknoglerne, så barnet får en god komfortoplevelse.

Sædet er omkring 20% større end lignende modeller, skriver Britax Römer på deres egen hjemmeside. Det giver en virkelig god komfort til barnet. Samtidig er der ekstra blød polstring i autostolen.

Barnet fastspændes med bilens trepunktssele.

Denne autostol er endnu et godt bud på den bedste autostol fra 15 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 15 – 36 kg  (3,5-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:67-85 x B:54 x L:43 cm
🟢 Autostolens vægt: 7,5 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

BeSafe iZi Flex Fix I-Size

Fordele:
✔ Kan monteres med ISOXFIX og/eller bilens trepunktssele
✔ Plads til brede skuldre

Med denne autostol fra BeSafe har du masser af mulighed for at tilpasse den til jeres behov. Du kan vælge at fastspænde autostolen med ISOFIX og bilens trepunktssele eller kun med sele. Samtidig kan ryglænet vippes, så autostolen kan tilpasses bilsædet – der er nemlig forskellige hældninger på bilers sæder.

Mange lækre funktioner
Stolen har desuden en hvilefunktion, så barnet kan sidde godt – ligegyldigt om barnet vil følge med på bilturen eller sove mens I kører. Siddepuden er desuden behagelig at sidde på – selv på de længere køreture. Det er desuden nemt at justere højden på ryggen, selerne og nakkestøtten, som styres ved hjælp af en drejeknap. Der er desuden gjort noget ud af at gøre plads til skuldrene, så barnet sidder godt – selv når det er 12 år.

i-Size = Sikkerhed
BeSafe iZi Flex Fix er en i-Size-autostol, hvilket betyder at den lever op til de strengeste krav på markedet. Det er derfor en yderst sikker autostol at spænde dit barn fast i. Der er desuden farveindikatorer, der sikrer at autostolen er monteret korrekt.

Denne autostol fra BeSafes bud på den bedste autostol fra 15 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 100 – 150 cm  (ca. 4-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:64-82 x B:44-52 x L:44 cm
🟢 Autostolens vægt: 7 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og/eller selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Joie Trillo LX

Trillo Lx autostol - ember

Fordele:
✔ Kan monteres med ISOXFIX og/eller bilens trepunktssele
✔ Indbyggede kopholdere
✔ 7 Forskellige hovedstøtte-positioner

Denne fine autostol fra Joie er et godt bud på en god autostol til barnet fra 15 til 36 kg, som ikke koster en formue.

Sikkerhed
Joie Trillo LX har sidekollisionsbeskyttelse gennem Joie’s Guard Surround Safety. Hovedstøtten er desuden smal, men det er for at holde hovedet på plads og sikre en bedre sikkerhed ved en eventuel kollision.

Lækre detaljer
Denne autostol er rigtig godt til dig, der skal have tre børn på bagsædet, og derfor har brug for at udnytte al pladsen. Med Joie Trillo LX er det nemlig muligt at rykke lidt på autostolen, når den er monteret med ISOFIX, så du kan tilpasse pladsen til de resterende børn på bagsædet. Derudover har den to indbyggede kopholdere, hvilket kan være en smart funktion, hvis I skal ud på en længere køretur.

Derudover vejer autostolen kun 5 kg, hvilket gør den til en god kandidat som en flytbar autostol, der bruges i flere biler.

Denne autostol er også et rigtig godt bud på den bedste autostol fra 15 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 15 – 36 kg  (ca. 4-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:64-82 x B:44-52 x L:44 cm
🟢 Autostolens vægt: 5 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og/eller selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med 7 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Guide – Regler og gode råd til at finde den bedste autostol til dit barn

Når det kommer til ens børn vil man rigtig gerne gøre dit rigtige. Derfor vil man også gerne sørge for at købe en sikker autostol. Men man kan også selv øge sikkerheden, når barnet sidder i autostolen.

Overtøj i autostol

De fleste forældre vil meget gerne pakke deres børn ind i overtøj, så de ikke fryser om vinteren. Men det udgør en større risiko for barnet at køre bil, hvis barnet har overtøj på. Det skyldes, at det kan være svært at stramme selerne tilpas meget og man kan komme til at justere autostolens indstillinger forkert. Derfor må et barn aldrig have tykt overtøj på i en bil. Man kan i stedet anskaffe sig en kørepose, som holder barnet varmt, når I kører bil.

