Follow Us

Babyalarm – bedst i test [Guide til valg af den helt rette babyalarm]

Babyalarm – Bedst i test [2022]

Venter I en lille ny og er I ved at anskaffe jer en masse babyudstyr? Eller er I allerede en småbørnsfamilie? Ligegyldigt hvad har I nok brug for en babyalarm, da det næsten er umuligt at klare sig uden de første år af barnets liv. Der er et hav af forskellige babyalarmer på markedet, og vi har derfor samlet en række forskellige babyalarmer, der hver især har sine forcer og som bliver vurderet bedst i test.

Når det så er sagt, så handler valget af babyalarm i høj grad om de behov man har: Skal man kunne se ens barn via et kamera, mens det sover? Skal der være tidtagning på, hvor længe barnet har sovet? Skal man kunne tilkoble flere babyenheder til én babyalarm? Eller skal den udelukkende kunne give lyd fra sig, når barnet er vågent? Det er nogle af de spørgsmål du skal tage stilling til, og som er afgørende for, hvilken alarm du bør vælge. Forskellige behov kræver forskelligt udstyr.

Sådan udvælger vi produkter til vores artikler:
Vores forretningskoncept er at sammenligne og vurdere forskellige produkter baseret på vores viden om produkterne. Vi er en affiliate-side. Det betyder, at vi får en kommision, når vi promoverer et givent produkt, som en af vores partnerskaber sælger. Alt indhold på hjemmesiden er således sponsoreret indhold.

Vi tester ikke selv de nævnte produkter i artiklen, men samler derimod alle relevante informationer om produkterne fra vores partnervirksomheder og videregiver dem til dig. Selvom vi er en affiliate-side udvælger vores skribent-team nøje, hvilke produkter der fremgår af hjemmesiden. Her tages både moralske og etiske foranstaltninger, der sikrer at produkterne lever op til en række standarder.

Vores udvælgelse og vurdering af produkter beror generelt på følgende kriterier:
✔ Produktets egenskaber og specifikationer
✔ Kundeanmeldelser
✔ Produkttests fra ekspertkilder
✔ Research af markedet
✔ Viden om, hvad du som læser ønsker af viden om produkterne

Selvom vi er en affiliate-side og derved får en kommision for de produkter vi promoverer, prøver vi så vidt muligt at give dig et nuanceret indhold med fokus på fakta og brugbar viden.

Babyalarm – bedst i test: Funktioner til hvert sit behov

Nedenfor har vi samlet en række forskellige babyalarmer, som er nøje udvalgt på baggrund af kvalitet og funktionalitet.  Men først vil vi gennemgå nogle af de parametre, som er vigtige for ens valg af babyalarm, og som man let kan komme til at glemme at kigge efter:

Rækkevidde

Rækkevidden på babyalarmen er særlig vigtig, alt efter hvordan babyalarmen skal anvendes – og her tænker vi ikke på det åbenlyse, at man selvfølgelig skal kunne høre, hvis barnet vågner. Nej, vi tænker mere på, om babyalarmen skal bruges stationært på børneværelset eller den skal bruges i barnevognen eller et helt tredje sted, hvor det er nødvendigt med en lang rækkevidde.

De forskellige babyalarmer, vi har listet nedenfor, har meget forskellige rækkevidder, og nogle af alarmerne er først og fremmest beregnet til at skulle bruges om natten, hvor man er forholdsvis tæt på barnet. Andre babyalarmer har en længere rækkevidde, og her er det derfor muligt at bevæge sig længere væk fra barnet. Det er derfor vigtigt at gøre sig tanker om, i hvilke situationer man har brug for en babyalarm.

Batteritid

På samme måde som med rækkevidden, er det også vigtigt at gøre sig nogle tanker om batteritiden og opladning af alarmen. Nogle babyalarmer holder strøm længere tid end andre. Samtidig er nogle alarmer lavet til at skulle sidde til en strømforsyning under brug – hvilket jo er vigtigt at være opmærksom på inden man køber alarmen. De babyalarmer, der er lavet til dette, er ikke så velegnet til barnevognslure, men mere brugbare på børneværelset.

Stråling

En vigtig ting at have fokus på er selvfølgelig, hvor meget stråling babyalarmen afgiver, da stråling fra en babyalarm ikke er sundt. Ligeledes er det vigtigt ikke at lægge babyalarmen for tæt på barnet, da strålingen selvfølgelig er højere, jo tættere alarmen ligger på barnet.