Køb af brugt autostol

Hvis man har været ude for et uheld eller en kollision i sin bil – ligegyldigt hvor lille eller stor en kollision der er tale om – bør man skifte autostolen ud. Det anbefaler producenterne, fordi man ikke kan være sikker på, at autostolen ikke har taget skadet. Derfor er det selvfølgelig også problematisk, hvis man køber en brugt autostol, da man ikke kan vide, hvordan den er blevet behandlet. Du skal derfor overveje nøje, om du vil købe din autostol brugt – og ellers kan det være en fordel at købe en autostol af nogen du kender.

Bagudvandt vs. fremadvandt

Når barnet sidder bagudvendt, er barnets nakke og hoved meget bedre beskyttet, end hvis barnet sidder fremadvendt. Derfor anbefales det, at barnet sidder bagudvendt så længe det overhovedet kan lade sig gøre. Barnets ben må gerne være bøjede, hvis de ikke kan strejkes på grund af bilens sæde – det sker der ikke noget ved. I den mindste kategori af autostole (kategori 0-autostole: fra 0 til ca. 12 måneder) er autostolen altid bagudvendt, da dette er et lovkrav. Men i den næste kategori af autostole må barnet godt vende fremadvendt. Dog anbefales det, at børn siger bagudvendt helt indtil de er 3-4 år.

Autostol og bil – Passer det sammen?

Det er ikke alle autostole der passer til alle biler. Det kan derfor være en god idé at undersøge, om der kan være problemer med den bil du/I har. Alle fabrikanter af autostole har en guide til, om deres autostole passer til lige præcis jeres bil. På den måde kan du være sikker på, at autostolen er sikker, når den fastspændes jeres bil.

Ofte stillede spørgsmål om autostole

⚖ Hvad er en i-Size-autostol?

I-Size er en kategori indenfor autostole, hvor det er barnets længde (og ikke vægt) der er afgørende for, om barnet passer til autostolen. Derudover er i-Size-autostole testet for sidekollision og har indbygget sikkerhed, der beskytter barnet, hvis bilen skulle komme ud i sådan et uheld. En sidste ting der er specielt ved i-Size-stole er, at de skal kunne spændes fast med ISOFIX i bilen.

🤔 Skal autostolen være med selemontering, ISOFIX og/eller base?

Der er ikke noget enkelt svar på det spørgsmål, da det afhænger af smag og behag samt behov. Nogle autostole kan spændes fast med begge dele - andre kan kun spændes fast med en af delene.

💡 Hvad betyder ECE-mærkningen?

ECE-mærkningen er din garanti for, at autostolen overholder EU's sikkerhedskrav.

Læs også vores artikel om autostol til nyfødte her.

Tidligere anmeldte autostole

Nedenstående produkter henviser vi ikke længere til. Enten fordi vi ikke længere har links til webshoppen, der forhandler produktet eller fordi produktet er udgået. Vi har dog alligevel valgt at bibeholde produkterne på siden, hvis du af en eller anden grund skulle finde informationerne brugbar og nyttig.

Cybex Aton M i-size

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Fordele:
✔ Kan bruges helt til barnet er 87 cm
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk
✔ Sikkerheden er i top

Høj sikkerhed og god stabilitet
Cybex Aton M i-Size er ligesom Silver Cross Dream i-Size kåret som ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk. Den scorer ‘Meget God’ på sikkerhed – herunder sidekollision, hvor autostolen er udstyret med et L.S.P-system, der fjerner kraften ved en eventuel sidekollision væk fra barnet. Derudover scorer Cybex Aton M i-Size også højt på ‘Stabilitet på bilsædet’ og ‘Seleføring’ hos Forbrugerrådet Tænk. Det er derfor en meget sikker autostol.

XXL-kaleche blandt de lækre detaljer
Denne autostol har nogle ret fede funktioner, herunder en lækker XXL-solkaleche med UPF 50+, så du ikke behøver at bekymre dig om solen, når I kører bil.  Derudover har den hele 11 forskellige nakkestøtteindstillinger, så autostolen hele tiden kan vokse med barnet.

Autostolen passer også på Cybex klapvogne, så du kan sætte autostolen på stellet og køre med barnet på denne måde.

M-Line
Autostolen tilhører M-line-modulsystemet. Det betyder, at du kan bruge Base M til både Cybex Aton M i-Size og den næste autostol (barnet kan bruge indtil 3-4 år), der hedder Cybex Sirona M2 i-Size.

Denne Cybex Aton M i-Size er endnu et godt bud på den bedste autostol til dit barn.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 45 – 87 cm (0-18 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 13 kg
🟢 Autostolens mål: H:39 x B:44 x L:66 cm
🟢 Autostolens vægt: 4,2 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: sele eller base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 11 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Swandoo Albert i-Size 1.2

⭐⭐⭐ Kåret som ‘Bedst i test’ af Forbrugerrådet Tænk ⭐⭐⭐

Fordele:
✔ Håndtag med 4 positioner
✔ Autostolen kan integreres med mange klapvognsstel
✔ Har vunder flere deisgnpriser
✔ En god autostol til den for tidligt fødte baby
✔ ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk

God til for tidligt fødte
Denne Swandoo Albert i-Size 1.2 kan bruges helt fra 40 cm og er derfor rigtig god til for tidligt fødte. Nogle af de andre autostole i denne test kan først bruges fra 45 cm, så hvis dit barn er for tidligt født er det vigtigt at være opmærksom på de centimeter der er angivet ved din autostol.

Flot design
Selvfølgelig er sikkerheden det vigtigste ved en autostol, men det gør jo ikke noget, at designet er flot – og ved Swandoo Albert i-Size 1.2 er designet i top. Autostolen er lavet i polypropylen, der giver barnet en komfortabel kropstemperatur. Derudover er autostolen designet i Wien og har vundet flere designpriser.

Lækre detaljer
Håndtaget har 4 forskellige position: fast position, klapvognsposition, køreposition og bæreposition. Derudover har denne autostol – ligesom de fleste andre – en solkaleche med UPF50+ solbeskyttelse.

I autostolen er der integrerede reflekser, så autostolen kan ses i mørket. Det er smart, hvis man skal passere en vej eller holde et sted, hvor der er meget trafik. Swandoo Albert i-Size 1.2 kan sættes på klapvognsstel fra f.eks. Baby Jogger, Cybex, Britax Römer og GB.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 40 – 85 cm (0-18 måneder)
🟢 Barnets maksvægt: 13 kg
🟢 Autostolens mål: H:31 x B:44 x L:77 cm
🟢 Autostolens vægt: 5,1 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: Sele eller base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 6 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

BeSafe iZi Kid X3 i-Size

BeSafe iZi Kid X3 Autostol, Fresh Black Cab

Fordele:
✔ Ventilation i rygstøtten
✔ Udstyret med den nyeste udgave af Side Impact Protection+ fra BeSafe
✔ Mulighed for justering af benplads til barnet
✔ Udstyret med særlig børneindsats, der giver mulighed for tidligere overgang til småbørnsautostol

BeSafe iZi Kid X3 i-Size er en nyere version af iZi Kid X2-modellen og er meget mere brugervenlig og praktisk end sin forgænger.

Sikkerhed
BeSafe iZi Kid X3 i-Size har den nyeste udgave af BeSafe’s Side Impact Protection+, der let fastgøres til stolen og sidder bedre fast end tidligere. Autostolen er bagudvendt og er rigtig nemt at installere på basen. Der er ligeledes en indikator der viser, at barnet er rigtigt fastspændt.

Komfort
Autosolen er udstyret med en børneindsats, der kan bruges i op til 2 år. Børneindsatsens materiale formes efter kroppen på barnet og giver derfor en god siddekomfort og bedre støtte. Indsatsen kan dog sagtens tages ud før de 2 år, hvis barnet mangler plads i autostolen. Du har desuden mulighed for at justere autostolen til barnet i takt med at det vokser og har brug for mere plads. Der medfølger nogle justerbare ISOFIX-arme, der kan justeres efter hvor meget benplads dit barn har brug for. Samtidig er det muligt at justere nakkestøtten i højden.

Autostolen har 4 forskellige sidde- og hvilepositioner, så du nemt kan tilpasse stolen til barnets behov. Derudover er der ventilation i rygstøtten, som sikrer en god temperaturregulering for barnet.