Nedenfor vil vi nu gennemgå de babyalarmer, der er bedst i test:

Babyalarm – Bedst i test

Neonate BC-6500D

Neonate BC-6500D Babyalarm

Udvalgte fordele ved Neonate BC-6500D:
✔ Lang rækkevidde
✔ Talk-back-funktion
✔ Tilkobling af flere babyenheder
✔ Indbygget timer

i samarbejde med PriceRunner

Neonate BC-6500D er en klar favorit og er bedst i test blandt forbrugerne – og det kan man sagtens forstå. Denne babyalarm har et stort display, hvor det blandt andet er muligt at se temperaturen hos dit barn, samt hvor længe barnet har sovet – takket være den smarte timer-funktion. Du tænker sikkert, om du overhovedet har brug for timer-funktionen, men erfaringen siger os, at det til tider kan være en smart funktion i tilfælde, hvor du eksempelvis er optaget af praktiske gøremål og derfor ikke lige fik tjekket klokken, da du lagde dit barn til at sove. Babyalarmen har også en smart talk-back-funktion, hvor du har mulighed for at kommunikere og berolige barnet i tilfælde af gråd.

Derudover er der mulighed for at tilkoble ekstra babyenheder til Neonate BC-6500D-modellen. Hvis du har to mindre børn, der sover i hver sit rum, er det nødvendigt med en alarm til begge børn. Men i stedet for at købe to separate alarmer, kan du nøjes med at tilkøbe en ekstra babyenhed. På denne måde kan du tilkoble op til tre babyenheder til én voksenenhed. Bemærk dog at der kun medfølger én babyenhed i pakken, og at flere babyenheder skal købes separat.

Babyalarmen bliver aktiveret gennem lyd, hvilket betyder at der ikke er nogen stråling fra alarmen, når dit barn sover. Når babyalarmen aktiveres, udsendes kun minimal stråling på max 25mW. Derudover har den en rækkevidde på 800 meter.

Specifikationer:
🟢 Farve: sort
🟢 Rækkevidde: op til 800 meter
🟢 Opladeren består af en dock, som alarmen sættes ned i ved behov for opladning.
🟢 Neonate 6500D er kompatibel med Neonate 6900D
🟢 Virker ned til -19 grader
🟢 Høj batteritid: 90 timer når det er i brug og 200 timer i standby
🟢 Justerbar mikrofonfølsomhed på babyenhed
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Natlampe på babyenheden
🟢 Temperaturvisning
🟢 Vibrationsalarm på forældreenhed

Neonate BC-5800D

Neonate BC-5800D Babyalarm

Neonate BC-5800D er også en klar favorit. Den har de vigtigste funktioner, som en babyalarm skal have og er lavet i en god kvalitet.

Udvalgte fordele ved Neonate BC-5800D:
✔ Lang rækkevidde
✔ Lav stråling
✔ Praktisk, da den kan være i en lomme

i samarbejde med PriceRunner

Mange af de vigtige funktioner, der gør Neonate 6500D til en unik babyalarm, er også at finde i den smarte Neonate BC-5800D. Den har en lige så lang rækkevidde som Neonate 6500D samt samme batteritid. Derudover har den selvfølgelig også samme lave stråling som Neonate 6500D, og aktiveres kun ved lyd. Det betyder, at når barnet sover, er babyalarmen i standby og udsender derfor ikke stråling. Desuden viser den temperaturen, hvor barnet sover. På denne måde kan du tjekke, at det ikke bliver for koldt eller varmt, hvor barnet sover.

Derudover er den lille i størrelsen, så den er nem at have med i lommen.

Specifikationer:
🟢 Farve: sort
🟢 Rækkevidde: op til 800 meter
🟢 Opladeren består af en dock, som alarmen sættes ned i.
🟢 Neonate 5800D er kompatibel med 5700D
🟢 Høj batteritid: 90 timer når det er i brug og 200 timer i standby
🟢 Virker ned til -19 grader
🟢 Justerbar mikrofonfølsomhed på babyenhed
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Natlampe på babyenheden
🟢 Temperaturvisning
🟢 Vibrationsalarm på forældreenhed

Motorola MBP483

Motorola MBP483 Babyalarm

Vil du gerne have en babyalarm med videoovervågning og nattesyn? Så er denne babyalarm lige noget for dig. Motorola MBP483 er en digital babyalarm med LCD-skærm, så du nemt kan følge med og overvåge barnet, mens det sover.

Udvalgte fordele ved Motorola MBP483:
✔ Babyalarm med kamera med tydeligt billede
✔ Problemfri lyd
✔ Talk-back-funktion
✔ Temperaturindikator
✔ 5 forprogrammerede vuggeviser

i samarbejde med PriceRunner

Motorola MBP483 har en 2,8’’ skærm med tydeligt billede samt mulighed for zoom-funktion, så du nemt kan følge med i, hvordan dit barn har det, mens det sover. Derudover er der infrarødt mørkesyn, så du har mulighed for at se barnet, selvom der er mørkt i rummet. Babyalarmen har deusden en problemfri lyd samt en smart talk-back-funktion, hvilket giver dig mulighed for at kommunikere med barnet, hvis det vågner. Motorola MBP483 har også en temperaturindikator, så du altid kan tjekke, at det hverken bliver for koldt eller for varmt for barnet.

Derudover har Motorola MBP483 mulighed for at spille vuggeviser, så dit barn trygt og dejligt kan falde i søvn til en afslappet melodi. Der er mulighed for at veksle mellem forskellige vuggeviser, da der er 5 forskellige forprogrammerede melodier.

Specifikationer:
🟢 Farve: hvid/grå
🟢 Rækkevidde: op til 300 meter
🟢 Genopladelig forældreenhed (bemærk at babyenheden kræver strømtilførsel via ledning)
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Mikrofon med høj følsomhed

CaPiDi Babyalarm

CAPiDi Baby Alarm, Black

CaPiDi Babyalarm er en babyalarm med simpelhed i fokus. Den er let at finde ud af og let at navigere i, hvilket er kernen i denne babyalarm.

Udvalgte fordele ved CaPiDi Babyalarm:
✔ Let at navigere rundt i
✔ USB-vågelampe
✔ Teknologi der sikrer lav stråling

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du ønsker en babyalarm, som er let at finde ud af, er CaPiDi Babyalarm lige noget for dig. Den består at få knapper og har nogle meget simple funktioner. Derudover udsender den en meget lav stråling og arbejder desuden på et sikkert signal, så alarmen ikke kan forstyrres af andre signaler. Hvis der pludseligt ikke er signal til babyenheden, vil forældreenheden alarmere med både lyd og lys. Derudover har du mulighed for at indstille mikrofonfølsomheden på babydelen. Det kan være en fordel, hvis der er en støj, hvor barnet ligger, som man ikke ønsker alarmen skal opfange.

Denne babyalarm er perfekt til dig, der ønsker en simpel løsning eller til bedsteforældrene, hvor det måske ikke behøver at være så teknisk.

Specifikationer:
🟢 Farve: sort eller hvid
🟢 Lav stråling på max 10mA
🟢 5 års garanti
🟢 Virker ned til -20 grader
🟢 Justerbar mikrofonfølsomhed på babyenhed
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Vibrationsalarm på forældreenhed

Philips Avent SCD503/26

Babyalarm bedst i test

Philips Avent har lavet denne babyalarm, som er billigere end mange af de andre alternativer på markedet. Babyalarmen er forholdsvis simpel og meget praktisk.

Udvalgte fordele ved Philips Avent SCD503/26:
✔ Praktisk og nem at finde ud af
✔ Energibesparende funktion ved hjælp af ECO-indstilling
✔ Billigere end mange andre alternativer på markedet

i samarbejde med PriceRunner

Philips Avent SCD503/26 har en rækkevidde på 330 meter udenfor og 50 meter indenfor. Derudover består alarmen af en ECO-indstilling, der betyder, at alarmen er energibesparende. Alarmen har en batteritid på op til 24 timer, men bruger mindre strøm, jo tættere enhederne er på hinanden. Forældreenheden har natlampe og mulighed for at kontrollere lydstyrken.

Specifikationer:
🟢 Farve: hvid
🟢 Rækkevidde: 50 meter indendørs og 330 meter udendørs
🟢 Batteritid op til 24 timer
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Natlampe på babyenheden

Padwico 850

Padwico 850 Babyalarm bedst i test

Denne babyalarm har et enkelt, men lækkert design og byder på en række fordele – herunder lang rækkevidde. Det betyder, at babyalarmen er meget velegnet til at kunne bruges udenfor, når barnet sover i barnevogn.

Udvalgte fordele ved Padwico 850:
✔ Brugervenlig
✔ Rækkevidde på op til 500 meter
✔ Lav stråling
✔ Talk-back-funktion

i samarbejde med PriceRunner

Padwico 850 har både talk-back-funktion og mulighed for at justere mikrofonfølsomheden på babyenheden. Endvidere har babyalarmen lav stråling, som er en vigtig parameter for, at man trygt kan efterlade alarmen i nærheden af barnet.Derudover byder Padwico 850 på en række andre fede features, herunder natlampe, vibrationsalarm og temperaturvisning, så man altid kan være tryg ved at barnet sover for sig selv.