Endnu et godt bud på den bedste autostol fra 9 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 61 – 105 cm (6 mdr.-4 år)
🟢 Barnets maksvægt: 18 kg
🟢 Autostolens vægt: 14,5 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: base (ISOFIX)
🟢 Bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej, men dog en børneindsats fra 6 mdr. til 2 år.

Cybex Sirona SX2 i-Size

Fordele:
✔ Kan bruges helt fra nyfødt med spædbarnsindlæg
✔ 12 forskellige hovedstøtteindstillinger
✔ Kan både være fremadvendt og bagudvendt

360 graders rotation
Med denne stol er det slut med at vride sig i ryggen. Stolen kan nemlig drejes hele vejen rundt. Det kan især være rart for forældrene, da du ellers skal bakse med at få barnet ind og ud af stolen.

Kan bruges helt fra nyfødt
Denne autostol kan bruges fra nyfødt, (fra 45 cm) hvis du bruger spædbarnsindlægget. Denne stol giver dig derved mulighed for at bruge autostolen lige fra barnet bliver født. Dog kan det være rart at have en af de almindelige babyautostol (kategori 0-autostole fra 0 – 9 kg) vi har listet op ovenfor, da de kan bæres ind og ud af bilen samt sættes på et barnevogn- eller klapvognsstel.

Sikkerhed
Cybex Sirona SX2 i-Size kan både vende fremadvendt og bagudvendt, men autostolen skal være bagudvendt til barnet er minimum 15 måneder og 76 cm i højden. Dog anbefales det, at barnet sidder bagudvendt indtil 4 års alderen, da det øger sikkerheden for barnet ved en eventuel kollision. Samtidig har stolen en ER-teknologi, der mindsker belastningen på barnets nakke og dermed giver bedre sikkerhed i tilfælde af frontalt sammenstød, når barnet sidder fremadvendt.

Komfort
Autostolen har hele 12 forskellige hovedstøtteindstillinger, så du hele tiden kan tilpasse stolen til barnet i takt med at det vokser.

At Cybex Sirona SX2 kan bruges helt fra nyfødt, er dens store force. Det er samtidig en af de gode grunde til at have den med som en af de bedste autostole fra 9 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 45 cm (med spædbarnsindlæg) og ellers fra 61 – 105 cm (0 mdr.-4 år)
🟢 Barnets maksvægt: 18 kg
🟢 Autostolens mål: H:68 x B:49 x L:71 cm
🟢 Autostolens vægt: 14 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: base (ISOFIX)
🟢 Fremadvendt og bagudvendt position
🟢 Hovedstøtte med 12 forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Ja

Britax Römer Advansafix IV R

Advansafix IV R - cosmos black


Fordele:
✔ Mulighed for montering med bilens sele
✔ Britax Römer’s Cool Flow
✔ Kan bruges fra 9 måneder

Komfort
Der er en god komfort i denne autostol fra Britax Römer, der har Cool Flow, som er ventilation til barnet. Derudover kan du finde flere hvilepositioner i autostolen, så barnet kan sove mens i kører bil.

Sikkerhed
Autostolen skal monteres ved hjælp at bilens ISOFIX og topstrop, der tilsammen giver en god beskyttelse og sikkerhed for dit barn. Når barnet er 100-150 cm kan du vælge at montere autostolen med ISOFIX eller bilens sikkerhedssele. Det kan være praktisk, hvis autostolen nogle gange skal rykkes hen i en bil uden ISOFIX. Når dit barn vejer over 21 kg må barnet fastspændes med bilens trepunktssele fremfor autostolens sele.

Britax Römers bud på den bedste autostol fra 9 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 9 – 36 kg  (9 mdr.-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:60-83 x B:44 x L:47 cm
🟢 Autostolens vægt: 11 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Nej
🟢 Montering: ISOFIX, topstrop og selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

GoodBaby Everna Fix

Fordele:
✔ Kan bruges fra 9 måneder
✔ Monteres ved hjælp af ISOFIX og topstrop
✔ Udstyret med L.S.P.-system og ER-teknologi

Mange af autostolene i denne kategori kan bruges fra 15 måneder, men denne autostol kan allerede bruges fra 9 måneder. Den kan derfor være en god autostol at gå over til, så snart barnet er for stor til babyautostolen.

Sikkerhed
Det er vigtigt med en høj sikkerhed, når du skal ud og køre med dit barn. Derfor er det meget betryggende, at denne autostol har det innovative L.S.P-system, der sikrer barnet mod alvorlige skader ved en sidekollision, da autostolen mindsker kraften ved en kollision. Samtidig har denne stol også ER-teknologien, der sikrer barnet i tilfælde af en frontkollision.

Der er også fokus på at holde barnets hoved på plads i denne autostol – også når barnet falder i søvn.

Goodbaby Evarna Fix monteres ved hjælp af ISOFIX og topstrop.

Komfort
Du indstiller nemt og hurtigt autostolen til en hvileposition, hvis barnet er faldet i søvn i bilen og barnet skal ligge bedre.

At Goodbaby Evarna Fix kan bruges allerede fra 9 måneder, er dens store force, og grunden til at den er med som en af de bedste autostole fra 9 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 9 – 36 kg  (9 mdr.-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:82 x B:44 x L:58 cm
🟢 Autostolens vægt: 12,4 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og topstrop
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Britax Römer Evolva 1-2-3 SL Sict

Fordele:
✔ Kan bruges fra 9 måneder
✔ Britax Römers SICT-teknologi
✔ Lækkert design

Evolva 1-2-3 SL SICT-modellen er en af de populære modeller indenfor Evolva-serien hos Britax Römer. Ligesom et par af de andre modeller kan denne også bruges helt fra 9 måneder, hvilket er en god mulighed for at skifte til denne model lige efter babyautostolen.

Sikkerhed
Autostolen kommer med Soft-Latch ISOFIX-monteringssystem, der betyder at stolen monteres direkte til bilen, og det giver en rigtig god og stabil sikkerhed, når barnet sidder i stolen.Derudover kommer autostolen med SICT-teknol0gien, der er en sidekollisionsteknologi, som øger sikkerheden i forbindelse med et sammenstød.

Det skal dog bemærkes, at Forbrugerrådet Tænk har testet autostolen og her tester den kun middel grundet dens jævne præstation ved en frontkollision. Derudover får autostolen gode anmeldelser.

Komfort og design Britax Römer Evolva 1-2-3 SL SICT er polstret med et lækkert stof, som giver autostolen et lækkert look. Samtidig er autostolens hovestøtte lavet i behagelige materialer, så dit barn får den bedste køreoplevelse.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 9 – 36 kg  (9 mdr.-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:61-86 x B:51 x L:48 cm
🟢 Autostolens vægt: 8,6 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Nej
🟢 Montering: ISOFIX og selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect

Fordele:
✔ God hvilefunktion
✔ Kan både monteres med ISOFIX og bilens trepunktssele
✔ Høj brugervenlighed

Høj brugervenlighed
Denne autostol har en høj brugervenlighed, hvilket også ses i Forbrugerrådet Tænk’s test af autostole. Her vurderes det, at Maxi-Cosi Rodifix Airprotect er nem at installere i bilen samt justere størrelsen på, så den tilpasses barnet. Derudover er der en lav risiko for fejlmontering.

Sikkerhed
Autostolen kan monteres med ISOFIX, men kan også monteres med trepunktssele, hvilket giver gode muligheder for at bruge autostolen i flere biler, hvis det er relevant for jer. Barnet fastspændes ved hjælp af trepunktsselen.

Komfort
Den har en god hvilefunktion og har derudover en justerbar hoved- og skulderstøtte. Komforten er i top på denne autostol, hvilket også vises ved, at bredden på ryglæn og sæde kan justeres. Samtidig er den god polsteret, så barnet sidder behageligt.

Maxi-Cosis bud på den bedste autostol fra 15 til 36 kg.

Specifikationer:
🟢 Barnets størrelse: 15 – 36 kg  (3,5-12 år)
🟢 Barnets maksvægt: 36 kg
🟢 Autostolens mål: H:67-85 x B:54 x L:43 cm
🟢 Autostolens vægt: 7,5 kg
🟢 Sidekollisionsbeskyttelse: Ja
🟢 Montering: ISOFIX og selemontering
🟢 Fremadvendt position
🟢 Hovedstøtte med forskellige positioner
🟢 Spædbarnsindlæg: Nej

Kilder

FDM.dk: Få styr på regler om brug af autostol, d. 29. juni 2022
Forbrugerrådet Tænk: Test: Autostol, d. 25. oktober 2022

4.8/5 - (6 votes)