Specifikationer:
🟢 Farve: Hvid eller sort
🟢 Natlampe på babyenheden
🟢 Virker ned til -20 grader
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Justerbar mikrofonfølsomhed på babyenhed
🟢 Vibrationsalarm på forældreenhed
🟢 Temperaturvisning

Neonate BC-8000DV

Neonate BC-8000DV Babyalarm - bedst i test

Udvalgte fordele for Neonate BC-8000DV:
✔ Babyalarm med kamera
✔ Rækkevidde på 800 meter
✔ Talk-back-funktion
✔ Tilkobling af flere babyenheder

i samarbejde med PriceRunner

Neonate har også lavet denne lækre babyalarm med kamera i. Babyalarmen har al det gode fra Neonates andre babyalarmer – her får du bare et kamera oveni. Det betyder at du hele tiden kan holde øje med dit barn, mens det sover, uden at skulle gå ud til barnevognen eller ind i det rum, hvor barnet sover. Alarmen kan indstilles i tre forskellige modes, således at du kan vælge om både lyd og kamera skal være tændt, eller om det kun er en af delene du vil benytte dig af.

Ligesom Neonates andre alarmer har denne babyalarm en rækkevidde på op til 800 meter og lav stråling, der betyder at du ikke skal være bekymret for dit barn, når du bruger alarmen. Ligesom ved Neonate BC-6500D kan du tilkoble op til tre babyenheder. Så hvis du har flere børn, kan du nøjes med at tilkøbe en babyenhed.

Specifikationer:
🟢 Farve: sort
🟢 Rækkevidde: op til 800 meter
🟢 Virker ned til -19 grader
🟢 Høj batteritid: har en stand-by-tid på op til 25 timer
🟢 Justerbar mikrofonfølsomhed på babyenhed
🟢 Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed
🟢 Temperaturvisning
🟢 Vibrationsalarm på forældreenhed

Babyalarm – bedst i test: Hvilke smarte features skal din babyalarm have?

Ovenfor har vi listet nogle forskellige babyalarmer, der er bedst i test. Disse babyalarmer har hver sine fordele. Der er selvfølgelig mange at vælge imellem, og det kan derfor hurtigt blive uoverskueligt og svært at vælge den rette babyalarm. Det er derfor vigtigt at gøre op med dig selv, hvilke features I har behov for i jeres familie. Derfor har vi beskrevet nogle af de mest gængse features, som I måske har brug for at jeres babyalarm besidder:

Mulighed for justering af mikrofonfølsomhed på babyenhed

En funktion, der kan være ret god at have på sin babyalarm, kan være justering af mikrofonen på babyenheden. Den har nemlig betydning for, hvor meget støj der skal være, før babyalarmen giver lyd fra sig. Hvis man eksempelvis har puttet sit barn i en barnevogn og der er trafik eller andet støj i nærheden, kan det være meget rart, at den støj ikke bliver opfanget af babyalarmen.

Mulighed for justering af lydniveau på forældreenhed

På samme måde kan det være brugbart at man kan justere lydstyrken på forældreenheden. Dette kan både være nyttigt i tilfælde, hvor der er meget støj, og lydstyrken derfor skal være så høj som muligt, og hvor der ingen støj er, og den derfor ikke behøver at stå på maksimum. Nogle babyalarmer har endda også mulighed for at tilkoble høretelefoner.

Kameraovervågning

Denne funktion kan især være brugbar om natten, når barnet ligger mange timer for sig selv. Men den kan også sagtens bruges i barnevognen, hvis babyalarmen er nem at transportere og sætte fast på barnevognen. Kameraet kan give forældrene en stor tryghed, og kan være en fordel, da man ikke behøver at gå ind i rummet, hvor barnet sover, for at tjekke at alt er ok.

Natlysfunktion

Flere babyalarmer har også en natlys-funktion. Denne funktion kan især være brugbar om natten, hvis man har behov for at komme til babyalarmen, mens det er helt mørkt. På denne måde er babyalarmen nem at finde. Ofte er lyset lavet således, at det ikke er så kraftigt, hvilket betyder, at barnet ikke vil vågne af det.

Vibration på forældreenheden

Nogle babyalarmer har den smarte funktion, at de ikke kun udsender lyd på forældreenheden, når barnet rører på sig, men også vibration. Dette kan være særlig brugbart, hvis der er så meget støj, at det er umuligt at høre alarmen. Det kan være nyttigt ved praktiske gøremål, hvis du f.eks. er i gang med at støvsuge og derfor ikke vil kunne være opmærksom på lyden fra babyalarmen.

Vi håber du kunne bruge denne guide med babyalarmer (bedst i test) og at I finder den babyalarm, der passer til jeres familie. Hvis du har brug for at blive guidet i andet indenfor babyudstyr og børn, kig da her for mere viden her.

4.3/5 - (18 votes)